Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η τούρτα του Αγίου Βαλεντίνου: πώς θα την φτιάξετε

Η τούρτα του Αγίου Βαλεντίνου: πώς θα την φτιάξετε

Τα ζαχαροπλαστεία οπωσδήποτε και θα έχουν τα πιο ευφάνταστα γλυκά για την ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων. Όμως τι καλύτερο από το να φτιάξετε μόνες σας την τούρτα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο σύντροφός σας θα εκτιμήσει την προσπάθειά σας. Έπειτα η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εύκολη και η διαδικασία διασκεδαστική. Αν έχετε χρόνο, λοιπόν, καλύτερα να σηκώσετε τα μανίκια παρά να επιλέξετε μια έτοιμη τούρτα.

Εκείνο που θέλουμε, είναι να δημιουργήσουμε μια ροζ βάση για την τούρτα μας. Το κέικ μας δηλαδή θέλουμε να έχει χρωματάκι ροζ. Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστείτε.

½ κούπα βούτυρο αγελάδος ανάλατο
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 βανίλια σε σκόνη
2 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι αλάτι
1 κούπα γάλα συμπυκνωμένο
1 κουταλάκι σόδα

Το βούτυρο ας είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώστε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο και ύστερα προσθέστε τα αυγά. Στη συνέχεια, το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα και λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά και προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε όσο θέλετε για να πετύχετε τη ροζ απόχρωση που σας αρέσει πιο πολύ. Το χρώμα δεν επηρεάζει τη γεύση του κέικ.

Στη συνέχεια, αν δεν έχετε τσέρκι σε σχήμα καρδιάς δεν χρειάζεται άγχος και πανικός. Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτιάξετε την καρδιά. Ο ένας είναι να πλάσετε με τα χέρια σας μια καρδιά και να την ψήσετε σε ένα μεγάλο ταψί. Η μέθοδος αυτή είναι επισφαλής γιατί η ζύμη του κέικ είναι αραιή και θα πρέπει να είστε πολύ τυχερή για να διατηρηθεί το σχήμα. Καλύτερα λοιπόν να μοιράσετε σε δύο μέρη τη ζύμη σας. Τη μισή ψήστε την σε μια στρογγυλή φόρμα και την άλλη μισή σε μια τετράγωνη. Και στις δύο φόρμες θα πρέπει να στρώσετε αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τις βάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Τσεκάρετε με το μαχαίρι αν βγαίνει στεγνό και βγάλτε τις από το φούρνο.

 

1

Αφήστε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε. Και τις δύο θα πρέπει με μεγάλη προσοχή να τις κόψετε στα δυο σχηματίζοντας δηλαδή 2 τετράγωνες βάσεις και δύο στρογγυλές. Πώς θα φτιάξετε την καρδιά; Θα τοποθετήσετε την τετράγωνη στην πιατέλα που θα στήσετε την τούρτα σας, σε σχήμα ρόμβου. Στη συνέχεια θα κόψετε σε δύο μισοφέγγαρα τη στρογγυλή βάση και θα τοποθετήσετε το ένα κομμάτι να εφάπτεται στη μια πάνω πλευρά του ρόμβου και το άλλο στην απέναντι.

Στη συνέχεια ετοιμάζεται τη γέμιση για την οποία θα χρειαστείτε.
1 συσκευασία τυρί κρέμα των 500 γρ.
½ κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά βανίλια σε σιρόπι ή σε σκόνη

Τα ανακατεύετε καλά και απλώνετε το μείγμα πάνω στη βάση σας. Από πάνω προσθέτετε τα υπόλοιπα κομμάτια που κρατήσατε πάλι σε σχήμα καρδιάς. Ραντίζετε με σιρόπι βανίλιας ή αμυγδάλου. Και τέλος επικαλύπτετε την τούρτα με κρέμα σαντιγί, την οποία αν θέλετε μπορείτε να χρωματίσετε πάλι με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε ή να καλύψετε όλη την επιφάνεια με την κρέμα ή να σχηματίσετε καρδιές, λουλούδια και ό,τι άλλο σας εκφράζει.

Αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την κόψετε.

 

zaxaro

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία για ν΄αγοράσετε τούρτα , για εσάς που δεν προλαβαίνετε να την φτιάξετε μόνη σας

About Μαρία Νικολοπούλου