Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Θράψαλα του Κορινθιακού με σπανάκι – Απίστευτα!

Θράψαλα του Κορινθιακού με σπανάκι – Απίστευτα!
Τις σουπιές με σπανάκι τις γνωρίζουμε όλοι ,τα θράψαλα όμως με σπανάκι τα έφτιαξα από περιέργεια , το αποτέλεσμα ; Εκπληκτικό!!! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα .
Υλικά για 4 άτομα
1 κ. θράψαλα Κορινθιακού Κόλπου (μεγάλα)
1 κ. σπανάκι
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
1 κουτί ντοματάκια στο χυμό τους
3   κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1  πράσο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί ή τσίπουρο
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προαιρετκά μπορείτε να ρίξετε ένα φλιτζανάκι ρύζι .

vegetables-1584999_960_720

Είδη τροφίμων  – Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για το φαγητό σας

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα θράψαλα,   Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, χωρίζοντας τα πόδια τους στα δυο. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 3′. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα θράψαλα και ανακατεύουμε. Θα αφήσουν αρχικά το νερό τους και όταν μείνουν με το λάδι θα τις ανακατέψουμε για 2-3 λεπτά.  Τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′ σε δυνατή φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, πριν τπροσθέσουμε το σπανάκι. Ελέγχουμε συχνά αν χρειάζονται νερό. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το βάζουμε να μαραθεί σε κατσαρόλα με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας (ή, εναλλακτικά, το ζεματίζουμε για 1′). Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τον άνηθο. Την κατάλληλη στιγμή το προσθέτουμε στις σουπιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί 10′.

About Μαρία Νικολοπούλου