Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φθινόπωρο Χειμώνας 2019 -2020: Όλες οι νέες τάσεις στα γυναικεία ρούχα

Φθινόπωρο Χειμώνας 2019 -2020: Όλες οι νέες τάσεις στα γυναικεία ρούχα

Όλα τα είχαν οι φετινές πασαρέλες για τη σεζόν φθινόπωρο / χειμώνας 2019-2020: μια αίσθηση ότι πλησιάζει η Αποκάλυψη, θέματα πολιτικής, όπως ο πόλεμος, το περιβάλλον και η διάκριση των φύλων, αλλά είχε και φαντασία, λίγο δράμα και σκοτεινό ρομαντισμό. Έτσι λοιπόν, το φθινόπωρο θα δούμε μίνιμαλ κομμάτια σε ολόσωμες φόρμες, κοστούμια, παντελόνια και φορέματα, παλτό και φορέματα τύπου Matrix, θα γυρίσουμε πίσω στις δεκαετίες του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90, θα ντυθούμε λίγο πιο σέξι, θα βάλουμε neon χρώματα και σκούρα φλοράλ ρούχα. Οι σχεδιαστές κατέστησαν φέτος σαφές ότι υφάσματα και υλικά που ανακυκλώνονται δεν πρέπει να είναι μόδα, αλλά γενική πρακτική που θα επιτρέψει στο περιβάλλον να ξεκουραστεί και να αναζωογονηθεί. Γι’ αυτό το λόγο, ίσως, προωθήθηκε αρκετά το αντρόγυνο στυλ, με τα μεγάλα σακάκια και τα χαλαρά παντελόνια, σε μια προσπάθεια το unisex να μειώσει την πληθώρα παραγωγής ρούχων. Χωρίσαμε τις νέες τάσεις σε 18 κατηγορίες για να εντοπίσουμε πιο εύκολα τα νέα κομμάτια του φθινοπώρου και του χειμώνα στις βιτρίνες και στο webkorinthos.gr Το σίγουρο είναι ότι ο χειμώνας των αντιθέσεων καταφθάνει!

 

 

#1. Δέρμα α λα Matrix

 

 

Φέτος τόλμησε το δερμάτινο στοιχείο αφού φοριέται ήδη στις πασαρέλλες!
 

Μπορεί στο Matrix να ενάλλασσαν το δέρμα με το PVC, αλλά η εικόνα αυτών των μακριών παλτών θα μας μείνει αξέχαστη. Κυριολεκτικά. Θα βρεις παντού αυτό το δερμάτινο παλτό σε διάφορα μήκη και πλάτη φέτος στο δρόμο και θα το συνδυάσεις με ρούχα που δεν περίμενες, όπως ροζ κολάν και ζιβάγκο. Παράλληλα, θα βρεις δερμάτινα κοστούμια, δερμάτινες ολόσωμες φόρμες και φυσικά φορέματα σε κόκκινα και κίτρινα χρώματα, εκτός από μαύρα. Ίσως βρεις και στράπλες φόρεμα, που θα θυμίζει λίγο δεκαετία του ’60. Τα κοστούμια θα τα βρεις με παντελόνια ή με φούστες, τα οποία θα φοράς με ψηλές μαύρες δερμάτινες μπότες. Αυτά μπορείς να τα βρεις σε μωβ, πράσινο και μπλε χρώμα και ίσως να μοιάζουν με πιτζάμα. Εάν αυτά είναι too much για εσένα, κοίταξε δερμάτινες μπλούζες που θα σε ζεσταίνουν και θα σε αναδεικνύουν.

fashion-2425754_960_720

Ένδυση – Υπόδηση από τα καταστήματα της Κορινθίας

 

#2. Σέξι θηλυκότητα

 

 

