Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σαρδέλες σπέσιαλ – τυλιχτές σε αμπελόφυλλα

ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Σε μια βόλτα μας στην ψαραγορά της Κορίνθου, επισκεφθήκαμε και το Ιχθυοπωλείο του κ.Ηρακλή Λογοθέτη ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ.    Και τι δεν βρήκαμε!  Ψάρια-αφρός! Τσιπούρα, λαβράκι, σαρδέλα, γαρίδα, κουτσομούρα και όλα τα καλούδια της θάλασσας ολόφρεσκα και σπαρταριστά!   Αφού ψωνίσαμε, ο κ.Ηρακλής προθυμοποιήθηκε να μας δώσει και  μια σπέσιαλ συνταγή για μερακλήδες για να δοκιμάσουμε και μια άλλη εκδοχή από τις συνηθισμένες τηγανητές σαρδέλες. Δείτε την:

Υλικά για 4 άτομα 
Ένα κιλό μεγάλες σαρδέλες, πλυμένες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι και κόκαλο
Αμπελόφυλλα, τόσα όσα και οι σαρδέλες
3 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες (ημικύκλια)
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες DSC06743
1 κεφάλι σκόρδο λιωμένο
6 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση:
Ζεματήστε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και γεμίστε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με λίγο μαϊντανό, λίγο σκόρδο και μία φέτα λεμόνι. Τυλίξτε σφιχτά την κάθε σαρδέλα με ένα αμπελόφυλλο.

Όταν ολοκληρώσετε το τύλιγμα απλώστε το ταψί πρώτα τις ντομάτες, μετά τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε πάνω τους τις σαρδέλες βάζοντας και ανάμεσά τους φετούλες με λεμόνι. Όσο μαϊντανό και σκόρδο περισσέψει μπορείτε να το πασπαλίσετε πάνω από τις σαρδέλες. Ραντίζετε με λάδι και ψήνετε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

 

Περισσότερα για το  Ιχθυοπωλείο του κ.Ηρακλή ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ:

ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)

 

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου