Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λαβράκι στο τηγάνι με σαλάτα από φινόκιο, ελιές και ντομάτα

Λαβράκι στο τηγάνι με σαλάτα από φινόκιο, ελιές και ντομάτα

Το λαβράκι είναι ψάρι της οικογένειας των Μορονίδων, που απαντάται στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Το λαβράκι μαζί με την τσιπούρα από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3. Είναι ένα από τα κύρια ψάρια για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Το λαβράκι θεωρείται εκλεκτό ψάρι στην ελληνική κουζίνα, ενώ χρησιμοποιείται για διατροφή και από άλλους λαούς. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο κ.ά.

Εμείς σήμερα σας το παρουσιάζουμε στο τηγάνι , δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ

Για το λαβράκι

  • 800 γρ. λαβράκι, φιλέτο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 80 γρ. κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 4 γρ. μαϊντανός, φύλλα
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • χυμός λάιμ
  • βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το λαβράκι

Κάνουμε μερικές επιφανειακές τομές στην πέτσα του φιλέτου για να μην τεντωθεί κατά το τηγάνισμα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε τα φιλέτα από το λαβράκι  στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας.

Πατάμε το φιλέτο με τη σπάτουλα για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή.

Γυρίζουμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας τα φιλέτα να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλατίζουμε.

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό της ντομάτας, το ξύδι, το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Διορθώνουμε τη γεύση με τη ζάχαρη αν χρειάζεται, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.

vegetables-1584999_960_720

Είδη τροφίμων  Οπωροπωλεία … τα καλύτερα!

yiannislucacos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου