Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τραγανές πράσινες ελίτσες σε βάζα

Τραγανές πράσινες ελίτσες σε βάζα

 

 Βουναλάκια από πράσινες και μαύρες ελιές γεμίζουν τους πάγκους της λαϊκής και του μανάβη. Αγοράστε την ποικιλία που προτιμάτε και φτιάξτε γλυκές  σπιτικές ελιές με τις οδηγίες μας.

Υλικά
6κιλα ελιές πράσινες (Εγώ έβαλα Χαλκιδικής)
Μερικά κλαδάκια σέλινο μόνον τα φύλλα
Χοντρό αλάτι
1φακελάκι ξυνό5 ή 6 ρεβίθια για την ζύμωση
2 μεγάλα μπουκάλια πλαστικά με πώμα

Εκτέλεση
Πλένουμε τις ελιές και τυχόν σημαδεμένες από τον δάκο τις πετάμε .
Βάζουμε σε κάθε βάζο 6 κουταλιές σούπας αλάτι χοντρό

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξινό (Το βρίσκεται σε όλα τα Super Market στα μπαχαρικά)
Μερικά κλαδάκια σέλινο και τα ρεβίθια

Γεμίζουμε με ελιές το βάζο συμπληρώνουμε με νερό και τις αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος να ωριμάσουν!
Μετά από 50 ημέρες είναι έτοιμες προς κατανάλωση!

Δεν τις ξεπικρίζουμε…ούτε τις χαράζουμε …κάνουμε αυτήν τεχνική πάρα πολλά χρόνια και η επιτυχία είναι 100%
Μπορείτε να βάλετε μέσα στο βάζο ..καρότο .καυτερή πιπεριά …σκόρδο..δεντρολίβανο….μπαχάρι κόκκους..παίρνουν γεύση και θα σας ενθουσιάσουν !

Μπορείτε να τις έχετε και δυό Χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτε …

Όσο μένουν μέσα στην άλμη τους τόσο περισσότερο γλυκίζουν…

Τι είναι το ξινό;
Το κιτρικό οξύ υπάρχει σε μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά, κυρίως εσπεριδοειδή φρούτα.
Υπάρχει σε πολλές συσκευασίες σαν συστατικό, ακόμη και σε προϊόντα βιολογικά και φυσικά.

Είναι ένα φυσικό συντηρητικό και χρησιμοποιείται σε τρόφιμα και αναψυκτικά όπου θέλουμε ξινή γεύση.
Μπορούμε να το έχουμε άφοβα στο ντουλάπι μας για χρήση που μπορεί να σας εκπλήξει!

Η ανωτέρω συνταγή εκτελείται και για μαύρες ελιές.
Συνοψίζοντας και μια γρήγορη εκτέλεση θα μπορούσατε να βάλετε στο Πλαστικό μπουκάλι τις ελιές μέχρι λίγο πριν το πώμα.. να το γεμίσετε με νερό θαλασσινό, να κλείσετε το πώμα και να το αφήσετε 2 μήνες χωρίς να αλλάξετε το νερό

Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

About Μαρία Νικολοπούλου