Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ο γύρος που θα φτιάχνετε συνέχεια !!!!

Ο γύρος που θα φτιάχνετε συνέχεια !!!!

Και θα ξεχάσετε τον έτοιμο γύρο !!!

Στο σπίτι είναι μάλλον δύσκολο να φτιάξουμε αυθεντικό γύρο, παρόλο που κυκλοφορούν κατάλληλες συσκευές. Είναι όμως χρονοβόρο και μάλλον έχει να κάνει με μεγάλες ποσότητες. Έτσι πολλές από μας έχουμε επινοήσει διάφορες εναλλακτικές για να ξεγελάσουμε κατά καιρούς τα παιδιά μας με κάτι πιο υγιεινό από τους γύρους του εμπορίου. Η δική μου εκδοχή είναι εύκολη και γρήγορη.

ΥΛΙΚΑ:

Για 4 μερίδες:

• 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, χωρίς κόκαλο

• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη

• 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι

• 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

• 1/2 φλιτζάνι (100 ml) καλής ποιότητας ξίδι

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

CORINTHIAN HOUSE GRILL – Το αγαπημένο στέκι της Κορίνθου !

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τις πανσέτες σε λεπτές λωρίδες, πάχους όχι περισσότερο από 1 εκ. και τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου και προσθέτω το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω και πάλι, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 1 ώρα για να μαριναριστούν καλά οι λωρίδες της πανσέτας.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C. Στερεώνω μια πυκνή σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να υπάρχει κενό ανάμεσά τους. Στραγγίζω τις λωρίδες της πανσέτας από τη μαρινάδα και τις απλώνω πάνω στη σχάρα, σε μονή στρώση. Βάζω τη σχάρα -με το ταψί από κάτω- στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τις ψήνω για 20- 25 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν!!!
Σερβίρετε  με ψητές πίτες  σαλάτα πατάτες τηγανιτές και τζατζικάκι !!
Εξαφανίστηκαν όλα αμέσως μόλις τα έφτιαξα !!!!

Τζατζίκι
Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

• 2 αγγούρια

• Αλάτι

• Σκόρδο 7 σκελίδες

• Ελαιόλαδο

• Λίγο ξύδι

Πλένουμε τα αγγουράκια μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά, δεν τα ξεφλουδίζουμε), από κάτω έχουμε βάλει το στραγγιστήρι για να φύγει το περιττό νερό. Λιώνω στο γουδί καλά το σκόρδο με το αλάτι. Μεταφέρω το γιαούρτι σε λεκάνη, βάζω το αγγούρι (το στίβε με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό του), το σκόρδο, λίγο ξύδι, αλάτι και ανακατεύω καλά. Προσοχή στο ξύδι, βάλτε λίγο δοκιμάζοντας κάθε φορά αν χρειάζεται και άλλο, γιατί αν θα βάλετε πολύ θα ξινίσει.

Εδώ θα βρείτε τους καλύτερους  γύρους της Κορινθίας και όχι μόνο!

http://mageirikikaisintages.blogspot.com

About Μαρία Νικολοπούλου