Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η θαυματουργή βαλεριάνα. Χαλαρώνει, αντιμετωπίζει διαταραχές ύπνου, μέχρι και υστερικές κρίσεις. Έχει όμως και παρενέργειες

Η θαυματουργή βαλεριάνα. Χαλαρώνει, αντιμετωπίζει διαταραχές ύπνου, μέχρι και υστερικές κρίσεις. Έχει όμως και παρενέργειες

Τα χάπια βαλεριάνας, είναι αρκετά διαδεδομένα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο και στην χαλάρωση.

Πρόκειται για φυτικό προϊόν, που δεν βλάπτει τον οργανισμό.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο των υπνωτικών χαπιών.
Όμως, δεν συστήνεται η κατανάλωσή τους για περισσότερο από ένα μήνα συνεχόμενα.
Είναι καλύτερο να σταματάτε την κατανάλωσή τους σταδιακά, μετά τον ένα μήνα και να λαμβάνετε ξανά, όποτε χρειάζεται.
Μην τα διακόψετε απότομα, ενώ τα έχει συνηθίσει ο οργανισμός σας.
Αν και δεν είναι εθιστικά, η απότομη διακοπή ενδέχεται να προκαλέσει κάποια παρενέργεια.
Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται και σε καταστάσεις έντονου άγχους, που παίρνει το ρόλο φυσικού ηρεμιστικού. Μπορεί να μετριάσει ακόμη και πονοκεφάλους, ημικρανίες ή υστερικές κρίσεις.Οι γιατροί συστήνουν τη λήψη βαλεριάνας και σε περιπτώσεις υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Όταν η βαλεριάνα καταναλώνεται για να αντιμετωπίσει διαταραχές του ύπνου, οι γιατροί συμβουλεύουν να γίνεται η λήψη της από 2 ώρες έως 30 λεπτά πριν τον ύπνο.

Μπορείτε να πάρετε 1 ή 2 χάπια φυτικής βαλεριάνας, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο.

Παρενέργειες από τη λήψη βαλεριάνας

Όπως όλα τα συμπληρώματα διατροφής, ενδέχεται να παρουσιαστούν παρενέργειες από τη λήψη βαλεριάνας. Σε περίπτωση που μετά τη λήψη του χαπιού προκληθεί πονοκέφαλος, υπερένταση, στομαχικές διαταραχές ή έντονη κόπωση κατά το ξύπνημα, μην πάρετε άλλο χάπι. Αν δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα αλλά επιδεινωθούν, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Τα παραπάνω συμπτώματα δεν είναι ανησυχητικά.

Σπανιότερα, μπορεί να εκδηλωθούν κάποιες παρενέργειες που συνδέονται με αλλεργική αντίδραση του οργανισμού. Αν παρατηρήσετε ναυτία, τάση για εμετό, έντονο πόνο στο στομάχι, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος και αίσθηση αδυναμίας, καλέστε τον γιατρό σας άμεσα.

Σοβαρή αλλεργική αντίδραση προκαλείται σε ακραίες περιπτώσεις. Εκδηλώνεται με εξανθήματα, πρήξιμο και δυσκολία στην αναπνοή.

Προσοχή! Πριν καταναλώσετε χάπια βαλεριάνας χρειάζεται να γνωρίζετε αν έχετε θέματα με το συκώτι. Είναι καλό να αποφεύγεται η χρήση από διαβητικούς, εγκύους ή μητέρες που θηλάζουν. Απαγορεύεται η χρήση σε αλκοολικούς, καθώς σε συνδυασμό με αλκοόλ υπάρχει κίνδυνος για βλάβη του οργανισμού. Επίσης, επειδή η βαλεριάνα φέρνει υπνηλία, είναι προτιμότερο να μην οδηγήσετε μετά την κατανάλωσή της.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ

About Μαρία Νικολοπούλου