Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΠΑΣ

webkorinthos

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μιά εκπληκτική συνταγή που μας έδωσε το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΠΑΣ στην Κόρινθο, το οποίο συνεχίζοντας τη μακρόχρονη πορεία του στον χώρο της   διάθεσης ανώτερης ποιότητας κρέατος,  είναι κοντά σας και σας προσφέρει προϊόντα που επιμελείται με μεράκι και φροντίδα για εσάς.  Διαθέτει τα καλύτερα ντόπια κρέατα όλων των ειδών  καθώς και μεγάλη ποικιλία σε κρεατοσκευάσματα φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά και φυσικά με κρέατα άριστης ποιότητας.

 

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑΣ

5 μπριζόλες από χοιρινή ράχη μπριζόλας καθαρισμένη
1 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα δαμάσκηνου και μπύρας

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
100 ml μπύρα Grimbergen double
1,5 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
30 ml. ξύδι balsamico
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βγάζετε το κρέας απ’ το ψυγείο 3-4 ώρες πριν το ψήσετε για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250ºC. χοιρινή ράχη μπριζόλας φούρνου 1
Καλύπτετε τα κόκαλα της ράχης με αλουμινόχαρτο για να μην μαυρίσουν. Ακουμπάτε τη ράχη με τις μπριζόλες πάνω σε ταψί με σχάρα. Απλώνετε με τα χέρια σας ελάχιστο ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του κρέατος (όχι στα κοκάλα). Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση, χωρίς να είναι απαραίτητο τώρα, αλλά μετά το ψήσιμο και το κόψιμο.

Πριν μπει στο φούρνο τοποθετείτε τη ράχη με τέτοιο τρόπο, ώστε η πλευρά που έχει εμφανές λίπος, να είναι από πάνω. Τέλος τοποθετείτε το θερμόμετρο φούρνου στο κέντρο του κομματιού.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο.

3. Ψήνετε για 30′ στους 250ºC και στη συνέχεια για περίπου 1:45’ στους 180ºC

Όταν η ράχη απ’ τις μπριζόλες είναι έτοιμη, την αφαιρείτε με το ταψί απ’ τον φούρνο, την μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και την αφήνετε να ηρεμήσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15’ πριν την κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σάλτσα δαμάσκηνου

Στο διάστημα που το κρέας ψήνεται ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βράζετε σε μικρό κατσαρόλι την μπύρα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και στη συνέχεια σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του μπαλσάμικο (δαμάσκηνα, μέλι, αλάτι και πιπέρι) και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να έχει εξατμιστεί το περισσότερο υγρό. Προσθέστε το μπαλσάμικο στα τελευταία 2 λεπτά.

Με το μίξερ χεριού πολτοποιήστε το περιεχόμενο σε μια πηχτή σάλτσα. Φέρτε τη στη γεύση σας προσθέτοντας, αν χρειαστεί, μπαλσάμικο και αλάτι.

Σερβίρισμα

Κόβετε στο τραπέζι το κάθε κομμάτι ανάμεσα στα κόκαλα και σερβίρετε τις μπριζόλες με το κόκαλο. Συνοδεύστε με τη σάλτσα δαμάσκηνου και ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας σας με  μικρές πατάτες (βρασμένες 10-12 λεπτά) ή τηγανητές και τη σαλάτα της αρεσκείας σας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΠΑΣ ΕΔΩ:

ΠΑΠΠΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

About Μαρία Νικολοπούλου