Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φτιάξτε το τέλειο πρωινό !

Φτιάξτε το τέλειο πρωινό !

Θέλετε να φτιάξετε την τέλεια ολοστρόγγυλη ομελέτα ή να ετοιμάσετε ένα αφράτο muffin χωρίς να «κάτσει» μόλις βγει από τον φούρνο; Ακολουθούν μερικά χρήσιμα μυστικά…

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, λένε οι ειδικοί κι εμείς συμφωνούμε. Για αυτό φροντίστε να το απολαμβάνετε πλούσιο και όσο το δυνατόν πιο νόστιμο για να ξεκινάτε τη μέρα σας με… χαμόγελο! Ιδού μερικά tips για να φτιάξετε το τέλειο πρωινό.

pos-na-ftiaksete-to-teleio-proino

 

Ομελέτα, η δύσκολη

Αποτέλεσμα εικόνας για ομελετα

Θέλετε να κάνετε την τέλεια ομελέτα και να τη σερβίρετε στο πιάτο χωρίς να τη χαλάσετε; Για να το καταφέρετε, φροντίστε να ζεστάνετε το τηγάνι σας πολύ καλά. Ρίξτε το χτυπημένο αυγό και αφήστε το να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και να κάνει μικρές φουσκάλες. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι, αφού το έχετε καθαρίσει πολύ καλά πριν. Προτιμήστε για το γύρισμα τα εργαλεία από σιλικόνη που είναι εύκαμπτα και αντέχουν στην υψηλή θερμοκρασία. Με αυτά όχι μόνο μπορείτε να περιεργαστείτε με ακρίβεια τα υλικά σας μέσα στο τηγάνι, αλλά και να αφαιρέσετε εύκολα τα υπολείμματα, αφού τελειώσετε το μαγείρεμα.

Δείτε την συνταγή εδώ

Bacon, το… κριτσανιστό

Προκειμένου να αποφύγετε τα πιτσιλίσματα στον φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε τις φέτες bacon σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα μαζί στον φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε την υψηλότερη θερμοκρασία για λίγα λεπτά μέχρι το bacon να γίνει τραγανό. Ο φούρνος μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα αν βάλετε τα bacon σε σχαρούλα ώστε να επιτραπεί στα λίπη να τρέξουν, ενώ το τηγάνι και το ταψί σίγουρα, θα δημιουργήσουν ένα πολύ πιο λιπαρό αποτέλεσμα.

Pancakes, τα αμερικάνικα

Τηγανίτες, Τηγανίτα, Κεράσια, Καρύδα, Μέντα, Επιδόρπιο

Τα καλύτερα και πιο ελαφριά pancakes φτιάχνονται από ξινόγαλα και μαγειρική σόδα. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί φουσκάλες αέρα που εγκλωβίζονται στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι. Αυτή η απλή αντίδραση γίνεται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται να περιμένετε ώρες. Ανακατέψτε το μίγμα γρήγορα και ελάχιστα (το πολύ χτύπημα θα κάνει τις τηγανίτες σας επίπεδες και σκληρές) και τηγανίστε αμέσως.

Δείτε την συνταγή

 

Υλικά
 Εύκολη
 4 μερίδες
 15 Λεπτά
★★★★★
★★★★★

Μοιάζουν πολύ με τις δικές μας τηγανήτες. Είναι ίσως πιο μεγάλες και λίγο πιο παχιές. Δεν θα σου πάρει πάνω από δέκα λεπτάκια και θα έχεις ένα ξεχωριστό πρωινό, με ζάχαρη για την απαραίτητη ενέργεια που θέλεις για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 κ.γ. baking powder
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • Μέλι, ζάχαρη άχνη, maple syrup για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι
  • Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και πρόσθεσε το μείγμα στο αλεύρι ανακατεύοντας να πάρεις έναν ομοιόμορφο χυλό
  • Στο τέλος πρόσθεσε και το λιωμένο βούτυρο. Αν φαίνεται πού πηχτή η ζύμη, μπορείς να προσθέσεις λίγο γάλα
  • Βάλε ένα αντικολλητικπό γάλα με ελάχιστο βούτυρο να κάψει καλά και πρόσθετε 1/4 του φλιτζανιού από το χυλο κάθε φορά για κάθε Pancake
  • Ψήσε να γίνει στέρεα και να πάρουν χρώμα οι άκρες και γύρισε την τηγανήτα
  • Σέρβιρε με μέλι, maple syrup ή ζάχαρη άχνη

 

Δημητριακά, τα τραγανά

Το μυστικό για ένα τέλειο μπολ με δημητριακά, βρώμης ή απλά, είναι να προσθέτετε το γάλα ακριβώς τη στιγμή που θα τα καταναλώσετε και κατά προτίμηση να βάζετε μικρή ποσότητα δημητριακών κάθε φορά στο πιάτο σας προκειμένου να τα τρώτε γρήγορα και να μην πανιάζουν μέσα στο γάλα…

