Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κοκκινιστά κεφτεδάκια στο φούρνο με μοτσαρέλα & παρμεζάνα

webkorinthosκεφτεδακιαjpg

Ένα υπέροχο πιάτο, που σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τη γεύση του.  Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή πιλάφι και απολαύστε το. Σίγουρα τα παιδιά δεν θα αφήσουν ούτε μπουκιά…

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. χοιρινό κιμά (ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό ή δυόσμο
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας εμπορίου ή (βλέπε υλικά και συνταγή εδώ)
  • 1 καρότο τριμμένο για τη σάλτσα σας (επιπλέον των άλλων υλικών που περιέχει η σάλτσα σας)
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Λαδώστε καλά ένα μεγάλο ταψί και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε καλά, για αρκετή ώρα το μείγμα. Αν έχετε χρόνο σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνετε για μια ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις. Αν όχι, πλάθετε αμέσως 24 κεφτέδες και τους τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί.

Τους ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά. Τους βγάζετε από το φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής προσθέτοντας επιπλέον ένα τριμμένο καρότο. Όταν είναι έτοιμη, κατευθείαν από τη κατσαρόλα, ρίχνετε τη μισή σάλτσα σε ένα πυρέξ το οποίο να χωράει και τα κεφτεδάκια τα οποία στρώνετε πάνω από τη σάλτσα. Σκεπάζετε τα κεφτεδάκια περιχύνοντάς τα με την άλλη μισή καυτή σάλτσα. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 2 τριμμένα τυριά με τα οποία πασπαλίζετε τα κεφτεδάκια.

Ψήνετε στο φούρνο για 5-8 λ ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή

ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΠΟΥΤΣΟΥΚΑΚΗΣ Ι.Σ.

About Μαρία Νικολοπούλου