Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σπετσοφάι με κεφτεδάκια

Σπετσοφάι με κεφτεδάκια
Μία εξαιρετική συνταγή της Βέφας για παρεΐστικες καταστάσεις το καλοκαίρι!

Υλικά

4 άτομα

  1. 2 κιλά μελιτζάνες σε φέτες
  2. 1 κιλό πράσινες πιπεριές κομμένες και αυτές σε φέτες
  3. 1/2 κούπα λάδι
  4. 2 κιλά φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  5. κεφτεδάκια από μισό κιλό κιμά, όπως τα φτιάχνει η κάθε νοικοκυρά (εάν δεν έχετε ήδη κάποια συνταγή δοκιμάστε τα ζουμερά κεφτεδάκια που σας προτείνω σε άλλη συνταγή)
  6. λάδι για το τηγάνισμα
  7. αλάτι

Εκτέλεση

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

60 Minutes

  1. Ξεπικρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι με αλάτι για μισή ώρα, ξεβγάζουμε, στίβουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της ντομάτας με το λάδι και λίγο αλάτι. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.

  2. Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια (με αυτή τη σειρά κατά προτίμηση).

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

  1. Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι με τη σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση.

    cookpad.com/gr

About Μαρία Νικολοπούλου