Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Προ των πυλών ο διήμερος «αφρικανικός» καύσωνας – Πώς να προστατευτείτε από τους 42 βαθμούς!!! (video)

Προ των πυλών ο διήμερος «αφρικανικός» καύσωνας – Πώς να προστατευτείτε από τους 42 βαθμούς!!! (video)
  • Διήμερος καύσωνας με κορύφωση το Σάββατο – Ο υδράργυρος θα “χτυπήσει” τους 42 βαθμούς

  • Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες σε δήμους της Ελλάδας
  • Από την Παρασκευή (02/08) ανεβαίνει και άλλο το θερμόμετρο, το Σάββατο (03/08) η κορύφωση της ζέστης
  • Το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (03/08), αναμένεται υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών με βροχές στα βόρεια της χώρας

Υψηλές θερμοκρασίες, που οδηγούν σε συνθήκες καύσωνα, θα έχουμε στη χώρα μας από την Παρασκευή (02/08) και ειδικότερα στη Θεσσαλία και τη Νότια Κρήτη όπου το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σάββατο (03/08) αναμένεται περαιτέρω αύξηση η οποία αναμένεται να εκτινάξει το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές ακόμα και στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, του meteo.gr οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Παρασκευή 02/08 και το Σάββατο 03/08, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 – 42 ⁰C. Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 02/08 θα φτάσουν τους 39 – 40 ⁰C.

Σημειώνεται ότι το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 03/08, αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου 03/08.

Υπενθυμίζεται ότι έκτακτο δελτίο εξέδωσε και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πιο αναλυτικά:

α. Σήμερα Πέμπτη (01-8-2019) η θερμοκρασία θα φτάσει, στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

β. Αύριο Παρασκευή (02-8-2019) η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 38 με 39 και στη νησιωτική χώρα στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

γ. Το Σάββατο (03-8-2019) η θερμοκρασία θα παραμείνει σε όλη τη χώρα σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους στους 40 με 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία

α. Το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου (03-8-2019) πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.

β. Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (03-8-2019) στο Ιόνιο και βαθμιαία στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Την Κυριακή (4/8) προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου περίπου.

Οδηγίες για να προστατευτείτε

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω γράφημα.

  • Πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού
  • Διατηρείται δροσερό τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας
  • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ
  • Κάντε τακτικά χλιαρά μπάνια
  • Αποφύγετε τα μεγάλα και βαριά γεύματα
  • Διατηρείτε συχνή επικοινωνία με τους αγαπημένους σας και κυρίως με τους ηλικιωμένους
  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση
  • Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες συνθήκες από τους σταθμούς του δικτύου του ΕΑΑ

About Μαρία Νικολοπούλου