Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και φουντούκια (Video)

Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και φουντούκια (Video)

Μια υπέροχη τούρτα, κορμός ψυγείου με μπισκότα και φουντούκια. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα νόστιμο αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους γλύκισμα, το οποίο θα απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις. Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής βήμα βήμα.

 

μαχη-2-638x350

Υλικά συνταγής

  • Για τη τούρτα:
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
  • 100 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 115 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα + γάλακτος (60+60 γρ.) κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. Νutella
  • Για τη ganache σοκολάτας:
  • 125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος και μαύρη κουβερτούρα (60+60 γρ.) κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 4 κ.σ. Nutella
  • Για γαρνίρισμα: 
  • θρυμματισμένα μπισκότα και θρυμματισμένα φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής

Fabrique Sucrée

 

 

 

  1. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζετε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια. Σημείωση: Εάν έχετε φρέσκα φουντούκια με τη φλούδα τους τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 12-15 λ. Στη συνέχεια, τρίβετε τα φουντούκια με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε τη φλούδα τους.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τα κομματάκια και από τις 2 σοκολάτες, τη κρέμα γάλακτος και τη Nutella και τα λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα για 2-3 λ) ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  3. Ρίχνετε το ζεστό σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά για να αναμειχθούν ισομερώς.
  4. Καλύπτετε καλά με αλουμινόχαρτο τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού/φόρμα με διάσταση βάσης 20 εκ. φροντίζοντας να προεξέχει το αλουμινόχαρτο περιμετρικά. Βουτυρώνετε το αλουμινόχαρτο και στρώνετε ισομερώς το έτοιμο μείγμα στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το με τα χέρια σας. Σκεπάζετε το μείγμα με το αλουμινόχαρτο που περισσεύει περιμετρικά και και βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώνει.

LE CACAOYER Chocolaterie – Glacerie

  1. Για τη ganache σοκολάτας: Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα κομματάκια από τις 2 σοκολάτες και τη Nutella. Βάζετε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και τη βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση. Τη κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά και τη χύνετε στο μπολ με τις σοκολάτες. Το αφήνετε χωρίς να ανακατεύετε για 1/2 λ και στη συνέχεια ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε με λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
  2. Βγάζετε τη τούρτα από το ψυγείο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε σχάρα. Ρίχνετε τη γκανάς σοκολάτας πάνω από τη τούρτα και με μια μαρίζ την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Τη γαρνίρετε πασπαλίζοντάς τη με θρυμματισμένα μπισκότα και φουντούκια.

ΑΓΝΟΣΤΙΜΙΕΣ (Δεδεμπίλη Φωτεινή Χ.) – Ζαχαροπλαστείο

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

saoe

zaxaro

Τα καλύτερα Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας

 

About Μαρία Νικολοπούλου