Μέσα από το παλτό μπορεί να κρύβεις μια ολότελα διαφανή ένδυση
 

Φταίνε λίγο και οι παλιές δεκαετίες που έρχονται στο προσκήνιο, είναι και που τον χειμώνα θέλουμε να αναδείξουμε το σώμα που κρύβεται κάτω από τόσες στρώσεις ρούχων. Οι σχεδιαστές θέλουν να βγάλουν προς τα έξω το γυναικείο σώμα και σκέφτηκαν αρκετούς τρόπους γι’ αυτό. Τα see-through ρούχα, δηλαδή οι διαφάνειες, είναι ένας τρόπος. Μέσα από το παλτό ή το σακάκι, μπορεί να κρύβεις μια ολότελα διαφανή ένδυση, όπως φούστα, φόρεμα ή ολόσωμη φόρμα, μια μπλούζα ή ένα ζιβάγκο.

Έπειτα, θα βρεις πολλά κομμένα φορέματα. Θα είναι δερμάτινα και όσο πιο σοφιστικέ γίνεται. Μάλιστα, γίνεται. Θα είναι πιο αποκαλυπτικά, καθώς θα έχουν κοψίματα σε διάφορα σημεία του σώματος, καθώς και στις πλευρές σου. Βρες το σε μωβ, που θα είναι το χρώμα της σεζόν! Φέτος, θα πάρεις και κορσέ και θα τον φοράς στις εξόδους σου επίσημα.

 

dermatina-foremata-e1408725330259Ο κορσές της νέας σεζόν έχει εμφανή σκελετό, τετράγωνη λαιμόκοψη για να αναδεικνύει το μπούστο, όπως το 1950, και να σχηματίζει ένα υπέροχο σχήμα με τις καμπύλες του σώματος σου. Το ίδιο θα κάνει και η λεπτή ζώνη που θα φοράς στη μέση. Η ένταση στη μέση, φτιάχνει ένα θηλυκό σώμα κλεψύδρα με έντονους ώμους. Θα τη φοράς λεπτή πάνω από το χοντρό σακάκι σου ή το ψηλόμεσο παντελόνι σου. Δοκίμασέ τη με μονόχρωμο κοστούμι και όλα τα βλέμματα θα πέφτουν στην κορμοστασιά σου. Τα εσώρουχα σου γίνονται εξώρουχα. Αυτό που διάβασες. Τα σουτιέν σου θα μπουν πάνω από τα ρούχα σου και θα αποκτήσουν πάρα πολλά χρώματα. Παράλληλα, μπλούζες και φορέματα κόβουν τον ένα ώμο ασύμμετρα, θεμιτά ή αθέμιτα. Ένα έξωμο φόρεμα σε μετάξι είναι ό,τι πρέπει για μια χειμερινή βραδινή έξοδο. Τέλος, ίσως να προτιμήσεις και μια ωραία ίσια βραδινή τουαλέτα. Το ίσιο φόρεμα αναδεικνύει μια ψηλόλιγνη σιλουέτα, με τον δικό της αέρα. Βρες το σε μετάξι, σε σκούρα χρώματα ή και σε λευκό χρώμα.

 

 

#3. Αρχιτεκτονικοί ώμοι

 

 

Κράτα τον βασικό στόχο που είναι η ένταση και το σχήμα στους ώμους
 

Οι ώμοι σου φέτος θα γίνουν τετράγωνοι, όπως το 1980. Θα είναι πιο αυστηροί και ίσως φουσκώσουν λίγο, κάτι που μας παραπέμπει στο ανδρόγυνο στυλ της σεζόν. Αυτό θα επιτευχθεί με έξτρα ύφασμα μέσα (βάτες) ή έξω από την μπλούζα, το πουλόβερ, την αθλητική σου ένδυση, το σακάκι ή το παλτό σου. Κάποια κομμάτια θα θυμίζουν πανοπλία, αλλά κράτα τον βασικό στόχο που είναι η ένταση και το σχήμα στους ώμους. Αρχιτεκτονικούς ώμους θα σχηματίσουν και τα διάφορα ασύμμετρα βολάν που θα τοποθετηθούν στα σακάκια. Ένα βήμα λίγο πιο κοντά στο ρομαντισμό των παλιών δεκαετιών. Ακόμα και τα φορέματα θα έχουν φουσκωτούς ώμους. Αέρινα φορέματα δεκαετίας του 1960, μίνι, σκουρόχρωμα, με ή χωρίς αλυσίδες θα κυκλοφορήσουν για να τα δοκιμάσεις.

