Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως να κάθεται σωστά το κοστούμι πάνω σου

webkorinthos.κοστουμι

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, το κοστούμι καθορίζει την περίσταση στην οποία βρίσκεσαι. Κανένας δεν θα φορούσε ένα παντελόνι καθημερινό μαζί με ένα απλό μπλουζάκι σε μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση ή κάποια συνέντευξη.

Οποιαδήποτε περίσταση απαιτεί επαγγελματισμό, τότε το κουστούμι επιβάλετε. Όσον αφορά την αισθητική και την άνεση, εκεί είναι που πρέπει να προσέξεις: ένα κοστούμι πρέπει να είναι φτιαγμένο στα μέτρα σου ώστε να φαίνεται ωραίο πάνω σου.

Ας ρίξουμε μία ματιά στο πως πραγματικά πρέπει ένα κοστούμι να είναι εφαρμοστό σωστά επάνω σου.

Ώμοι

Βρες κάτι στα μέτρα σου αλλά χωρίς να είναι στενό. Οι ώμοι του κοστουμιού πρέπει να βρίσκονται ακριβώς μέχρι την γωνία που σχηματίζει ο ώμος σου. Αν είναι το σακάκι πολύ μικρό, τότε οι ώμοι θα δείχνουν διογκωμένοι, αν το κοστούμι είναι πολύ μεγάλο, θα κρέμονται οι ώμοι και θα τσαλακώνετε εκείνο το σημείο.

Παντελόνι

Το πίσω μέρος του παντελονιού πρέπει να είναι ίσιο. Αν είναι πολύ στενό θα μαζεύεται κάτω στο γύρισμα, και αν είναι φαρδύ, θα φαίνεται τσαλακωμένο και αντιαισθητικό.

Σακάκι κουμπωτό

Τίποτα δεν είναι πιο αντιαισθητικό από ένα σακάκι με κουμπιά που δεν είναι εφαρμοστό. Όταν είναι πολύ κοντό, το μπροστινό μέρος τραβάει προς τα πάνω και φαίνεται άβολο. Όταν είναι πολύ μακρύ χάνει το σχήμα του.

Το σωστό μάκρος του μανικιού

Ο χρυσός κανόνας για το σωστό μάκρος ενός μανικιού είναι να αφήνουμε μισή ίντσα από τον καρπό όταν το χέρι είναι κρεμασμένο. Αν είναι πολύ μακρύ ή πολύ κοντό θα φαίνεται άσχημα. Αλλά αν εφαρμόζετε σωστά στα μέτρα σου, τότε όχι μόνο θα φαίνεται ωραίο στο γενικό σύνολο, αλλά θα δείχνει τα χέρια σου και λίγο μεγαλύτερα – κάτι το οποίο βγάζει δυναμικότητα.

Σημείωση: Τα φθηνά κοστούμια (και κυρίως αυτά που πουλάνε σε ιστοσελίδες όπως το Aliexpress) είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Μείνε μακριά από αυτά.

Τα παραπάνω παραδείγματα αφορούν τα ειδικά ραμμένα κοστούμια. Γι’αυτό βρες έναν καλό ράφτη να σου πάρει τα σωστά μέτρα και να σου φτιάξει το τέλειο κοστούμι!

homeboy.gr

JBezirgiannis

About Μαρία Νικολοπούλου