Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η ωραιότερη Μακαρονάδα του ψαρά που έχετε φάει ποτέ

Η ωραιότερη Μακαρονάδα του ψαρά που έχετε φάει ποτέ

Όσοι έχουν δοκιμάσει αυτήν την μακαρονάδα , τους έχει μείνει αξέχαστη

Πανεύκολη, γευστική, απολαυστική, η μακαρονάδα θαλασσινών, γνωστή και ως «Φρούτα της θάλασσας

 

ΥΛΙΚΑ

 

ΤΟ ΓΡΙ ΓΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΤΡΑ – (Γιώργος Λόντρας)

 

 

●           250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

●           ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.)

●           αλάτι

●           πιπέρι

●           2 σκ. σκόρδο

●           ½ κίτρινη πιπεριά τσίλι

●           ½ πράσινη πιπεριά τσίλι

●           ½ πορτοκαλί πιπεριά τσίλι

●           1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

●           50 γρ. φρέσκο τζίντζερ

●           50 γρ. μπράντυ

●           4 μεσαίες τομάτες, τριμμένες

●           100 γρ. μύδια με το κέλυφος

●           100 γρ. κυδώνια με το κέλυφος

●           1 κύβο κότας maggi

●           100 γρ. σουρίμι

●           χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ

●           αλάτι

●           πιπέρι

●           ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνοτα φύλλα

●           250 γρ. λιγκουίνι βρασμένα

ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)

Για το σερβίρισμα:

 

●         ελαιόλαδο

●        φέτες λάιμ

●        αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. – ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

  1. Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
  2. Βάλτε τις γαρίδες σας στον πάγκο και ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίξτε τις στο καυτό τηγάνι.
  3. Αφήστε τις 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και γυρίστε τις από την άλλη πλευρά. Αφήστε τις για άλλα 1-2 λεπτά και αφαιρέστε τις από το τηγάνι.
  4. Ρίξτε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στοίδιο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ρίξτε το στο τηγάνι.
  5. Κόψτε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ρίξτε τις στο τηγάνι.
  6. Ψιλοκόψτε το τζίντζερ και προσθέστε το στο τηγάνι.
  7. Ανακατέψτε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
  8. Σβήστε με το μπράντυ.
  9. Προσθέστε τις τριμμένες τομάτεςκαι αφήστε τις για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  10. Στη συνέχεια προσθέστε τα μύδια και τα κυδώνια.
  11. Χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώστε και περιμένετε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα.
  12. Παράλληλα, κόψτε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.
  13. Ψιλοκόψτε 1-2 πιπεριές και πάρτε το ξύσμα από το λάιμ.
  14. Βγάλτε το καπάκι και προσθέστε τον κύβο κότας Maggi.
  15. Ανακατέψτε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και μόλις λιώσει προσθέστε το σουρίμι, το ξύσμα λάιμ, τις πιπεριές, τον χυμό από 2 λάιμ, τις γαρίδες και τέλος τα λιγκουίνι.
  16. Κόψτε τον κόλιανδρο με τα χέρια σας και ρίξτε τον στο τηγάνι.
  17. Ανακατέψτε και σερβίρετε στο πιάτο.
  18. Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, κυδωνάτες φέτες από 1 λάιμ και λίγο αλάτι.

 

About Μαρία Νικολοπούλου