Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το μυστικό για κοτόπουλο στον φούρνο βρίσκεται σε αυτήν την εκπληκτική μαρινάδα …. Δοκιμάστετο είναι άφταστο !

grilled-3334579_960_720

Καλό μαρινάρισμα και δυο-τρία κόλπα στον τρόπο ψησίματος – αν έχετε αναρρωτηθεί πώς τα κοτόπουλα που πουλάνε στα κοτοπουλάδικα είναι τόσο καλοψημένα, αυτή είναι η απάντηση. Με την τραγανή τους πετσούλα απ’ έξω ενώ το κρέας τους παραμένει μαλακό και ζουμερό. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε ψητό κοτόπουλο, ακολουθήστε τις οδηγίες μου και μάλλον δεν θα ξαναγοράσετε έτοιμο! Προτιμώ το κοτοπουλάκι μου να το ψήνω σκέτο, χωρίς να βάζω πατάτες ή άλλο συνοδευτικό στο ταψί, καθώς το ζουμάκι του το χρησιμοποιώ για να φτιαξω ένα gravy, δηλαδή μια σάλτσα ψητού,  και ψητά λαχανικά με τα οποία το συνοδεύω .

YΛΙΚΑ

  • 2 μπούτια κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 σφην. νερό
  • 1 σφην. μαύρη ζάχαρη
  • 1 σφην. κέτσαπ Hellmann’s
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Maille Dijon originale
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε  το αλεύρι και ανακατεύουμε να κολλήσει με το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε ξύδι και λεμόνι, ανακατεύουμε και κατεβαζουμε την κατσαρόα από τη φωτιά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας νερό,  μαύρη ζάχαρη, κέτσαπ, σόγια, μουστάρδα, πάπρικα, μπούκουβο και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε τη μαρινάδα που θα περιχύσουμε το κοτόπουλο.

Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε πυρίμαχο ταψί, αλατοπιπερώνουμε καλά και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα από το κατσαρολάκι, απλώνοντας για να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά (αν επιλέξουμε φτερούγες αντί για μπουτάκια θα θέλουν λιγότερη ώρα).

Σερβίρουμε  με ψητά λαχανικά   την σως και διακοσμώντας με ένα κλωναράκι φρέσκο θυμάρι.

chefonair.gr

About Μαρία Νικολοπούλου