Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πώς θα φτιάξετε χυμό μήλο χωρίς αποχυμωτή

Πώς θα φτιάξετε χυμό μήλο χωρίς αποχυμωτή

Σας αρέσει ο χυμός μήλου, αλλά δεν έχετε αποχυμωτή για να σας δώσει τον καθαρό χυμό του μήλου έτοιμο στο ποτήρι. Tι κάνετε; Φτιάχνετε σπιτικό χυμό μήλου με έναν από τους παρακάτω τρόπους και συνταγές!

1ος τρόπος

Ο ένας τρόπος είναι, αφού καθαρίσετε το μήλο από τη φλούδα και τα κουκούτσια, να το κόψετε σε μικρότερα κομματάκια και να το τοποθετήσετε μέσα σε μία κουζινομηχανή-μούλτι και να το πολτοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να περάσετε τον πολτό από σουρωτήρι για να απομακρυνθούν τυχόν μεγαλύτερα κομμάτια. Θα χρειαστεί να ρίξετε ένα υγρό μέσα προκειμένου να μετατραπεί η παχιά κρέμα μήλου σε χυμό. Μπορείτε να προσθέσετε είτε λίγο χυμό από πορτοκάλι είτε κάποιο άλλο έτοιμο χυμό.

σπιτικός χυμός μήλου

2ος τρόπος

Ο δεύτερος τρόπος είναι λίγο πιο μπελαλίδικος, είναι μία συνταγή και δίνει χυμό μήλου με καλύτερη υφή και πολύ ωραία γεύση.

Διαλέξτε ώριμα και ζουμερά μήλα. Πλύντε τα, ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Τοποθετήστε τα μέσα σε μία κατσαρόλα και βάλτε νερό ίσα που να σκεπάζει τα μήλα. Βράστε τα μήλα με το νερό για 30΄. Αφήστε να κρυώσει λίγο. Σε αυτό το σημείο αν θέλετε μπορείτε να λιώσετε κάποια από τα μήλα για να ενισχύσετε τη γεύση. Σουρώστε το ζουμί σε ένα καθαρό μπολ. Δοκιμάστε το ζεστό ζωμό και αν θέλετε προσθέστε ζάχαρη, κανέλα ή κάτι άλλο αν σας αρέσει. Τον πολτό που περισσεύει μπορείτε να τον κρατήσετε για σάλτσες. Ο χυμός διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

PASTEL – Cafe Bar

 

3ος τρόπος

Ένας τρίτος και εύκολος τρόπος που μπορεί να μας δώσει χυμό μήλου στο λεπτό είναι ο εξής: Παγώστε ένα μήλο στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς. Βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Με το πάγωμα, έχει αλλοιωθεί η υφή του μήλου και θα δείτε ότι έχει μαλακώσει και ζουλιέται. Σκίστε με ένα μαχαιράκι τη φλούδα στο μήλο και ζουλήξτε το πάνω από ένα μπολ ή ποτήρι. Ο χυμός μήλου θα πέφτει σαν να ζουλάτε ένα πορτοκάλι!

 

About Μαρία Νικολοπούλου