Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ραγού Γαλοπούλας με γιαούρτι και μανιτάρια

webkorinthos.ragou.

Δοκιμάστε σήμερα αυτή την πεντανόστιμη, εύκολη συνταγή από την Ουγγαρία. Σίγουρα θα την εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας μενού και μπορείτε να την σερβίρετε και σε τραπέζι στους φίλους σας οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι θα σας ζητήσουν τη συνταγή.

Υλικά

500 g στήθος γαλοπούλας
2 κρεμμύδια
3 φλιτζάνια (225 g) μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλάκια cornflour
1 κουταλάκι πάπρικα
1 / 2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 / 2 κουταλάκι αλάτι και  1 / 2 κουταλάκι άσπρο πιπέρι

Προετοιμασία

Πλύνετε και στεγνώστε το κρέας σε χαρτί κουζίνας πριν το κόψετε σε λεπτές φέτες.

Πλύνετε και κόψτε τα μανιτάρια, σε φέτες και ρίξτε   χυμό λεμονιού πανω τους.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Τσιγαρίστε το κρέας και από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και  αφαιρέστε από το τηγάνι.

Λιώστε  το βούτυρο με το  λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέστε τα μανιτάρια, και καλύψτε το τηγάνι αφήνοντας τα να βγάλουν τα υγρα τους και να βράζουν για 10 λεπτά.

Αναμίξτε την κρέμα με το  καλαμποκάλευρο και την πάπρικα.

Βάλτε το κρέας πίσω στο τηγάνι με τα μανιτάρια και προσθέστε το μίγμα κρέμας και στη συνέχεια το λευκό κρασί.

Σιγοβράστε το  ραγού απαλά για λίγα λεπτά.   Αλατοπιπερώστε.
Σερβίρετε το ζεστό με παπαρδέλες ή ρυζάκι.

www.syntages-mageirikhs.gr

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΦΑΡΜΑ ΕΦΥΡΑ»

About Μαρία Νικολοπούλου