 

 

#4. Περασμένες δεκαετίες

 

 

Το στυλ του 1970/ 1990 θα φορεθεί πολύ φέτος
 

Και μιας και μιλάμε για δεκαετίες, ας αναφερθούμε συγκεκριμένα στο στυλ του 1970 και του 1990, που θα φορέσουμε πιο πολύ φέτος. Η δεκαετία του 1970 χαρακτηρίζεται για τα παντελόνια καμπάνες, τα γιλέκα, το ζιβάγκο, τα μακριά τζάκετ, τις βερμούδες και τις φούστες σε γραμμή Α, καθώς και για τα γήινα χρώματα. Η δεκαετία του 1990 είναι πιο επιθετική και casual. Θυμήσου το άγρια και ατημέλητα make-up και μαλλιά, τα σκισμένα παντελόνια, τα έντονα μοτίβα στις μπλούζες με πρόσωπα όπως η Kate Moss, τις πολλές στρώσεις ρούχων, τα άνετα υφάσματα και τα αντρόγυνα σακάκια. Εάν η ντουλάπα της μαμάς σου διαθέτει κάτι από αυτά, ήρθε η ώρα να τα ανασύρεις στην επιφάνεια, γιατί θα τα φορέσεις πολύ!

 

 

#5. Προστασία από το κρύο

 

 

Ξέχνα το απλό μπουφάν, φέτος θα προστατευτείς από το κρύο με ευφάνταστους τρόπους
 

Δεν ξέρουμε ακόμα πόσο σκληρός θα είναι ο χειμώνας που έρχεται (Winter Is Coming), αλλά λύσεις έχουμε ήδη άφθονες. Γι’ αρχή, το παλτό που θα σε προστατεύσει θα είναι κομψό, με ίσιους ώμους, ίσως να έχει και επιπλέον ύφασμα στους ώμους και στην πλάτη για να διώχνει τις σταγόνες της βροχής. Επιπλέον, τα φουσκωτά μπουφάν γίνονται ακόμα πιο τεράστια, σαν sleeping bags, με μοτίβα, φλοράλ και neon χρώματα. Θα βρεις και κάποια νεανικά κομμένα, ώστε να τα φοράς και το βράδυ στις εξόδους σου. Αν θες να δείξεις ότι είσαι fashionista, τότε διάλεξε μια όμορφη, μοντέρνα και κλασική chic κάπα. Η κάπα είναι κοντή, αμάνικη, δένει στο λαιμό και καλύπτει την πλάτη, το στήθος και τα χέρια. Υπάρχουν και πιο μακριές, που ονομάζονται μανδύες. Θα τις βρεις σε ναυτικό μπλε, σε ρομαντικά σχέδια με κουμπιά, σε σκούρο γκόθικ χαρακτήρα, στρατιωτικό στυλ και σε μεταξένιο ύφασμα. Μπορείς, επίσης, να φορέσεις το χνουδωτό φλις αθλητικό τζάκετ σου. Είναι casual, ζεστό και πλέον οικολογικό, οπότε δε θα έχεις τύψεις όταν το φοράς. Διάλεξέ το σε σκούρο καφέ και ταίριαξέ το με τις φλις φούστες που κυκλοφορούν! Τέλος, η ψεύτικη γούνα δε θα μπορούσε να λείπει από την ντουλάπα σου. Θα τη δοκιμάσεις σε φωτεινά χρώματα, κρεμ, νερατζί, κόκκινο, μιλιτέρ και τιγρέ μοτίβο. Γούνα επίσης θα βρεις σε κολάρο και μανίκια στα παλτό για μία pop art και glamorous εμφάνιση.

