Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Συνταγή από τα παλιά Χταπόδι κοκκινιστό με μαυροδάφνη

Συνταγή από τα παλιά Χταπόδι κοκκινιστό με μαυροδάφνη

Υλικά:

1 χταπόδι 1 κιλό περίπου κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, 1 φλυτζάνι μαυροδάφνη, 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο, 1/2 του φλυτζανιού ελαιόλαδο, 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους, 1-2 φύλλα δάφνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού θρούμπι, 1 μεγάλη σελινόριζα κομμένη σε κύβους, 2 φλυτζάνια πουρέ ντομάτας, 1 πρέζα μπαχάρι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά βούληση.

Παρασκευή:

Σε σκεύος, κάψτε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξτε τα κομμάτια του χταποδιού, σκεπάστε το σκεύος. Αφήστε το χταπόδι να μαγειρευτεί με τους χυμούς του 5′-6′. Ανακατέψτε και σκεπάστε πάλι το σκεύος για ακόμα 5′.

Σβήστε με το κρασί. Προσθέστε τα λαχανικά, τον πουρέ της ντομάτας, τη δάφνη, το θρούμπι, πασπαλίστε με το μπαχάρι και όσο πιπέρι κρίνετε, σκεπάστε πάλι το σκεύος και αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για, περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας τακτικά.

* Μην προσθέσετε αλάτι.

vegetables-1584999_960_720

Είδη τροφίμων  τα καλύτερα της Κορινθίας

About Μαρία Νικολοπούλου