Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!

Πολλές απο εμάς έχουμε απορίες για το πως πρέπει να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας ώστε να Αποτέλεσμα εικόνας για λουσιμο μαλλιωνδείχνουν καθαρά και λαμπερά…

Επισκεφθήκαμε τα καλύτερα κομμωτήρια της Κορινθίας εδώ  και μιλήσαμε με τους ειδικούς.  Δεν θα πιστεύετε πόσα λάθη κάνουμε και καταστρέφουμε τα μαλλιά μας.

Πιτυρίδα, ψαλίδα, θαμπάδα, σπάσιμο τα περισσότερα οφείλονται απο το λάθος λούσιμο…  Για δείτε τις πολύτιμες συμβουλές των κομμωτών μας:

Για την καλύτερη φροντίδα και περιποίηση των μαλλιών σας, αλλά και για ένα όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα, προτείνουν τα ακόλουθα:

  • Φροντίστε να λούζεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, 2-3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, 1-2 φορές εάν έχετε κανονικά και 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρά μαλλιά. Αποτέλεσμα εικόνας για λουσιμο μαλλιων
  • Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί & βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες.
  • Χρησιμοποιείτε για το χτένισμα πηρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.
  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών.
  • Να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα.
  • Καθιερώστε να καθαρίζετε την ψαλίδα μια φορά τον μήνα.
  • Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα. Σε τέτοια περίπτωση φροντίστε να τα μαζεύετε.
  • Μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά, αλλά με λυτά.
  • Να αποφεύγετε τις βαφές μαλλιών, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.
  • Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα (βαραίνουν) και να κάνουν πιτυρίδα.
  • Όλα τα παραπάνω τα κάνουμε για να μην αδυνατίζουν τα μαλλιά και πέφτουν. Επίσης για να μην κάνουν ψαλίδα και για να φαίνονται όμορφα και υγιή.

Οι λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά μπορεί να παρουσιάσουν πιτυρίδα, πέρα από τους παραπάνω κανόνες, είναι κι άλλοι οι οποίοι αναφέρονται σε άλλο άρθρο.

Λάθη που κάνουν οι άντρες με τα μαλλιά τους

close-up of a man checking his hair in the mirror

Το θέμα με τις…τρίχες περνά αδιάφορο για τους περισσότερους άνδρες. Η περιποίηση των μαλλιών του ισχυρού φύλου όμως, ενέχει και παγίδες, στις οποίες πέφτουμε πολύ συχνά. Ας δούμε μαζί ορισμένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι άντρες με την κόμη τους.

Ξύσιμο στο λούσιμο
Οι περισσότεροι το κάνουν από αμηχανία αρκετές φορές την ημέρα. Ωστόσο αυτή η συνήθεια συνεχίζεται και όταν λουζόμαστε. Το ξύσιμο κάνει τις τρίχες να αδυνατούν και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο κεφάλι. Προτιμήστε να κάνετε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για την υγεία των μαλλιών σας.

Κομμωτήρια και χρήματα
Οι παράλογες τιμές για ένα ανδρικό κούρεμα δεν δικαιολογούνται. Γιατί να μη δώσετε 10 ευρώ σε ένα τοπικό και παραδοσιακό κουρείο για άνδρες; Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό, καθώς οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες ειδικεύονται σε ανδρικά κουρέματα και χτενίσματα.

Κακό λούσιμο
Ίσως λόγο βιασύνης, πολλοί δεν κάνουν σωστό λούσιμο στα μαλλιά τους. Συγκεκριμένα, παραλείπουν να ξεβγάλουν καλά το σαμπουάν με συνέπεια τα υπολείμματα να κάνουν το μαλλί να «λαδώνει» γρηγορότερα.

Υπερβολές
Από το σαμπουάν και το μαλλακτικό μέχρι το τζελ και τη λακ, πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές. Ο λόγος είναι πως επιβαρύνετε τα μαλλιά σας με αχρείαστες –χημικές κυρίως-ουσίες.

Προϊόντα
Πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για το μαλλί σας, ανάλογα τον τύπο του (σγουρό, ίσιο, μακρύ, κοντό). Για παράδειγμα, εάν το μαλλί σας δεν είναι πολύ κοντό, το τζελ δεν πρόκειται να του δώσει το στυλ που θέλετε. Μπορείτε να ρωτήσετε τον κομμωτή σας για το προϊόν, που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Στεγνώστε τα
Τοποθετώντας ένα προϊόν στα μαλλιά σας όσο είναι ακόμα βρεγμένα, εκμηδενίζει τη δράση του. Το νερό ουσιαστικά δεν θα επιτρέψει στο τζελ, το κερί ή τη λακ να εφαρμόστει στα μαλλιά σας. Μην μπερδεύετε το νωπό μαλλί με το στεγνό ή το βρεγμένο. Σκουπίστε τα με μία πετσέτα και 1-2 λεπτά μετά, τοποθετήστε το προϊόν της αρεσκείας σας για καλή εφαρμογή.

Περιποίηση διαφόρων τύπων μαλλιών Αποτέλεσμα εικόνας για λουσιμο μαλλιων

Λιπαρά μαλλιά:

Πρέπει να πλένονται με χλιαρό προς κρύο νερό και καλό είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν λεκιθίνη (πλούσια σε βιταμίνη Α) ή χοληστερίνη.
Στα πολύ λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαπούνι με βάση την πίσσα.

