Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Για πολλές εργασίες στο σπίτι και μικρομαστορέματα, είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση ειδικών εργαλείων όπως τα δράπανα και τα ηλεκτρικά κατσαβίδια.

-1891607161

Τα μηχανήματα αυτά μπορούν να μας λύσουν τα χέρια και να συμβάλλουν ώστε η κάθε εργασία να ολοκληρωθεί γρηγορότερα αλλά και ευκολότερα.

Επίσης τα μικροεργαλεία (κατσαβίδια, σφυριά, τανάλιες, πένσες κλπ.) που μας λύνουν τα χέρια είναι πάντα χρήσιμα σε ένα σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο…

-4-3342297068

Ωστόσο, η πληθώρα μοντέλων που κυκλοφορεί κάνει δύσκολη την επιλογή του εργαλείου που ταιριάζει στις ανάγκες μας και είναι κατάλληλο για τη δουλειά που το χρειαζόμαστε.

Οι υπεύθυνοι  των εξειδικευμένων καταστημάτων της Κορινθίας που επισκεφθήκαμε,  γνωρίζοντας για όλες αυτές τις δυσκολίες, παρέχουν τις συμβουλές τους για την κατάλληλη χρήση του κάθε εργαλείου και τα ειδικά χαρακτηριστικά τους ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο.

Οι πειρασμοί στο κατάστημα είναι πολλοί και συχνά θα τους συναντήσετε μπροστά από τα ταμεία, σε μεγάλα καλάθια. Εργαλεία χειρός και ηλεκτρικά εργαλεία ελκυστικά σε εμφάνιση και  σε τιμές. Συνήθως όμως η χαρά της καλής αγοράς δεν κρατά πολύ και σύντομα διαπιστώνετε ότι η “ευκαιρία” δεν άξιζε τελικά ούτε τα ελάχιστα χρήματα που ξοδέψατε.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι να μην πέσετε σε παρόμοιες παγίδες. Η κακή ποιότητα κρύβει και κινδύνους, όχι μόνο να καταστρέψετε το κομμάτι που δουλεύετε αλλά και να τραυματιστείτε από το ξαφνικό σπάσιμο κάποιου σκάρτου εξαρτήματος.

Προσοχή στην ποιότητα!

Πώς όμως θα την αναγνωρίσετε; Ορισμένα προϊόντα έχουν την ένδειξη “Profi”, δηλαδή ότι προορίζονται για επαγγελματική χρήση. Κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει, όχι όμως απαραίτητα, γιατί μερικοί κατασκευαστές φθηνών εργαλείων χρησιμοποιούν καταχρηστικά αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς φροντίστε να  βρείτε ποιοτικά, επώνυμα εργαλεία σε εξειδικευμένα καταστήματα όπως και στα ράφια των μεγάλων τεχνικών πολυκαταστημάτων.

Όταν αγοράζετε ένα εργαλείο χειρός, θα πρέπει να το πάρετε οπωσδήποτε στα χέρια σας για να νιώσετε την αίσθηση που σας δίνει. Μετά ακολουθεί ο έλεγχος στα διάφορα σημεία και τις λεπτομέρειες…

 

  • ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ

Πένσες: 

Αποτέλεσμα εικόνας για πενσα

Οι σιαγόνες θα πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς η μια πάνω στην άλλη  όταν η πένσα είναι κλειστή. Ιδανικά, το εμπρός μέρος των σιαγόνων θα πρέπει να κλείνει τελείως, ενώ το πίσω μέρος να παραμένει ελάχιστα ανοικτό. Με μία τέτοια πένσα θα μπορείτε να πιάνετε με την άκρη τα πιο λεπτά εξαρτήματα.

Κόφτες: 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοφτης

Μία δοκιμή κοπής θα αποκαλύψει το φθηνό προϊόν. Πάρτε απλά ένα κομμάτι χαρτί, μία ετικέτα ή ένα κομμάτι από κάποιο διαφημιστικό έντυπο που σίγουρα θα βρείτε στο κατάστημα, και δοκιμάστε να το κόψετε με τον κόφτη. Αν δεν τα καταφέρετε, ίσως να μη λειτουργεί με ακρίβεια. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε τη σκληρότητα των κόψεων σε ένα καρφί που θα έχετε μαζί σας.

Ειδικά εργαλεία συγκράτησης: 

Αποτέλεσμα εικόνας για καβουρας εργαλειο

Ο κάβουρας είναι ένα τέτοιο εργαλείο. Οι λείες σιαγόνες του θα πρέπει σε κάθε τους θέση να είναι παράλληλες μεταξύ τους. Αν συμβαίνει αυτό, τότε κρατάτε στα χέρια σας ένα ποιοτικό εργαλείο.

Κατσαβίδια:

Αποτέλεσμα εικόνας για κατσαβιδι

Για να μπορεί να μεταφερθεί μία υψηλή ροπή κοχλίωσης στη μύτη του κατσαβιδιού θα πρέπει η λαβή (ιδανικά με μαλακή λαστιχένια επένδυση) να “κάθεται” καλά στο χέρι. Εξίσου σημαντικό είναι και το σχήμα της. Παλαιότερα οι λαβές των κατσαβιδιών ήταν οι περισσότερες μακριές με μικρές εσοχές. Σήμερα, τα σύγχρονα κατσαβίδια έχουν πολύ μελετημένες λαβές, σχεδιασμένες εργονομικά.

Σφυριά:

Αποτέλεσμα εικόνας για σφυρι

Ένα καλό σφυρί δεν μπορεί να λείπει από καμία εργαλειοθήκη. Πρώτη επιλογή το κλασικό σφυρί των 300 γραμμαρίων, αλλά και το αδελφάκι του, με βάρος μόνο 100 γραμμάρια, που το καθιστά εξαιρετικά βολικό για τις μικρότερες εργασίες.

Πάρτε το σφυρί στο χέρι, γυρίστε το και κουνήστε το. Τρίζει η κεφαλή ή μετακινείται με κάποιον τρόπο; Αν ναι, αφήστε το πάλι στο ράφι. Στο σφυρί δεν πρέπει να κουνιέται τίποτα.

Μονωμένος κορμός – προστασία από ηλεκτροπληξία

Το σήμα VDE-GS χαρακτηρίζει την ασφάλεια που προσφέρει το εργαλείο έναντι ηλεκτρικών, μηχανικών, θερμικών, τοξικών και άλλων καταπονήσεων. Όσοι ασχολούνται με ηλεκτρολογικά μαστορέματα θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ξύλο αγριοκαρυδιάς

Αυτό το είδος ξύλου αποτελεί μία καλή επιλογή επειδή αντέχει σε μεγάλες καταπονήσεις. Είναι αυτό που χρησιμοποιείται και στην τοξοβολία.

 

ΙΣΘΜΟΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ Α.Ε.

Περισσότερα  για το κατάστημα Ισμοεμπορική Μουρούτσος εδώ

ΔΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΙΔΗ

Περισσότερα  για το κατάστημα ΔΟΥΚΑΣ εδώ