Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κολατσιό στο σχολείο. 15 πρακτικές και λαχταριστές ιδέες

Κολατσιό στο σχολείο. 15 πρακτικές και λαχταριστές ιδέες

Η σχολική χρονιά ξεκινά και ξεκινούν για μας τους γονείς μερικές κοινές ανησυχίες. Και μία από αυτές τις ανησυχίες είναι το τι θα ετοιμάσουμε στα παιδιά μας για κολατσιό στοσχολείο. Δείτε παρακάτω 15 πρακτικές ιδέες για παιδικά σνακ την ώρα του διαλείμματος. Πραγματικά δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο στην τσάντα.

Παιδικά σνακ για την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο

ekp2

Όλα για την Εκπαίδευση στην Κορινθία

Αλμυρές επιλογές:

1. Πιτσάκια με σφολιάτα ή με ψωμί του τοστ. Έχοντας ως βάση ψωμί του τοστ ή σφολιατάκια η αγαπημένη πίτσα γίνεται πανεύκολα και είναι το ίδιο πεντανόστιμη. Για να φτιάξουμε τα ατομικά πιτσάκια χρησιμοποιούμε υλικά που έχουμε στο ψυγείο και που αρέσουν στο παιδί.

Τι να φάει το παιδί στο διάλειμμα στο σχολείο. 15 πρακτικές ιδέες

2. Σάντουιτς με τορτίγια ή αράβικη πίτα. Εύκολη εκτέλεση και ταυτόχρονα ένας αέρας διαφορετικός στο κλασικό σάντουιτς. Ετοιμάζουμε βάζοντας μέσα λαχανικά, μαλακό τυρί και βραστή γαλοπούλα ή άλλα φρέσκα υλικά της επιλογής του παιδιού. Οι τορτίγιες και η αράβικη πίτα συνδυάζονται γενικά με άπειρους τρόπους.

3. Κριτσίνια ή καλαμπογκοφρέτες ή κράκερς με τυράκια σε συσκευασία, όπως τα τυράκια Tirotrella Kerrygold ή Mini Babybel.

4. Τυρόπιτα ή σπανακόπιτα είτε σπιτική, όταν προλαβαίνουμε, είτε από το φούρνο της γειτονιάς μας. Αντίστοιχα και το ελιόψωμο ή το τυρόψωμο είναι μια ασφαλής και χορταστική λύση.

5. Χάμπουργκερ με μπιφτέκι λαχανικών. Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών τρίβοντας πατάτα, κολοκυθάκι, καρότο, λίγο κρεμμύδι & ψωμί. Τα πλάθουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στην γκριλιέρα. Προσθέτουμε, τέλος, τυρί και λίγη σάλτσα ντομάτα.

6. Αυγόφετες με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Τις προτείνουμε όμως σκέτες, όταν πρόκειται να μπουν στην τσάντα ως κολατσιό. Χωρίς δηλαδή το μέλι ή τη ζάχαρη, που πασπαλίζουμε συνήθως, για να μην λερωθούν τα παιδιά.

7. Κουλούρι γεμιστό με τυρί κρέμα. Αντί να το αφήσουμε το κουλούρι σκέτο, μπορούμε να το ανοίξουμε και να το γεμίσουμε με απολαυστικό τυρί κρέμα. Έτσι  διαφοροποιούμαστε από τις ίδιες και τις ίδιες γεύσεις που κάνουν το παιδί να βαριέται.

Οι “γρήγορες” επιλογές:

8. Ξηροί καρποί. Ένα εύκολο σνακ που δεν απαιτεί προετοιμασία, άρα ιδανικό για τις δύσκολες μέρες όταν δεν υπάρχει χρόνος. Σε ένα σακουλάκι μπορούμε να συνδυάσουμε μια χούφτα ανάλατα αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια μαζί με αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες και δαμάσκηνα.

9. Φρούτα ή μπαστουνάκια λαχανικών. Βάζουμε στο πρόγραμμα φρούτα, ανάλογα με την εποχή. Τα φρούτα τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια και τα συσκευάζουμε μέσα σε ένα ποτηράκι μιας χρήσης που θα το κλείσουμε με διάφανη μεμβράνη. Ή τα αφήνουμε ολόκληρα ως έχουν. Από τα λαχανικά τα καρότα και το αγγουράκι είναι τα πιο αρεστά και τα πιο εύκολα να κοπούν σε μπαστουνάκια, για να συσκευαστούν εύκολα και πρακτικά.

Για να μην στερηθούν τα γλυκά:

10. Τορτίγια γλυκιά σαν κρέπα. Αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού και τυλίγουμε με μια ολόκληρη μπανάνα στη μέση. Αντί για πραλίνα θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε και το φυστικοβούτυρο!

11. Μπισκότα. Δεν υπάρχει παιδί που να μην έχει λιμπιστεί τα μπισκότα.  Μπορούμε να επιλέξουμε ένα τυποποιημένο προϊόν από το ράφι του σούπερ μάρκετ, όπως για παράδειγμα τα μπισκότα τύπου πτι μπερ. Ή να ετοιμάσουμε τα δικά μας.

Τι να βάλετε στην τσάντα του παιδιού για να φάει στο διάλειμμα. 15 ιδέες για κολατσιό

12. Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Μια καταπληκτική επιλογή που χορταίνει και δίνει άμεσα ενέργεια. Επιλέγουμε εκείνες που έχουν ως βάση τη βρώμη ή άλλα δημητριακά ολικής. Κι αν έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, εκτός από τις μπάρες δημητριακών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας. Θα βρούμε πολλές συνταγές στο διαδίκτυο.

13. Παστέλι το δυναμωτικό. Με πρώτες ύλες το μέλι και το σουσάμι το παστέλι είναι ένα γλυκό αλλά υγιεινό σνακ για το παιδί στο σχολείο. Ποιος θα έλεγε όχι σε αυτή την ευχάριστη γλυκιά γεύση και τραγανή του υφή. Δοκιμάστε το!

14. Σταφιδόψωμο. Μια ακόμη γλυκιά και λαχταριστή λιχουδιά για το σχολικό διάλειμμα.

15. Κέικ ή τσουρεκάκι. Αυτές είναι οι πιο κλασικές επιλογές για το κολατσιό των παιδιών στο διάλειμμα, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να λείπουν από τη λίστα μας. Αρέσουν σε όλα τα παιδιά.

Αυτές είναι 15 ιδέες για το τι θα φάει το παιδί στο σχολείο την ώρα του διαλείμματος. Εσείς τι τους βάζετε συνήθως μαζί τους; Γράψτε μας στα σχόλια τις προτάσεις σας, για να μεγαλώσουμε τη λίστα.

Παιδικά σνακ για την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο

Καλή σχολική χρονιά.

Πηγή 

About Μαρία Νικολοπούλου