Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τι να προσέξεις στην αλλαγή του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας

 

webkorinthos.grΕίναι πλέον γεγονός ότι μπορούμε να πληρώνουμε λιγότερο στους λογαριασμούς του ρεύματος με τις αρκετά οικονομικές προτάσεις που προσφέρουν αξιόπιστες εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξάλλου δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην ποιότητα ρεύματος που προσφέρεται από τις εταιρίες. Τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και το δίκτυο μεταφοράς που χρησιμοποιούν είναι ακριβώς ίδιο με εκείνο της ΔΕΗ. Η μοναδική διαφορά εντοπίζεται στο ότι προσφέρουν χαμηλότερες τιμές.

Σε αρκετές περιπτώσεις, με την αλλαγή του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούμε να γλιτώσουμε μέχρι και 30% στον ετήσιο λογαριασμό του ρεύματος. Ωστόσο, η απόφαση για αλλαγή και η επιλογή της κατάλληλης εταιρίας απαιτεί μελέτη.

Για να σε διευκολύνουμε και να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις την καλύτερη λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, συγκεντρώσαμε τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις εάν ενδιαφέρεσαι να αλλάξεις εταιρία παροχής ρεύματος.

Το κόστος της κιλοβατώρας

Για να επιλέξεις την εταιρία που θα σου προσφέρει τη συμφέρουσα οικονομικά επιλογή που επιθυμείς, πρέπει φυσικά να κοιτάξεις τη χρέωση της κιλοβατώρας.

Όμως, πρέπει να προσέξεις και αν θα υπάρξει επιπλέον χρέωση σε περίπτωση που υπερβείς έναν αριθμό κιλοβατώρων ή αν η χρέωση θα παραμείνει η ίδια ανεξάρτητα από την κατανάλωσή σου.

Επίσης, εάν είσαι κάτοχος νυχτερινού τιμολογίου έλεγξε τη χρέωση που ισχύει για τη νυχτερινή κατανάλωση, καθώς διαφέρει ανά εταιρία.

Φυσικά, θα ήταν χρήσιμο να πάρεις προσφορά από περισσότερες από μία εταιρίες και να συγκρίνεις, αφού η έρευνα αγοράς σε βοηθά να μειώσεις και άλλο τα κόστη σου. Επειδή όμως δραστηριοποιούνται ήδη πολλές εταιρίες στην ελληνική αγορά, το να κάνεις μόνος σου τη σύγκριση μπορεί να είναι πολύπλοκο και χρονοβόρο.

Για να κερδίσεις χρόνο και κόστος εκμεταλλεύσου το ίντερνετ προς όφελος σου και μπες σε ένα site σύγκρισης τιμών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, όπως το energy-market.gr.

Έτσι θα μπορείς να συγκρίνεις γρήγορα και δωρεάν τις τιμές και τις παροχές των εταιριών εντελώς δωρεάν και να αλλάξεις εταιρία online με πολύ απλές διαδικασίες!

Η Οριακή Τιμή Συστήματος

Επειδή η  τιμή αυτή δεν είναι σταθερή και αλλάζει σχεδόν καθημερινά, η κάθε εταιρεία θέτει το δικό της όριο διακύμανσης. Αυτό το γεγονός μας ενδιαφέρει και εμάς τους καταναλωτές καθώς επηρεάζει την τιμή της κιλοβατώρας που πληρώνουμε.

Εάν όμως βρίσκεται πάνω από το όριο τότε ενδέχεται κάποιες εταιρίες να χρεώνουν επιπλέον την κιλοβατώρα, ειδικά σε περιόδους μεγάλης ζήτησης.

Καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα πάροχο με μεγάλο εύρος των τιμών αυτών, προκειμένου να μην χρεωθείς σε περίπτωση απότομης μεταβολής των διακυμάνσεων.

Το ποσό εγγύησης

Η συνηθισμένη πρακτική είναι να ορίζεται ως ποσό εγγύησης το ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες ρεύματος. Όμως πολλές εταιρείες δίνουν έως και 70% έκπτωση στο ποσό αυτό, ενώ σε άλλες, με την προϋπόθεση ενεργοποίησης πάγιας εντολής για την εξόφληση των λογαριασμών, σου μηδενίζουν την εγγύηση.

  1. Πρόσεξε το χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα δεσμεύεσαι με την εταιρεία γιατί σε περίπτωση αποχώρησης νωρίτερα είναι πολύ πιθανό να σου ζητήσουν όλες τις εκπτώσεις που σου έδωσαν για να συνάψεις αρχικά το συμβόλαιο.

    1. Έλεγξε τα πάγια και τις πρόσθετες χρεώσεις που αναγράφονται στο συμβόλαιο. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που σε αντίθεση με τη ΔΕΗ δεν χρεώνουν πάγια για την παροχή σου.

      1. Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και σχετικά με τις εκπτώσεις που προσφέρει η κάθε εταιρία, όπως για παράδειγμα την έκπτωση σε χρεώσεις, σε πάγια, την απαλλαγή από την εγγύηση κλπ.

        Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί αρχικά η τιμή του συμβολαίου να παρουσιάζεται μειωμένη, όμως μετά ενδέχεται να αλλάξει τελείως με την προσθήκη των επιπλέον χρεώσεων.

        Οι προσφερόμενες υπηρεσίες

      Μην ξεχνάς ότι η σύγκριση παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος σε βοηθά να διαπιστώσεις ποιος από τους παρόχους σου προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες βάσει των αναγκών σου.

      Εάν προσέξεις τα παραπάνω 7 σημεία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις την καλύτερη προσφορά για αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος.

      Γλίτωσε, λοιπόν, χρήματα από το λογαριασμό του ρεύματος σου τώρα!

About Μαρία Νικολοπούλου