Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πασχαλινά αυγά: Έχουμε τις πιο απίθανες προτάσεις για να τα διακοσμήσετε!

Πασχαλινά αυγά: Έχουμε τις πιο απίθανες προτάσεις για να τα διακοσμήσετε!

webkorinthosΕσείς πώς σκοπεύετε να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά; Αν ξεμείνατε από ιδέες, αν αναζητάτε έμπνευση πέρα από τα καθιερωμένα, αν θέλετε απλώς να γεμίσει το μάτι σας χρώματα και σχέδια αυτό το post είναι για εσάς!

Αυγό, αυτό το θεσπέσιο τρόφιμο, το σημείο κατατεθέν του ελληνικού Πάσχα. Έχει πλέον ξεφύγει από την κυριαρχία του κόκκινου όπως προστάζει η θρησκευτική παράδοση και έχει γίνει ένα… πεδίο να εκφράσουμε τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες! Ναι, το πασχαλινό αυγό μπορεί να διακοσμηθεί με χιλιάδες τρόπους αρκεί να έχετε μεράκι και όρεξη! Και σας έχουμε απίθανες ιδέες!

lifemagazinegr_happy_easter_decoration_ideas_diy_tables

Τα υλικά εξαρτώνται από το πόσα θέλετε να ξοδέψετε. Το ίδιο και ο χρόνος που απαιτείται. Σε γενικές γραμμές όμως μπορεί να γίνει μια ευχάριστη οικογενειακή δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας (ή και χωρίς αυτά!).

CASA-DI-FIORE-1

Χρυσή πανδαισία!

lifemagazinegr_pasxalina_auga_diakosmisi_8

Δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι το χρυσό είναι ένα αρχοντικό και κλασάτο χρώμα που σας δίνει πολλές δυνατότητες για τα αυγά σας. Μπορείτε να έχετε λευκά αυγά διακοσμημένα με φύλλα ντεκουπάζ χρυσού ή ασημένια και όχι μόνο!

lifemagazinegr_pasxalina_auga_diakosmisi_3

Από τις πιο εντυπωσιακές ιδέες είναι να βουτήξετε τα αυγά σας, ολόκληρα ή μισά, σε γκλίτερ χρυσό ή άλλα χρώματα. Επίσης μπορείτε να τα τυλίξετε ολόκληρα με φύλλα χρυσού ή χαλκού ή και να τα κάνετε πουά με τις βούλες να είναι από γκλίτερ.

We love the… blues!

Εξαιρετικά μοντέρνα ιδέα είναι τα μπλε αυγά, αλλά στις αποχρώσεις του τυρκουάζ. Εάν θέλετε πραγματικά μοναδικά μπλε αυγά τότε βράστε τα μαζί με κόκκινο λάχανο και διακοσμήστε τα με χρυσό χρώμα ή με χρυσό μαρκαρδόρο γράψτε τα μονογράμματα της οικογένειάς σας και των καλεσμένων σας, για να δημιουργήσετε μοναδικά κομμάτια.

lifemagazinegr_pasxalina_auga_diakosmisi_5

Επίσης σας προτείνουμε μια πολύ country ιδέα: λευκά αυγά με άνθη ντεκουπάζ στο χρώμα της πορσελάνης αλλά και να κολλήσετε με ένα πιστόλι σιλικόνης μικρά λευκά άνθη, αληθινά ή και πλαστικά!

Αυτά είναι έργα τέχνης!

Για τους πολύ προχωρημένους, το αυγό μπορεί να γίνει καμβάς ζωγραφικής. Αυγά με πούπουλα και φτερά, μαύρα αυγά με χρυσά λουλούδια, αυγά με χαρούμενα σχέδια, αυγά με πεταλούδες και λαγούς προϋποθέτουν ότι θα διαθέσετε λίγη ώρα παραπάνω για να ασχοληθείτε! Το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε!

lifemagazinegr_pasxalina_auga_diakosmisi_6

Η χαρά του παιδιού!

Αν πάλι θέλετε να χαρούν περισσότερο από όλους τα πιτσιρίκια τότε τα αυγά σας πρέπει να είναι χαρούμενα! Λατρέψαμε τα αυγά -γουρουνάκια που θέλουν μόνο μικρά κομματάκια χαρτόνι για να γίνουν όπως και τα αυγά-μονόκερος για τις μικρές πριγκίπισσες. Τα αυγά-Minions θέλους να τα βάψετε δίχρωμα (με μαρκαδόρο) και να κολλήσετε πάνω τους ματάκια που θα βρείτε στο εμπόριο. Όσο για τους προχωρημένους, τα αυγά Star Wars είναι απίθανα!

lifemagazinegr_pasxalina_auga_diakosmisi_2

Υπάρχει όμως και ο εύκολος τρόπος. Βάψτε τα αυγά σας σε μια ποικιλία χρωμάτων και μετά με τη χρήση λευκού μαρκαδόρου κάντε όμορφα σχέδια σε αυτά!

lifemagazinegr_pasxalina_auga_diakosmisi_9

Η πιο ξεχωριστή ιδέα είναι τα αυγά κακτάκια. Θα βάψετε τα αυγά σας πράσινα, όταν στεγνώσουν θα κάνετε μικρά χ όπως βλέπετε στη φωτογραφία με ένα λεπτό μαρκαδόρο και θα κολλήσετε στην κορυφή κομματάκια από ροζ ύφασμα ή μικρά ροζ ανθάκια ή και κίτρινα, όπως ακριβώς είναι οι κάκτοι!

lifemagazinegr_pasxalina_auga_diakosmisi_11

Και για το τέλος… αυγά hipster!

