Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το μπαχαρικό που θωρακίζει το συκώτι και οχι μόνο – Δείτε τα απίστευτα οφέλη

webkorinthos.grΤο συκώτι είναι το μεγαλύτερο συμπαγές όργανο και ο μεγαλύτερος αδένας του ανθρώπινου σώματος. Βρίσκεται στο ανώτερο τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, ακριβώς κάτω από τους πνεύμονες και επάνω από το στομάχι και προστατεύεται από τα οστά του θώρακα.

Το συκώτι συμμετέχει σε περισσότερες από 500 βιολογικές διεργασίες, μεταξύ των οποίων η αποτοξίνωση του οργανισμού, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή χημικών ουσιών που διευκολύνουν την πέψη.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-κινεζική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Proteome Research της Αμερικανικής Εταιρείας Χημείας (ACS), ένα μπαχαρικό στενά συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα μπορεί να προστατεύσει το συκώτι από σοβαρές βλάβες.

Το μπαχαρικό αυτό δεν είναι άλλο από το μοσχοκάρυδο, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την αντιμετώπιση διαφόρων γαστρεντερικών παθήσεων.

Το μοσχοκάρυδο, ο καρπός του δέντρου Myristica fragrans που ευδοκιμεί κυρίως στην Ινδονησία, χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση του άσθματος, των ρευματικών πόνων, του πονόδοντου αλλά και των λοιμώξεων. Εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι το μυρωδάτο μπαχαρικό βοηθά και στην αντιμετώπιση της υπερλιπιδαιμίας, της υπεργλυκαιμίας, των βλαβών του καρδιακού ιστού και της ηπατικής τοξικότητας.

Ότι αφορά την υγεία στην Κορινθία εδώ

 

 


 


.

 

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με μοσχοκάρυδο

Έγχυμα: Μισό κουταλάκι σε ένα φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά. Σουρώνετε και πίνετε.

Αιθέριο έλαιο: 3 σταγόνες σε μέλι ή αφέψημα άλλων βοτάνων 3 φορές τη ημέρα. Το αιθέριο έλαιο μοσχοκάρυδου χρησιμοποιείται σε πολλά απεριτίφ.

Αλοιφή: Το βούτυρο μοσχοκάρυδου είναι καταπληκτική αλοιφή για ρευματικούς πόνους και νευραλγίες. Χρησιμοποιείται βούτυρο μοσχοκάρυδου και προστίθενται αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και γαρίφαλου και είναι πολύ αποτελεσματική αλοιφή για τους ρευματισμούς.

Για την καταπολέμηση του στρες προσθέστε μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο στο ρυζόγαλο, στις λευκές σάλτσες, στον πουρέ, στα λαχανικά, στο γάλα και στην ζεστή σοκολάτα.


Κρέμα για τους ρευματικούς πόνους, τους μυϊκούς πόνους και τις νευραλγίες  EMEDI BIO

Περιέχει βούτυρο μοσχοκάρυδου, κερί μέλισσας, αμυγδαλέλαιο, αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, αιθέριο έλαιο γαρίφαλο, αιθέριο έλαιο κέδρου, αιθέριο έλαιο καμφοράς, αιθέριο έλαιο δάφνης, αιθέριο έλαιο πορτοκάλι, αιθέριο έλαιο τσίλι, αιθέριο έλαιο αρτεμησίας, αιθέριο έλαιο βανίλιας, αιθέριο έλαιο καλέντουλας, αιθέριο έλαιο βαλσαμόχορτου, αιθέριο έλαιο φασολιών τάνκο, αιθέριο έλαιο ελίχρυσου και αλκοόλη 60ο.

About Μαρία Νικολοπούλου