 

 

#6. Πιο ρομαντικά…

 

Οι φιόγκοι από το 1970 στα ρούχα δίνοντας ένα θηλυκό στοιχείο στις ενδυματολογικές μας επιλογές
 

Ο χειμώνας χρειάζεται το ρομάντζο του και στα ρούχα. Οι φιόγκοι από το 1970 έρχονται πάνω στα παλτό, στη λαιμόκοψη των ρούχων και στα φορέματα για να δώσουν ένα πιο θηλυκό στοιχείο στις ενδυματολογικές μας επιλογές. Εάν φορέσεις μεγάλο φιόγκο, δίνεις κάτι πιο αρχιτεκτονικό στο στυλ σου. Εάν διαλέξεις έναν μεσαίου μεγέθους φιόγκο, θα καταφέρεις κάτι πιο ρομαντικό, ενώ αν είναι μικρός, προτάσσεις το κοριτσίστικο στυλ σου. Εάν δεν βρεις το ρούχο με τον φιόγκο που σε εμπνέει, μπορείς από μόνη σου να δέσεις ένα μαντήλι γύρω από το λαιμό σου όπως εσύ θες. Παράλληλα, μην ξεχάσουμε τα βολάν από τούλι και οργάντζα. Θα τα βρούμε σε επίσημα φορέματα, σε μπλούζες, στον γιακά και στο κολάρο σε πολλά φωτεινά χρώματα, μαύρο ή άσπρο, ασύμμετρα, μονά ή διπλά.

 

 

#7. Φούστες

 

 

Ένα γεγονός που μας χαροποίησε είναι ότι η μάξι φούστα επέστρεψε
 

Ρομαντικές θα είναι και οι μακριές φούστες της σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2019-2020, και ίσως συντηρητικές, ώστε να τις φοράς και στη δουλειά και σε βραδινή έξοδο. Διάλεξε μία από μετάξι, φωτεινή κίτρινη, με ρίγες ή πουά, με δαντέλα και αέρινη, όπως την φαντάζεσαι. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να δοκιμάσεις και τις πλισέ μακριές φούστες με ελαφρύ πολυτελές ύφασμα και μικρή τσάκιση για να τις φοράς στις βραδινές σου εξόδους. Συνδύασέ τη με ένα σακάκι και θα εντυπωσιάσεις.

plise-fousta-syndyasmoi-22 plise-fousta-syndyasmoi-21

 

#8. Τα μοτίβα της σεζόν

 

 

Δε θες τίποτα παραπάνω από ένα κομψό φόρεμα με λεοπάρ σχέδιο για το πάρτι της χρονιάς
 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα μοτίβα παίρνουν μια punk rock διάθεση και γίνονται περίπλοκα. Ίσως συνδυάζονται δυσκολότερα, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακά. Μας θυμίζουν κουβέρτες και τη ζεστασιά τους. Δε θες τίποτα παραπάνω από ένα φόρεμα με λαμπερό ύφασμα και περίπλοκο μοτίβο για το πάρτι της χρονιάς! Φυσικά, το λεοπάρ έρχεται παντού: σε slip φόρεμα, σε παλτό, φούστες, ψεύτικες γούνες και ψεύτικα δερμάτινα κομμάτια, για να τα φοράς ασταμάτητα.

