Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φλούδα μπανάνας για τον πονοκέφαλο και όχι μόνο δείτε πως

Φλούδα μπανάνας για τον πονοκέφαλο  και όχι μόνο  δείτε πως

Η φλούδα μπανάνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά για τη θεραπεία ασθενειών. Εξαλείφει αποτελεσματικά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Οι χρήσεις της φλούδας μπανάνας. Αν γνωρίζαμε όλες τις ιδιότητες που διαθέτουν οι φλούδες των φρούτων και των λαχανικών που καταναλώνουμε δεν θα τις πετούσαμε ποτέ!

Μερικές είναι βρώσιμες ενώ άλλες πρέπει απλά να τις πετάμε. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε μερικές από τις καταπληκτικές χρήσεις που διαθέτει η φλούδα της μπανάνας. Μετά από αυτό δεν θα τις ξαναπετάξετε ποτέ.

Η διατροφική αξία της φλούδας μπανάνας

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη φρούτων στον κόσμο. Μπορείτε να τις καταναλώσετε με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους και επιπλέον τα παιδιά τις λατρεύουν.

Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι ότι η φλούδα είναι το ίδιο θρεπτική όσο και το εσωτερικό της και προσφέρει άφθονο σίδηρο, κάλιο, βιταμίνες Β, βιταμίνες C και Κ. Και αν αυτά δεν σας αρκούν περιέχει επίσης καλή ποσότητα μαγνησίου, φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και χαλκού.

Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να επιλέγετε μόνο βιολογικά φρούτα ώστε να μην εκθέτετε το σώμα σας σε βλαβερές ουσίες όπως σε φυτοφάρμακα και λιπάσματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς τους.

Φλούδα μπανάνας: ιδιότητες και χρήσεις

Επομένως, όλο αυτό το διάστημα χάνατε τα οφέλη που μπορούσαν να σας προσφέρουν οι φλούδες της μπανάνας. Αλλά τώρα που γνωρίζετε τις πολλαπλές τους ιδιότητες πιστεύουμε ότι θα το σκεφτείτε καλά πριν τις πετάξετε στα σκουπίδια.

Βελτιώνει την υγεία του εντερικού συστήματος

Αν πάσχετε από δυσκοιλιότητα ή αντιμετωπίζετε άλλα εντερικά προβλήματα, η φλούδα μπανάνας θα σας προσφέρει όλες τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε. Ναι, μπορείτε να το καταφέρετε αυτό με την απλή κατανάλωσή τους. Οι φλούδες δεν είναι δηλητηριώδεις και δεν θα αρρωστήσετε.

Μπορείτε να ξεκινήσετε δοκιμάζοντας μια μικρή ποσότητα. Θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την πέψη σας και να αποχαιρετήσετε την αργή εντερική διέλευση.

Θεραπεύει τους πονοκεφάλους

Παίρνετε το εσωτερικό της φλούδας και το τοποθετείτε απευθείας πάνω στο προσκέφαλο ή στους κροτάφους σας. Το αφήνετε να δράσει για μερικά λεπτά. Χρησιμοποιείτε λίγη γάζα ή ταινία για να το σταθεροποιήσετε.

meygeia.gr

About Μαρία Νικολοπούλου