Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μενού για το τραπέζι της Πρώτης Τεσσαρακωστής

Μενού για το τραπέζι της Πρώτης  Τεσσαρακωστής

Για εσένα που κάνεις νηστεία και θες να κάνεις πλάκα στους λοιπούς που νομίζουν ότι στερείσαι, το webkorinthos  σου έχει ένα μενού για να τους κάνεις να ξερογλείφονται.

 

1

Υλικά συνταγής

  • 16 κολοκυθοανθοί
  • 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 2½ φλιτζ. νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ⅓ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ⅓ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι

vegetables-1584999_960_720

Κόρινθια !Είδη τροφίμων Οπωροπωλεία

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι μας σε μπόλικο νερό.
  • Φροντίζουμε να τρίψουμε τις βεντούζες γιατί εκεί κρύβεται άμμος ειδικά αν το χταπόδι μας είναι φρέσκο.
  • Κόβουμε το χταπόδι κάτω από τα μάτια. Κόβουμε και πάνω από τα μάτια κρατώντας μόνο την κουκούλα. Γυρνάμε την κουκούλα ανάποδα και καθαρίζουμε με χαρτί. Γυρνάμε ξανά και βγάζουμε το στόμα.
  • Κόβουμε χωριστά τα πλοκάμια και κόβουμε κάθε πλοκάμι σε κομμάτια των 2 εκ. Τα αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε 15 μικρά κρεμμύδια στη μέση, πατάμε με τα χέρια και ξεχωρίζουμε τα φύλλα του.
  • Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και τις σοτάρουμε και αυτές μέχρι να καραμελώσουν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χταπόδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, το βαλσάμικο, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, το μέλι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι το χταπόδι να είναι καλά μαγειρεμένο και τρυφερό. 10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά ελέγχουμε αν το χταπόδι μας έχει βγάλει πολλά υγρά. Αν έχει βγάλει, αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν και να μείνει μια ωραία, πλούσια σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Μελιτζανοσαλάτα πολίτικη

1

About Μαρία Νικολοπούλου