Ξηρά μαλλιά:

Δεν πρέπει να σαπουνίζονται πολύ συχνά, γιατί η τρίχα γίνεται πολύ πιο εύθραυστη. Στα ξηρά και λεπτά μαλλιά δεν συνιστάται η χρήση χημικών ουσιών (π.χ. βαφές, περμανάντ κλπ.), οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες ή δερματοπάθειες.

Ιδιαίτερα επιβλαβείς παράγοντες για την υγεία των μαλλιών θεωρούνται η υγρασία, το οινόπνευμα και τα αλκαλικά σαμπουάν.

Γενικά: Αποτέλεσμα εικόνας για λουσιμο μαλλιων

Το λάθος λούσιμο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξεθωριασμένα χρώματα, λιπαρές ρίζες, και μαλλιά flat δηλαδή χωρίς όγκο. Μπορείτε πολύ εύκολα να έχετε υγιή και λαμπερά μαλλιά, αρκεί να αλλάξετε την ρουτίνα του λουσίματος…

  • Μην βιάζεστε όταν κάνετε ντουζ. Το να ρίξετε λίγο νερό και να βάλετε αμέσως σαμπουάν φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το σαμπουάν δεν μπορεί να κάνει αφρό και να καθαρίσει σωστά τα μαλλιά και τα αποτέλεσμα είναι άσχημο.
  • Να ξέρετε  ότι τα βρεγμένα  μαλλιά είναι αδύναμα και πιο επιρρεπή σε σπάσιμο, για αυτό λοιπόν όταν τα λούζετε εσείς πρέπει να είσαστε “ευγενική” μαζί τους. Επίσης, αν είστε πάρα πολύ σκληρή, το τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να βγάλει περισσότερη λιπαρότητα .
  • Το Σαμπουάν και το conditioner εξυπηρετούν εντελώς διαφορετικούς σκοπούς, και ως εκ τούτου ανήκουν σε διαφορετικές περιοχές των μαλλιών σας. Το Σαμπουάν είναι καθαριστικό έτσι το βάζουμε πιο πολύ εκεί που χρειάζεται στις περιοχές που είναι πιο βρώμικες και πιο λιπαρές.  Αντίθετα, το conditioner ανήκει στις ξηρότερες περιοχές της τρίχας, δηλαδή από το μέσο μήκος των μαλλιώς μέχρι τις άκρες.
  • Conditioner το παρεξηγημένο…επειδή μερικοί λένε ότι βαραίνει τα μαλλιά και σκοτώνει κάθε φυσικό όγκο που μπορεί να έχετε. Αυτό συμβαίνει μόνο εάν το τρίψετε στις ρίζες σας.

 

Να ξέρετε ότι:Αποτέλεσμα εικόνας για λουσιμο μαλλιων

  • Πολλά σαμπουάν που τα πλασάρουν με πολλά εξτρα και σιλικόνη μέσα, πολλές φορές δημιουργούν προβληματα. Κάνουν τα μαλλιά πιο θαμπά δεν τα αφήνουν το τριχωτό να αναπνέει και πολλές φορές μπλοκάρουν τα θυλάκια και εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Το σαμπουάν έχει μόνο ένα σκοπό να καθαρίζει τα μαλλιά απλά.
  • Πρίν μπείτε στο ντους πρέπει να λύσετε τα μαλλιά σας για μερικά δευτερόλεπτα να τα βουρτίσετε καλά και μετά να μπείτε στο ντους. Αυτό θα σας βοηθήσει να τα ξεμπερδέψετε από τους κόμπους και να τα χαλαρώσετε έτσι ώστε το νερό να πάει παντού και σε όποιο σημείο είναι βρώμικα τα μαλλιά.  Επίσης είναι ευκολότερο το να τα πλύνετε και να τα ξεπλύνετε σωστά και πιο εύκολα

 

Μικρό μυστικό για βαμμένα μαλλιά:

Αποτέλεσμα εικόνας για λουσιμο μαλλιων

Όταν λούζεστε μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό γιατί ενώ αισθάνεται καλά, θα μπορούσε να ξεθωριάσει το χρώμα σας. Το Πάρα πολύ ζεστό νερό ανοίγει την επιδερμίδα στα μαλλιά, επιτρέποντας την κερατίνη, τις πρωτεΐνες, τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες, και τα μόρια χρώματος να ξεφύγουν και έτσι τρίχα χάνει τη δύναμη και το χρώμα ξεθωριάζει. Όταν το νερό είναι σε μια πιο δροσερή θερμοκρασία κρατάει την επιδερμίδα καλά σφραγισμένη έτσι ώστε να κρατήσει όλα τα παραπάνω και να έχετε και ένα υπέροχο χρώμα.

περισσότερα εδώ  για ΝΕΧΤ UPNEXT UP – Θύμη Μαρία Κ.

GEORGARIS Beauty Store

Περισσσότερα εδώ για Gorgaris

 

Περισσότερα εδώ για DS  CoiffureDS COIDFFURE

Head Plus by Alexandros

Περισσότερα εδώ για  bay Alejandros

KONSTANTINOS HAIR STYLE

Περισσότερα εδώ για Konstantinos

TAKIS COIFFURES – Μαυροκορίδης Παναγιώτης Π.

Περισσότερα εδώ για TAKIS

 

Περισσότερα εδώ για  Vassilis BelerisVASSILIS BELERIS – Hair Styling

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ – ΕΥΑ

περισσότερα εδώ  για κομμώσεις Εύα ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ – Barber Shop

περισσότερα εδώ για  Ντερτιλή Προκόπη GEORGE «Men’s Hairstyle» – Ανδρικές – Παιδικές Κομμώσεις

Περισσότερα εδώ George