 

 

#9. Τα υφάσματα που θα διαλέξεις

 

 

Βαμβάκι, βελούδο και τζιν θα φορέσεις το 2019-2020
 

Τα πλεκτά πουλόβερ

Cozy-πλεκτά-πουλόβερ-γυναικεία MG_5707 poulover Καταγραφή

δε γίνονται τόσο άσχημα πια, οπότε μπορείς να πάρεις ένα ασορτί με το ταίρι σου, χωρίς φόβο. Όλα τα πλεκτά κομμάτια είναι πολύχρωμα, ακόμα και τα φορέματα, τα μαντήλια και οι φούστες. Λατρεύουμε το βαμβάκι και το λατρεύουμε όταν έρχεται σε νεανικά κομμένα σχέδια. Πολύ έντονα θα φορεθεί το στυλ της μαθήτριας: πουλόβερ με την κοντή φούστα και τις ψηλές κάλτσες. Θα φορέσεις και τζιν παντελόνια, που είναι ζεστά, στις casual βόλτες σου. Θα τα συνδυάσεις με τζιν τζάκετ και γιλέκα. Βρες τα σε πιο σκούρο μπλε, για να ξεχωρίζουν από το καλοκαίρι. Όσο για το πολυτελές βελούδο, κατάλοιπο από τη δεκαετία του ’90, θα το φορέσεις σε φούστες και φορέματα, καθώς και σε μαύρο σακάκι, γιατί είναι ζεστό, απαλό, κομψό και vintage!

Βελούδινα-φορέματα-2018-2019 barhatniye-platya28 Party-φορέματα-για-Χριστούγεννα-2018-και-ρεβεγιόν-2019 veloudino_forema_03 veloudino-forema-5

 

#10. Κοστούμια

 

 

Το χαλαρό κοστούμι είναι όσο μίνιμαλ πρέπει για να το φορέσεις και το βράδυ
 

Η σεζόν του κοστουμιού έφτασε! Παρατηρήθηκε μια αναγέννηση της άνετης επαγγελματικής ένδυσης από τους νέους σχεδιαστές και χαιρόμαστε για τις μέρες που θα έρθουν. Το χαλαρό κοστούμι είναι όσο μίνιμαλ πρέπει για να το φορέσεις και το βράδυ: έχει μεγάλο σακάκι με λεπτομέρειες στα μανίκια και ίσιο παντελόνι. Για πιο σοφιστικέ εμφάνιση, συνδύασέ το με ζιβάγκο σε ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις. Τα παντελόνια χαλαρώνουν και αυτά, ώστε να προσαρμόζονται και να συνδυάζονται εύκολα. Είναι άνετα, πιο punk ή boho και στενά στη μέση για να τα φοράς με στυλ.

 

 

#11. Τσέπες

 

 

Να θυμάσαι ότι οι τσέπες ταιριάζουν σε ημι-επίσημες περιστάσεις
 

Το αντρόγυνο στυλ θέλει να φορούν και οι γυναίκες ρούχα με τσέπες (επιτέλους). Οι μπλούζες, τα φορέματα, τα παλτό και τα σακάκια, τα μπουφάν, οι φούστες και οι κάπες, όλες διαθέτουν τσέπες για να τις φοράς με άνεση και να φυλάς με ασφάλεια πάνω σου τα πράγματά σου. Θα βρεις όλα τα κομμάτια σε όλα τα χρώματα, αλλά να θυμάσαι ότι οι τσέπες ταιριάζουν σε ημι-επίσημες περιστάσεις.

 

 

#12. Φορέματα με … ένταση

 

 

Σκοπός είναι να χάνεσαι στο ύφασμα, κάτι δεν αναδεικνύει απαραίτητα τη σιλουέτα
 

«Πάρε όσο χώρο θες!»: Αυτό πρέπει να ήταν το μότο των σχεδιαστών όταν έραβαν φορέματα σαν σύννεφα… σε μέγεθος. Σκοπός είναι να χάνεσαι στο ύφασμα, κάτι που ίσως δεν αναδεικνύει απαραίτητα τη σιλουέτα σου. Είναι τόσο μεγάλα σε μέγεθος, σαν όταν ήσουν παιδί και δοκίμαζες τα ρούχα της μαμάς. Θα κυκλοφορήσουν σε ροδακινί, κίτρινο και magenta, καθώς και με φιόγκους.

