Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κάρι με λαχανικά και ρεβίθια και Πλατάρια κοτόπουλου με σπανάκι και ζυμαρικά

Κάρι με λαχανικά και ρεβίθια και Πλατάρια κοτόπουλου με σπανάκι και ζυμαρικά

Γι΄ αυτόν τον αμφίβολο και αμφίρροπο καιρό, που τα πραγματικά φθινοπωρινά φαγητά δεν τα λαχταρήσαμε ακόμα και τα απόλυτα καλοκαιρινά είναι οσονούπω   εκτός εποχής, προτείνουμε κάποιες ενδιάμεσες επιλογές. Η βασική ιδέα είναι λίγο ή φθηνό κρέας (ή και τα δύο), λαχανικά εποχής, κάποια «χλιδάτη» νότα για τη γεύση αλλά και το fun, λίγο εξωτικό άρωμα από μπαχαρικά. Βάζοντας όλα αυτά στην ίδια μαρμίτα, στοχεύουμε σε ένα χορταστικό, πλήρες, νόστιμο φαγητό, που κοστίζει λογικά αλλά δεν είναι πληκτικό ή πολυσυνηθισμένο…

Κάρι με λαχανικά και ρεβίθια

 

CURRY1

Υλικά
1 φλ. γλυκοπατάτα σε κύβους με τη φλούδα της
½ μέτριο κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
1 φλ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κοφτή κάρι σε σκόνη
1 φλ. βρασμένα ρεβίθια
1 ½ φλ. ντοματάκια βελανίδια ή τσέρι κομμένα στα δύο
½ φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
¾ φλ. ε. π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τη γλυκοπατάτα για 4 –5 λεπτά, τη βγάζουμε στραγγιστά και την αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κουνουπίδι, το βγάζουμε στραγγιστά και το βάζουμε μαζί με τη γλυκοπατάτα. Ρίχνουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τη σκόνη κάρυ και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα να μαλακώσει το κρεμμύδι και να βγάλει το κάρι τα αρώματά του. Ρίχνουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 5 –6 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγομαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά τραγανά αλλά να μην λειώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

Πλατάρια κοτόπουλου με σπανάκι και ζυμαρικά

plataria1

Υλικά
1 κ. πλατάρια κοτόπουλου
500 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
400 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. σπανάκι
1 κ.σ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα πλατάρια. Σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά να βγάλει το μπέικον το λίπος του. Βγάζουμε το μπέικον και το σκόρδο από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα πλατάρια. Τα γυρίζουμε από όλες τις μεριές να κοκκινίσουν. Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπέικον με το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε λίγο νερό να φθάνει μέχρι τα μισά των πλαταριών, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγοβράζουμε 30 λεπτά να μαλακώσει το κρέας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,  το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο, κουνάμε την κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε 5 λεπτά να πήξει λίγο η σάλτσα και τραβάμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και σουρώνουμε. Τα μοιράζουμε στα πιάτα. Σκεπάζουμε με τα πλατάρια και τη σάλτσα τους και  σερβίρουμε δίπλα τριμμένο τυρί.

Α.Τ.

About Μαρία Νικολοπούλου