Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τούρτα, χιονισμένη… κόλαση

webkorinthos
τούρτα σοκολάτας με επικάλυψη γκανάζ, γαρνιρισμένη με ινδοκάρυδο και φράουλες. Μια υπέροχη συνταγή. Εύκολη για να μπορείτε να την φτιάξετε όλοι.
Υλικά:
1 παντεσπάνι σοκολάτας, (βλέπε συνταγή)
ή για ποιό ευκολία σας, 1 έτοιμη συσκευασία παντεσπάνι σοκολάτας, (θα χρειαστούμε τα δύο κομμάτια)

Για εσάς που θέλετε να απολαμβάνετε δίχως κόπο, τα καλύτερα γλυκά στην Κορινθία εδώ στον Ηλεκτρονικό 

Οδηγό webkorinthos.gr

web-korinthos.-s-1

Για την κρέμα σοκολάτα:
250 γρμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κρόκους αυγού
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας, ή 2 βανίλιες
200 γρμ. κουβερτούρα 55% λιπαρά τεμαχισμένη
120 γρμ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγύ
100 γρμ. ώριμες φράουλες ψιλοκομμένες

Για την επικάλυψη γκανάζ:
200 γρμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σ. μέλι

Για το γαρνίρισμα:
200 γρμ. ώριμες φράουλες κομμένες στη μέση
3 κουτ. σ. τριμμένη καρύδα (τρούφα)

Για το σιρόπι:
200 γρμ. νερό
150 γρμ. ζάχαρη
1/2 φλιτ. του καφέ έτοιμο εσπρέσο
1/2 κουτ. γλ. καφέ στιγμιαίο σκόνη
2 – 3 γαρυφαλλάκια

Εκτέλεση:

Για την κρέμα σοκολάτας:
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το βούτυρο, και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, και ρίχνουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και την ρίχνουμε όπως είναι καυτή στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού έχει κρυώσει ρίχνουμε την σαντιγύ και τις φράουλες, ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με μία μαρίζ να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την γκανάζ: 
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε την κρέμα γάλακτος, βάλτε την στη φωτιά να κάψει, ρίξτε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, αφήστε μισό λεπτό, και ανακατέψτε με σπάτουλα καλά να λιώσει η σοκολάτα. Ρίξτε και το μέλι και ανακατώστε. Αφήστε να κρυώσει λίγο για να την χρησημοποιήσετε.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε για 3 λεπτά το νερό τη ζάχαρη, και τα γαρυφαλλάκια, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τους καφέδες, ανακατεύουμε να διαλυθούν.

Συναρμολόγηση τούρτας:
Σε ένα δίσκο βάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι, με ένα πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι. Απλώνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας. Τοποθετούμε και το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, και το βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας, φτιάχνοντας όσο μπορούμε μία λεία επιφάνεια, αλείφουμε και τα πλαϊνά με λίγη κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Βάζουμε την τούρτα χωρίς τον δίσκο, πάνω σε μία σχάρα, και την περιχύνουμε καλά με την χλιαρή γκανάζ, την αφήνουμε λίγο να στραγγίξει και να στερεοποιηθεί η γκανάζ,, την τοποθετούμε με μία μεγάλη σπάτουλα σε ένα δίσκο, ή πιατέλα σερβιρίσματος, και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά η γκανάζ. Τέλος πασπαλίζουμε καλά την επιφάνεια με την καρύδα. Στολίζουμε με τις φράουλες, και την διατηρούμε στο ψυγείο.

 

About Μαρία Νικολοπούλου