Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πεντανόστιμο πιλάφι με κιμά και γιαούρτι

webkorinthos.πιλαφι

Μπορεί να σας φαίνεται ασυνήθιστο αλλά το γιαούρτι ταιριάζει πολύ στη μαγειρική καθώς δροσίζει και ελαφραίνει φαγητά με πλούσιες σάλτσες, έχει εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα σε μαρινάδες κρεατικών και κοτόπουλου, γίνεται σάλτσα, σαλάτα-αλοιφή με πολλούς συνδυασμούς, και μπαίνει σε γλυκά δίνοντας ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα. Πριν χρησιμοποιήσουμε το γιαούρτι στη μαγειρική, θα πρέπει να το έχουμε φέρει σε θερμοκρασία δωματίου για να αποφύγουμε  την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας από το ψυγείο. Να θυμάστε ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε πλήρες λιπαρών γιαούρτι, καθώς έχει πυκνότερη υφή και δίνει καλύτερο αποτέλεσμα.

Υλικά 
2 φλ. ρύζι
2 κ.σ. βούτυρο
5 φλ. νερό ή ζωμό κότας
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα κιμά

400 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
10 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 συσκευασία ντοματάκια
1 δαφνόφυλλο
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί. Σβήνουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄ να δέσει η σάλτσα του κιμά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το πιλάφι:

Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο και όχι άσπρο από το άμυλο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά έως ότου στην επιφάνεια του ρυζιού εμφανιστούν τρυπούλες.

Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 5΄.

6. Το βάζουμε σε φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και το πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Το σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα κιμά και 1 κ.σ. γιαούρτι.

www.infokids.gr

CORINTHIAN HOUSE GRILL – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ

About Μαρία Νικολοπούλου