Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως να φορέσεις το Oxford πουκάμισό σου ανά περίσταση!

Πως να φορέσεις το Oxford πουκάμισό σου ανά περίσταση!

Είτε βγαίνεις για μία χαλαρή βόλτα με φίλους το βράδυ για ποτό είτε έχεις κανονίσει κάποιο ραντεβού με μία όμορφη κυρία, το Oxford πουκάμισοπάντα θα αποτελεί μία σίγουρη λύση για το ντύσιμό σου. Ο διαχρονικός και κομψός χαρακτήρας του το καθιστά ιδανικό για κάθε περίσταση, casual ήεπίσημη.

Ένα Oxford πουκάμισο θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το στυλ σου χωρίς να «παιδευτείς» ιδιαίτερα με σκέψεις αναφορικά με το τι επιπλέον να φορέσεις. Εξάλλου, μερικές φορές το απλό είναι και το πιο όμορφο. Το θέμα τώρα είναι πως μπορείς να συνδυάσεις το Oxford σου πουκάμισο ανά περίσταση, γιατί δεν μπορείς να φορέσεις το ίδιο outfit σε μία casual και σε μία formal περίσταση (καλό θα ήταν αλλά δεν…).

ROBERTO LUCCIANO MILANO

Δες πως μπορείς να συνδυάσεις τα αγαπημένα σου Oxford πουκάμισα!

Προκειμένου, λοιπόν, να σε βοηθήσουμε δημιουργήσαμε το εν λόγω άρθρο. Παρακάτω θα βρεις συμβουλές σχετικά με το πως να συνδυάσεις το Oxford πουκάμισό σου σε διάφορες περιστάσεις, ξεκινώντας από την πιο επίσημη περίσταση και καταλήγοντας στην πιο casual.

Επίσημη περίσταση

Σε περιστάσεις όπως είναι οι γάμοι, βαφτίσεις ή οποιαδήποτε άλλη που απαιτεί ένα επίσημο outfit με κοστούμι, το λευκό Oxford πουκάμισο σε συνδυασμό με ένα μαύρο ή μπλε κοστούμι αποτελεί τη σίγουρη και ασφαλή επιλογή. Αν τώρα βρίσκεις ιδιαίτερα «αυστηρό» το εν λόγω look μπορείς να αντικαταστήσεις το «παραδοσιακό» λευκό σου Oxford με ένα μπλε, ροζ, γκρι ή μαύρο πουκάμισο. Επιπλέον, μπορείς να κινηθείς σε μία πιο «φωτεινή» επιλογή ως προς το κοστούμι επιλέγοντας γκρι, πράσινο, χακί ή καφέ χρωματισμούς. Το επίσημο outfit σου ολοκληρώνεται με ένα ωραίο ρολόι καθώς και ένα ζευγάρι παπούτσια τύπου Oxford, Brogue, Derby ή μοκασίνια.

Semi-formal περίσταση

Εδώ τα πράγματα κάπως περιπλέκονται. Οι semi-formal περιστάσεις απαιτούν επιδέξιους χειρισμούς προκειμένου να μην «υπερβάλλεις» από την μία, αλλά και να μην «υποτιμήσεις» την περίσταση από την άλλη. Μία semi-formal περίσταση δεν απαιτεί από εσένα τη χρήση γραβάτας ή την επιλογή ενός σκουρόχρωμου κοστουμιού. Έτσι, μπορείς να συνδυάσεις το Oxford σου πουκάμισο με κάποιο παντελόνι Chinos ή tailored μαζί με ένα blazer. Επίσης, αν θες κάτι πιο «προς το επίσημο» μπορείς να επιλέξεις ένα «φωτεινό» χρωματισμό κοστουμιού (χωρίς την παρουσία γραβάτας ή γιλέκου) όπως για παράδειγμα κάτι σε γαλάζιο ή μπεζ. Αναφορικά με το χρώμα που θα μπορούσες να επιλέξεις για το Oxford σου πουκάμισο καλές επιλογές θα ήταν το λευκό, γκρι, γαλάζιο ή μπλε και ροζ. Ως προς το υπόδημα επέλεξε ένα ζευγάρι Oxfords, Brogues, Derbies ή μοκασίνια.

