Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ ΣΑΣ

webkorinthos.μαλλινα

Φέτος το  χειμώνα, τα πλεκτά και δη τα βαριά, έχουν την τιμητική τους. Ρούχα  άνετα και ζεστά που μας δίνουν στυλ και μας βγάζουν ασπροπρόσωπες τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές τα μάλλινα και γενικά τα πλεκτά είναι ευπαθή και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για να μην χάσουν τη φόρμα τους και να μην γεμίσουν κόμπους δείχνοντας πολυφορεμένα.

Τι πρέπει να προσέχεις λοιπόν, αγαπημένη φίλη για να τα διατηρείς στα καλύτερά τους;

thehomeissue_woolen

-Να διαβάσεις προσεκτικά την ετικέτα που είναι ραμμένη στο πλεκτό σου. Η ετικέτα αυτή συνήθως δίνει συγκεκριμένες οδηγίες, για το πώς θα φροντίσεις το ρούχο σου. Θα δεις πώς πρέπει να το πλένεις και με ποιο τρόπο να το σιδερώνεις. Σχετική εικόνα Είναι καλό να θυμάσαι, όταν αγοράζεις ένα πλεκτό, να ρίχνεις μια ματιά στην ετικέτα του κι αν κάτι δεν είναι σαφές να συμβουλεύεσαι την πωλήτρια του καταστήματος.

-Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απόλυτα ασφαλές να πλύνεις το πλεκτό σου ρούχο. Συνήθως, εάν η σύνθεσή του είναι “Συνθετικό” ή “Μαλλί με Συνθετικό”, μπορείς να το πλύνεις στο πλυντήριο, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο πρόγραμμα για συνθετικά ή μεικτά ρούχα. Εάν όμως είναι “Μαλλί 100%”, σίγουρα θα πρέπει να αποφύγεις να το πλύνεις στο πλυντήριο, εκτός εάν στην ετικέτα δεις ένδειξη ότι επιτρέπεται να το κάνεις. Τα περισσότερα πλεκτά, είναι πιο σίγουρο να τα πλένεις στο χέρι, αν όμως δεν είσαι απόλυτα σίγουρη, τότε ίσως η καλύτερη λύση είναι να το δώσεις στο καθαριστήριο, εάν φυσικά το εμπιστεύεσαι!

-Πριν απλώσεις το πλεκτό σου, είναι καλό να αφαιρέσεις όσο περισσότερη υγρασία μπορείς, τυλίγοντάς το σε στεγνή πετσέτα. Nα αποφύγεις το στύψιμο, καθώς αυτό μπορεί να σπάσει τις ίνες του και το ρούχο σου να χάσει τη φόρμα του. Στη συνέχεια, άπλωσέ το επάνω σε μια στεγνή πετσέτα ή σε μια επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει τελείως με τα μανίκια απλωμένα. Τραβώντας το απαλά, δώσε του τη σωστή του φόρμα κι άφησέ το να στεγνώσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για how to take care of wool pullovers

-Είναι καλό να το αερίζεις συχνά κυρίως μετά από κάθε φορά που το φοράς και αν κάπου σου λερωθεί, να το καθαρίσεις τοπικά όσο πιο σύντομα μπορείς. Στο τέλος φυσικά της σεζόν, θα πρέπει πάντα να το πλένεις σχολαστικά, φυσικά με μαλακτικό πριν το φυλάξεις για την επόμενη χρονιά .

Αποτέλεσμα εικόνας για how to take care of wool pullovers

-Πρέπει πάντα να το φυλάς διπλωμένο τακτικά, πάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Μην το αφήνεις κρεμασμένο σε κρεμάστρα, γιατί έτσι θα ξεχειλώσει και θα χάσει το σχήμα του. Όταν το αποθηκεύεις για την επόμενη σεζόν, είναι καλό να το τοποθετείς μέσα σε υφασμάτινες σακούλες για να μπορεί να αερίζεται. Μπορείς βέβαια να το φυλάξεις και μέσα σε πλαστική σακούλα, θα πρέπει όμως να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν θα έχει μέσα υγρασία. Μην ξεχνάς ποτέ στο σκωροκτόνο. Υπάρχουν πολλά καινούρια προïόντα με άρωμα λεβάντας ή λουλουδιών που διατηρούν το άρωμα φρεσκάδας χωρίς τη δυσφορία της καμφοράς ή της ναφθαλίνης.

http://www.queen.gr

Fashion forum – Trends Clothing Store

About Μαρία Νικολοπούλου