Μια πολύ ωραία, νεανική, μοντέρνα λύση για τη διακόσμηση των αυγών σας είναι να γράψετε μηνύματα πάνω σε αυτά. Η μόνη προϋπόθεση είναι να ξέρετε καλλιγραφία ή έστω να έχετε ωραίο γραφικό χαρακτήρα! Έτσι θα δημιουργήσετε αυγά hipster ειδικά εάν ζωγραφίσετε μουστάκια, το γνωστό μότο “Keep calm and…”, βελάκια, γυαλιά κ.ο.κ.

lifemagazinegr_pasxalina_auga_diakosmisi_7

Πηγή

Πώς να κάνεις ντεκουπάζ σε αυγά – How to decoupage an Easter egg

Σήμερα θα δούμε πώς μπορείς να κάνεις ντεκουπάζ σε Πασχαλινά αυγά με όλους τους πιθανούς τρόπους: σε βρασμένα αυγά,σε αυγά που έχεις αδειάσει, σε ψεύτικα αυγά .

Τεχνική χαρτοπετσέτας σε βρασμένα αυγά

Στο edityourlifemag η Χριστίνα σου δείχνει βήμα βήμα 3 τρόπους για να διακοσμήσεις τα Πασχαλινά αυγά σου, ένας από αυτούς είναι και με την τεχνική της χαρτοπετσέτας
Με τον τρόπο αυτό μπορείς να φτιάξεις πολύ ωραία διακοσμητικά αυγά.

Ντεκουπάζ ή τεχνική χαρτοπετσέτας  χωρίς κόλλα

Αν όμως θέλεις τα αυγά σου να τρώγονται, αντί για κόλλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ασπράδι αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι όπως θα δεις και στο σχετικό tutorial που μοιράστηκα μαζί σου πρόσφατα.
Με αυτούς τους δύο τρόπους μπορείς να κάνεις εύκολα ντεκουπάζ στα βρασμένα Πασχαλινά αυγά.

Ντεκουπάζ σε αυγά αδειασμένα από το περιεχόμενό τους
Αν όμως θέλεις μπορείς να αδειάσεις τα αυγά από το περιεχόμενό τους πριν κάνεις το decoupage. τον τρόπο θα τον δεις στο βίντεο της Martha Stewart που ακολουθεί.

Αν κάνεις αυτό φυσικά θα χρησιμοποιήσεις κόλλα για να ενσωματώσεις τα μοτίβα σου, γιατί θέλεις να τα διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν δε σπάσουν θα τα έχεις για πολλά πολλά χρόνια!

Σπίτι μου είχαμε ένα πασχαλινό καλαθάκι με τέτοια αυγά ζωγραφισμένα, αλλά άδεια, που το βάζαμε κάθε Πάσχα στο τραπέζι για τη διακόσμηση. Μετά τα φυλάγαμε και του χρόνου πάλι απ’την αρχή. Τα είχαμε χρόνια αυτά τα αυγά και επιβίωσαν και από 3 μετακομίσεις. Ακόμα έχουμε μερικά άθικτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ το περιεχόμενο των αυγών το κρατάς σε ένα καθαρό μπωλ και το χρησιμοποιείς για τα τσουρέκια σου ή τα πασχαλινά σου κουλουράκια. Μη μάθω ότι πετάχτηκε! Είναι κρίμα!

Στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης η Δήμητρα μου έδειξε τα δικά της αυγά με ντεκουπαζ που θέλω να μοιραστώ μαζί σου σήμερα για να επισημάνω και ότι μπορείς να κάνεις ντεκουπάζ και σε ψεύτικα αυγά, ξύλινα, από φελιζόλ και άλλα. Πήγαινε τώρα να δεις τα αυγά με ντεκουπάζ της Δήμητρας και μετά έλα πάλι πίσω να μου πεις αν..

Εσύ έχεις φτιάξει ποτέ Πασχαλινά αυγά με αυτή την τεχνική;

Με ποιον από όλους τους τρόπους τα έφτιαξες;

Αν δεν έχεις φτιάξει ελπίζω να σε έπεισα να φτιάξεις φέτος.
Αν και πάλι η απάντηση είναι αρνητική θα βρεις ακόμη περισσότερους τρόπους για να βάψεις τα αυγά σου φέτος,στην λίστα που σου έφτιαξα με τις καλύτερες κατά τη γνώμη μου ιδέες.
Τι λες; Θα ξεκινήσεις;
 Το έθιμο απαιτεί τα αυγά να βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη,
ίσα που προλαβαίνεις να πας να αγοράσεις, οπότε βιάσου!

About Μαρία Νικολοπούλου