JBezirgiannis

 

Business-casual περίσταση

Όπως και στις semi-formal περιστάσεις, έτσι και εδώ δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος ορισμός που να σε κατευθύνει στο τι πρέπει να φορέσεις. Ο βασικός σου στόχος στην προκειμένη περίπτωση είναι να «παντρέψεις» το ύφος της περίστασης (το οποίο εξαρτάται άμεσα με το εργασιακό σου προφίλ) με το προσωπικό σου στυλ. Ένα Chinos ή tailored παντελόνι σε συνδυασμό με κάποιο λευκό, γαλάζιο ή γκρι Oxford πουκάμισο θα σε συνοδεύσουν με επιτυχία σε κάθε επαγγελματικό σου ραντεβού. Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις στο outfit σου και κάποια γραβάτα (αν το dress-code απαιτεί κάτι ακόμη πιο επίσημο) πέρα από το απαραίτητο σακάκι. Αναφορικά με τα του παπουτσιού μπορείς να επιλέξεις κάτι ανάμεσα σε OxfordsBrogues και Derbies.

Smart casual περίσταση

Είτε πηγαίνεις για ένα καφέ με την παρέα σου είτε βγαίνεις για κάποιο «χαλαρό» ποτάκι το smart casual look θα ταιριάξει απόλυτα στις ανάγκες σου. Σε αυτές τις περιστάσεις πραγματικά πιστεύω ταιριάζει ιδανικά η φράση «όσο πιο απλό, τόσο το καλύτερο». Σε μία smart-casual περίσταση δεν θα χρειαστεί να κάνεις «υπερβολές» στο ντύσιμό σου ούτε να προσθέσεις πολλά-πολλά. Μπορείς να επιλέξεις κάποιο λινό ή Chinos παντελόνι ή ακόμη και μία βερμούδα μαζί με το Oxford σου πουκάμισο. Το τελευταίο μπορείς να το δοκιμάσεις σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως λευκό, μπλε, γαλάζιο ή ροζ. Αν είσαι ακόμη πιο τολμηρός μπορείς να ταιριάξεις τη βερμούδα σου με ένα αντίστοιχο σακάκι. Ως προς το παπούτσι οι επιλογές σου απαντούν κυρίως σε μοκασίνια, loafers ή κάποιο λευκό sneaker.

Casual περίσταση

Τα Oxford πουκάμισα διαθέτουν έναν ιδιαίτερα «πολυχρηστικό» χαρακτήρα. Έτσι, μπορούν να σε συνοδεύσουν ακόμη και στις πιο casual περιστάσεις. Όπως και στην περίπτωση των smart casual περιστάσεων, έτσι και εδώ θα πρέπει να έχεις πρωταρχικό γνώμονα για το ντύσιμό σου την απλότητα. Ένα όμορφο chinos ή τζιν παντελόνι σε συνδυασμό με ένα γαλάζιο, λευκό ή ριγέ Oxford πουκάμισο θα σε βοηθήσουν να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου. Αν η ζέστη είναι αρκετή μπορείς να ανοίξεις τα πάνω κουμπιά του πουκαμίσου σου. Εξάλλου, είπαμε πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μία casual περίσταση. Αναφορικά με το παπούτσι, προτίμησε κάποιο sneaker της αρεσκείας σου (λευκό ή μπλε-μαύρο θα προτείνω εγώ).

Και μερικά tips…

tips oxford πουκάμισα

  • Στις πιο επίσημες περιστάσεις επέλεξε καλύτερα ένα λευκό Oxford πουκάμισο μαζί με μανικετόκουμπα.
  • Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε μία τουλάχιστον semi-formal περίσταση φρόντισε να βάλεις το πουκάμισό σου μέσα από το παντελόνι. Αντίθετα, σε casual περιστάσεις μπορείς να έχεις το πουκάμισό σου από πάνω.
  • Μην διστάσεις να προσθέσεις χρώμα. Αν η περίσταση δεν είναι «αυστηρή» μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ροζ, γκρι ή μπλε Oxford πουκάμισο.
  • Μπορείς να σηκώσεις τα μανίκια από το πουκάμισό σου σε περίπτωση όπου τα πράγματα είναι πιο «χαλαρά».
  • the-man.gr

About Μαρία Νικολοπούλου