 

 

#13. Ολόσωμη φόρμα

 

 

To must-have όλων των εποχών: ολόσωμη φόρμα
 

Θα τη φοράς στη δουλειά, στην έξοδό σου, με τις γυναικείες γόβες σου και κοσμήματα. Η ολόσωμη φόρμα είναι ό,τι πρέπει για όπου κι αν πας το χειμώνα και θες να φορέσεις κάτι γρήγορα και εύκολα. Δοκίμασέ τη σε καφέ και μπλε.

 

 

#14. Πιτζάμα σετ

 

 

Φέτος θα φοράς και τις «πιτζάμες» σου έξω
 

Φέτος θα φοράς και τις «πιτζάμες» σου έξω! Χμμ, γιατί όχι, αφού τα σχέδια που ήρθαν είναι θηλυκά και ρομαντικά, με δαντέλα και μετάξι και παιχνιδιάρικα. Θα βρεις σχέδια σε φορέματα που θα φοράς πάνω από παντελόνια, αλλά και σετ μπλούζα-παντελόνι που σίγουρα θα σχολιαστεί!

 

#15. Μιλιτέρ

 

 

Δοκίμασε το militaire στυλ φια fall/winter 2019, καθώς είναι τοπ τάση
 

Τα στρατιωτικά έχουν την τιμητική τους, καθώς οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν πολύ από το θέμα του πολέμου. Μιλιτέρ μοτίβο σε διάφορες αποχρώσεις θα βρεις σε σακάκια, φούστες, παντελόνια, ολόσωμη φόρμα, ακόμα και σε κορσέ!

 

 

#16. Εξερευνητής

 

 

Το μπεζ χρώμα και το στυλ σαφάρι θα φορεθεί από λίγες και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον
 

Στο πλαίσιο των ρόλων, (αφού όλο και κάτι θα ντυνόμαστε κάθε μέρα με τις νέες τάσεις) είναι ώρα να αγκαλιάσεις και το στυλ του εξερευνητή στα χακί και στις αποχρώσεις της άμμου, φορώντας σακάκι με pencil φούστα, παντελόνια και καπέλα. Ή απλά προτίμησε τα ελαφριά χρώματα σε ό,τι φοράς.

 

 

#17. Ζιβάγκο

 

 

Τα ζιβάγκο δεν πρέπει να λείπουν από το συρτάρι σου το χειμώνα
 

Κατευθείαν από τη δεκαετία του 1970, τα ζιβάγκο δεν πρέπει να λείπουν από το συρτάρι σου το χειμώνα. Μπορείς να τα φοράς με διαφορετικούς τρόπους, όπως κάτω από το σακάκι για τη δουλειά και πιο έξαλλα κάτω από το φόρεμά σου για το βράδυ. Ακόμα, συνδύασε δύο τάσεις και βάλε από πάνω το σουτιέν σου (!) με μία φούστα και μη σε νοιάζει τίποτα!

 

 

#18. Βερμούδες

 

 

Οι βερμούδες είναι παιχνιδιάρικες και ιδανικές για ένα boho chic bourgeois look
 

Οι γυναικείες βερμούδες ¾ είναι πολύ πρακτικές κυρίως για το φθινόπωρο, καθώς είναι λιγότερο ζεστές. Θυμάσαι που τις φορούσαν με καλσόν από μέσα; Έτσι και φέτος. Μοιάζουν με φούστα σε γραμμή Α, σαν κομμένα παντελόνια. Είναι παιχνιδιάρικα, ιδανικά για ένα boho chic bourgeois look. Βρες το σε καφέ, κίτρινο, πράσινο και καρό.

 

 

torouxo.gr

About Μαρία Νικολοπούλου