Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ; – ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

kreas

ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ Η΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ Η΄ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ ΗΔΗ  ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ:

Το νωπό κρέας παθαίνει τις εξης αλλοιώσεις:

Αποτέλεσμα εικόνας για meat that smells bad

1) σάπισμα, το οποίο οφείλεται σε βακτήρια που στην αρχή αλλάζουν το χρώμα του κρέατος απο κόκκινο σε σκοτεινό, έπειτα εμφανίζονται επιφανειακά στίγματα που σχηματίζουν μια λεπτή και γλοιώδη επίστρωση, η οποία με την σειρά της μετατρέπεται σε κολλώδη και δύσοσμη, κάτι που κάνει το κρέας απο τρυφερό και μαλάκό να πολτοποιείται εύκολα.

2) μούχλιασμα. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζονται επιφανειακές κηλίδες με Αποτέλεσμα εικόνας για meat that smells badδιάφορους χρωματισμούς(λευκό, μωβ, πράσινο) που οφείλονται σε μούχλες και ζύμες αλλά και σε βακτήρια με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η χαρακτηριστική οσμή μούχλας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση παρατηρείται και εδω ηγλοιώδης επίστρωση που δίνει την χαρακτηριστική όξινη οσμή του σάπιου κρέατος.

3) τάγγισμα λίπους, έχει την χαρακτηριστική οσμή και γεύση του αλλοιωμένου λίπους, το οποίο καταλαβαίνουμε όταν το τρίψουμε με τα δάχτυλα μας ή όταν θερμάνουμε το ταγγισμένο τρόφιμο. Είναι η κυριότερη αιτία που περιορίζει τον χρόνο συντήρησης των κατεψυγμένων τροφίμων. Για να συντηρηθούν τα κομμάτια κατεψυγμένου κρέατος καλό είναι να τυλίγονται με πλαστικά φίλμ ή αλουμινόχαρτο.Αποτέλεσμα εικόνας για meat that smells bad

4) αφυδάτωση, το κρέας γίνεται άνοστο και στεγνό. Η αφυδάτωση γίνεται αντιληπτή απο λευκοκίτρινες κηλίδες ή απο αποχρωματισμένες περιοχές στην επιφάνεια του τροφίμου.

 

ΠουλερικάΑποτέλεσμα εικόνας για meat that smells bad

Τα πουλερικά είναι τα πιό ευαίσθητα ζωϊκά τρόφιμα αναπτύσσοντας στην επιφάνειά τους ενα μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών. Υπο ψύξη η αλλοίωση οφείλεται σε ψυχρόφιλους μικροοργανισμούς, ενώ σε κατεψυγμένα πουλερικά εμφανίζονται αιματώδεις κρύσταλλοι μεταξύ συσκευασίας και δέρματος. Το υγιές κοτόπουλο πρέπει να έχει δέρμα άθικτο, λευκό εως ελαφρώς κοκκινωπό, ενω τα μεγαλής ηλικίας κοτόπουλαλευκοκίτρινο και σίγουρα όχι γλοιώδες. Η μυϊκή μάζα στο στήθος και τα μπούτια πρέπει να είναικαλοαναπτυγμένη και τα σπλάχνα πρέπει να μυρίζουν ευχάριστα.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ:

Αποτέλεσμα εικόνας για meat that smells bad

  • Το κρέας μπορεί να μοιάζει να είναι εντάξει, να μην μυρίζει άσχημα και ακόμα και να είναι καλό στην γεύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ασφαλές.
  • Να ελέγχετε πάντοτε την ημερομηνία λήξης στα προϊόντα κρέατος.
  • Μην χρησιμοποιείτε κιμά που έχει μείνει στο ψυγείο για πάνω από δύο μέρες.
  • Το ίδιο ισχύει και για μπριζόλες ή παϊδάκια που έχουν μείνει στην ψύξη για τέσσερις μέρες.
  • Αν ο κιμάς μαγειρευτεί, τότε μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και τέσσερις μέρες.

EΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΤΕΡΑ:

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΡΕΑΤΩΝ

 

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

ΕΜΠΟΡΙΑ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

 

 

ΜΕΚΡΙΖΗΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

ΑΓΝΑ ΚΡΕΑΤΑ – ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