Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μοσχαράκι Ορλώφ με μπέικον και εκπληκτική σάλτσα κρέμας

webkorinthos.ορλοφ

Πανεύκολη πεντανόστιμη συνταγή για μοσχαράκι διαφορετικό για το Σαββατιάτικο τραπέζι σας. Δοκιμάστε τη και σίγουρα θα αρέσει τόσο πολύ σε όλους και εάν έχετε και καλεσμένους φυσικά θα σας ζητήσουν και τη συνταγή…

Υλικά

 

1600 γρ. μοσχάρι νουά
4 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1,5 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί ξηρό

10 φέτες τυρί κασέρι ή άλλο ανάλογα με την προτίμησή σας

10 φέτες μπέικον στρογγυλό

2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες 

  1. Κόβουμε τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε τρυπώντας στο κρέας. Σωτάρουμε το κρέας σε φαρδιά κατσαρόλα με μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο, αλατοπιπερίζουμε και το σβήνουμε με το κρασί.

  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 3 ώρες(ή 1,5 στη χύτρα ταχύτητας).

  3. Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και αφού παγώσει το κόβουμε σε φέτες με μαχαίρι.

  4. Τοποθετούμε τις φέτες μία μία σε ταψί πυρίμαχο και ενδιάμεσα βάζουμε μία φέτα τυρί και μία φέτα μπέικον.

  5. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα (περίπου 3 ποτήρια), προσθέτουμε λίγο αλάτι, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και το βράζουμε έως ότου να δέσει η σάλτσα.Εναλλακτικά,μπορούμε να φτιάξουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο κρέας και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

    www.cookpad.com

    ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΠΟΥΤΣΟΥΚΑΚΗΣ Ι.Σ.

About Μαρία Νικολοπούλου