Scrambled eggs, τα πληθωρικά

 

Το μυστικό για τα καλύτερα scrambled eggs είναι το κρεμώδες τυρί που μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά και να τα «απογειώσετε». Όταν το τυρί λιώσει, μοιάζει με κρέμα γάλακτος και δίνει μια βελούδινη υφή στα αυγά. Δοκιμάστε το…

Muffins, τα αφράτα

Αποτέλεσμα εικόνας για Muffins, τα αφράτα

 

Λαχταριστά και αφράτα muffins, με άρωμα λεμονιού και πλούσια κρέμα τυριού.

Θα τα απολαύσετε το πρωί με τον καφέ σας και το απόγευμα με ένα ρόφημα

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να κάνετε muffins και μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο «κάθονται». Απαντήστε ειλικρινά. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι χτυπάτε πολύ τη ζύμη. Χτυπήστε τα υλικά σας απαλά και ελάχιστα, όσο χρειάζεται για να ενωθούν. Προσθέστε τα στερεά υλικά όλα μαζί μέσα στα υγρά και η κίνηση του χεριού σας στο ανακάτεμα πρέπει να πηγαίνει από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις. Μην χτυπάτε με το μίξερ. Την ώρα που θα βλέπετε ακόμα μερικούς κόκκους από το αλεύρι σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη ώρα να τα βάλετε στα φορμάκια τους με ένα κουτάλι. Και για να τα κάνετε ακόμα πιο αφράτα, προσθέστε τη ζάχαρη μαζί με το αλεύρι στην αρχή. Στο ψήσιμο, η ζάχαρη θα προσδώσει επιπλέον αφράτη αίσθηση.

ΣΥΝΤΑΓΗ

 

Υλικά

130γρ. βούτυρο
430γρ. ζάχαρη
5 αβγά
190γρ. κρέμα γάλακτος 35%
ξύσμα από 2 λεμόνια
360γρ.αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
10γρ.μπέικιν πάουντερ
36γρ. κονιάκ

Για την κρέμα τυριού

300γρ. ζάχαρη άχνη
40γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
150γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση

 

Διαδικασία

Για τα muffins: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε την ανάδευση μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε με τη σειρά το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.

Μοιράζετε το μίγμα σε αντικολλητικές φόρμες για muffins και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε τα muffins να κρυώσουν πριν τα γαρνίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love – Διαρροή: Η αποχώρηση που θα χωρίσει άλλο ένα ζευγάρι!

Για την επικάλυψη: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε με το σύρμα να αφρατέψει ελαφρώς το μίγμα.

 

Τηγανητό ψωμί, το γαλλικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Τηγανητό ψωμί, το γαλλικό

 

Έχετε δοκιμάσει ποτέ το λεγόμενο french toast, δηλαδή τηγανητές φέτες του τοστ με μέλι βούτυρο ή σιρόπι; Αν ναι, σίγουρα θα αναρωτιέστε πως καταφέρνουν στα εστιατόρια των ξενοδοχείων να σερβίρουν χρυσαφένιες και ξεροψημένες φέτες του τόστ αλά γαλλικά, που όμως είναι τόσο αφράτες στο εσωτερικό τους. Υπάρχει ένα μυστικό: Όταν λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι και πριν βάλετε τις φέτες μέσα, προσθέστε μια στάλα μαύρη ζάχαρη, ελάχιστη κανέλα και μια πρέζα αλάτι ταυτόχρονα. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει, βάλτε το ψωμί στο τηγάνι αλλά μην το κουνάτε δεξιά-αριστερά προτού χρειαστεί να το γυρίσετε.

Εύκολο επιδόρπιο για μια «έκτακτη» λιγούρα. Οι λιλιπούτειοι θα το λατρέψουν και…θα τρώει η μάνα και του παιδιού δε θα δίνει!

10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

1 μικρό βαζάκι μερέντα

1 αβγό

1 ½ κ.σ. γάλα

½ φλ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. κανέλα

 

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε κάθε φέτα ψωμιού ώστε να γίνει πολύ λεπτή. Στη συνέχεια, αλείφουμε το κάθε ψωμάκι με τη μερέντα και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε το αβγό με το γάλα και σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα.

Παίρνουμε ένα ένα ρολάκι και το βουτάμε μέσα στο μείγμα αβγού. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με όλα τα ρολά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και βάζουμε τα ρολά του τοστ και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Στο τέλος, τα περνάμε από το μείγμα ζάχαρης/κανέλας.

 

.clickatlife.gr

About Μαρία Νικολοπούλου