Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

 

webkorinthos.rigatoni

Μιά συνταγή “κόσμημα” για το μεσημεριανό τραπέζι ή το δείπνο που θα εκπλήξει ευχάριστα όλους τους καλεσμένους και την οικογένειά σας και θα ενταχθεί σίγουρα στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα.  Απολαύστε την :

ΥΛΙΚΑ:

Ριγκατόνι 500 γρ

Κοτόπουλο στήθος 1 τεμ

Σπανάκι φρέσκο 400 γρ ή κατεψυγμένο

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο

Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη

Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι του κρασιού

Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού

Νερό 1/2 ποτήρι νερού ζεστό

Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας

Αυγά 2 τεμ

Άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος

Αλάτι- πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Κεφαλογραβιέρα 200 γρ

Γκούντα 150 γρ

Φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές της σούπας

 

Για την μπεσαμέλ

Γάλα 2 κούπες τσαγιού

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κουταλιές της σούπας

Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι

Αυγό 1 τεμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει.Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε το πιπέρι,την πάπρικα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι και σκόρδο, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τα κομματάκια από το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε για 5 λεπτά  και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το νερό ,αλατίζουμε, αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις 2 κουταλιές μαργαρίνη, αφήνουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Βράζουμε τα ριγκατόνι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε. Στο τηγάνι που ετοιμάσαμε το κοτόπουλο προσθέτουμε το σπανάκι, τα ριγκατόνι κι ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τρίβουμε και προσθέτουμε τα τυριά , ενώ κρατάμε 1/2 φλιτζάνι στην άκρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ένα μείγμα.

Για την μπεσαμέλ :

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα  το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί καλά αλατίζουμε και προσθέτουμε τις 6 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να χρυσίσει το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις για να μην μας σβολιάσει το μείγμα, μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το αυγό , ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας από τα τριμμένα τυριά που κρατήσαμε στην άκρη κι ανακατεύουμε. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ , πασπαλίζουμε με την φρυγανιά, αδειάζουμε το μείγμα με τα ριγκατόνι και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Για εκπληκτικά πιάτα στους πρόποδες των Γερανείων, επισκεφθείτε το εστιατόριο ΤΑ ΠΙΣΙΑ.

Περισσότερες πληροφορίες:

Τα Πίσια – Εστιατόριο

About Μαρία Νικολοπούλου