Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λεμονοκέικ πεντανόστιμο!

webkorinthosΛΕΜΟΝΟΚΕΙΚ

  • Πεντανόστιμο λεμονοκέικ για να κοσμήσει το τραπέζι σας και να γλυκάνει την οικογένεια!

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ.φαρίν Απ
  • 250 γρ.βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ.ζάχαρη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 4μεγάλα αυγά
  • 1βανίλια σε σκόνη
  • 60 mlχυμό λεμονιού
  • 200 mlγάλα
Υλικά για το γλάσο
  • 125 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ.νερό ή χυμό λεμονιού
  • λίγο ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ ή μίξερ χειρός, σε μπολ, για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας με το μίξερ μετά από το καθένα. Συνεχίζουμε με τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε για 30’’ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  3. Με το μίξερ να λειτουργεί στη χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέτουμε το Φαρίν απ και το γάλα εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ
  5. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για 1 ώρα. Το αφήνουμε εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
  6. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη απο σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό λεμονιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον
  7. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε

πηγη

LE CACAOYER Chocolaterie – Glacerie

About Μαρία Νικολοπούλου