Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ζυγούρι με καλοκαιρινά λαχανικά στη γάστρα

webkorinthos.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι αληθινά υπέροχη !

Όσες ή όσοι αποφασίσετε να την δοκιμάσετε , θα με θυμηθείτε.

Υλικά

1 μπούτι  (με τη νεφραιμιά και την ουρά του)
• 150 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρούς κύβους
• 150 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρούς κύβους
• 200 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
• 150 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες

• 100 γρ. μακρόστενες πράσινες πιπεριές, ολόκληρες
• 1 κ. γλυκού κύμινο
• ½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε τέταρτα
• 2 καρότα κομμένα στα έξι
• 1 μεγάλο κρεμμύδι σε τέταρτα

• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού άσπρο κρασί
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
• ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
• ⅓ κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
• λίγη μουστάρδα σκόνη
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

•    1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες ,ζεματίζουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς το κρέας στο λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πατάτες.

Το αρτίζουμε με μπόλικο αλάτι και πιπέριστην γάστρα ,ενώ  παράλληλα, σε μια λεκάνη ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα, προσεκτικά με τα χέρια μας.

Τα προσθέτουμε στη γάστρα, ρίχνουμε 300 ml. νερό και το κρασί  και σκεπάζουμε αεροστεγώς με το καπάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 3,5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκίσουν όλα τα υλικά.

Το κρέας μποεί να είναι κατσικάκι  η αρνί.

Καλή σας όρεξη!

 

About Μαρία Νικολοπούλου