Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ; ΤΟ “AMAZONIOS ZOO” ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

Εάν αποφασίσατε να υιοθετήσετε ή να πάρετε ένα κατοικίδιο και μάλιστα σκύλο πρέπει πρώτα απ’όλα να συζητήσετε με όλη την οικογένεια.  Ο Σκύλος ζει 10 -15 χρόνια και θα αποτελέσει μεγάλο κομμάτι της ζωής όλης της οικογένειας.

 

Εκτός από κάποια βασική εκπαίδευση και φυσικά την ανάλογη επίσκεψη στον κτηνίατρο, ο σκύλος μας για να είναι υγιής και να χαρούμενος αλλά και να ζει μέσα στο σπίτι μας χρειάζεται μερικά αξεσουάρ για να διατηρείτε καθαρός και πάντα όμορφος και χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς.

 

Μην ξεχνάτε ότι ο σκύλος σας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, οπότε έχει τις ίδιες ανάγκες με σας!

 

Φροντίστε τα δόντια του!Αποτέλεσμα εικόνας για οδοντοβουρτσα σκυλου

Έτσι, το ζήτημα της φροντίδας των δοντιών δε σχετίζεται μόνο με την αισθητική, αλλά αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή υγεία του σκύλου σας! Οι τροφές που παραμένουν στα δόντια τα φθείρουν και γίνονται εστίες μικροβίων και κακοσμίας. Φυσικά και υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα γι’ αυτό, όπως ειδικές οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες για σκύλους. Το εβδομαδιαίο (αν όχι καθημερινό) βούρτσισμα είναι μια αναγκαιότητα και πρέπει να γίνεται με το σωστό τρόπο!
Η επιλογή μιας συμβατικής οδοντόβουρτσας μπορεί να τραυματίσει τα ούλα του σκύλου σας ενώ η δική μας οδοντόκρεμα ενδεχομένως να του προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι (μην ξεχνάτε ότι ο σκύλος σας καταπίνει την οδοντόκρεμα γιατί δεν μπορεί να τη φτύσει στο νιπτήρα!). Είναι καλό να εντάξετε από νωρίς το βούρτσισμα των δοντιών στην εκπαιδευτική ρουτίνα κάνοντας το μία ευχάριστη διαδικασία για τον σκύλο σας.

 

Περιποιηθείτε το τρίχωμά του!Αποτέλεσμα εικόνας για κουρεμα σκυλου

Πολλές φορές ακούμε ιδιοκτήτες σκύλων να παραπονιούνται για την αντίδραση των σκύλων στο χτένισμα, στο κούρεμα και γενικά στην όλη διαδικασία της περιποίησης. Δεν έχουν άδικο! Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο σκύλος αντιδρά γιατί φοβάται, πονάει ή γιατί απλά δεν είναι συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο. Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτή την συμπεριφορά φροντίζουμε να περιποιούμαστε το σκύλο μας από πολύ μικρή ηλικία ακόμα και όταν το τρίχωμα του είναι κοντό. Φροντίζουμε σταδιακά να εκπαιδευτεί στο να δέχεται το χτένισμα, το βούρτσισμα αλλά και το κόψιμο των νυχιών από κουτάβι ώστε μεγαλώνοντας να μην αντιδρά στην διαδικασία περιποίησης του.

Η περιποίηση του τριχώματος του σκύλου μας δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια ή δευτερευούσης σημασίας αφού η κατάσταση του τριχώματος και του δέρματος πολλές φορές αντανακλά την υγεία του σκύλου μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για κουρεμα σκυλου

Τα σαμπουάν για σκύλους δεν ερεθίζουν το δέρμα του σκύλου ενώ τα δικά μας μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα ή ξηροδερμία.

Τα εξειδικευμένα καταστήματα & κομμωτήρια σκύλων μας παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία από βούρτσες, χτένες και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για την σωστή περιποίηση του τριχώματος του σκύλου καθώς και χρήσιμες συμβουλές από το εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με την σωστή περιποίηση του τριχώματος.

 

Κόφτε τα νύχια του όταν χρειάζεταιΑποτέλεσμα εικόνας για κοψιμο νυχιων σκυλου

Μην πάει το μυαλό σας ότι το σκυλάκι σας χρειάζεται ραντεβού με τη μανικιουρίστα σας. Ούτε και με τον κτηνίατρο. Τα νυχάκια του σκύλου σας μπορείτε να τα περιποιηθείτε και μόνοι σας με ειδικά ψαλίδια που θα βρείτε στο pet shop.

Tο κάθε ζώο έχει τις δικές του ανάγκες. Ένα σκυλί το οποίο είναι στον κήπο ή βγαίνει συχνές βόλτες χρειάζεται λιγότερη περιποίηση στα νύχια ενώ ένα σκυλάκι που μένει συνέχεια στο σπίτι και βγαίνει βόλτες σπάνια θέλει πιο συχνή περιποίηση.

 

Δώστε του την σωστή τροφή

dog-food

Για να έχετε έναν υγιή και ευτυχισμένο σκύλο, δεν αρκούν μόνο τα χάδια και τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό στοιχείο για την σωστή του ανάπτυξη είναι μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή.

Κι όμως ακριβώς αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων κάνουν λάθη, τις περισσότερες φορές από άγνοια, ή επειδή υποκύπτουν σε ένα ζευγάρι ζεστά μάτια που τους κοιτάζουν με ανυπομονησία. Είναι όμως απαραίτητο να γνωρίζουν όσοι έχουν σκύλους πως υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που όχι μόνο δεν είναι ανεκτές από τον οργανισμό του σκύλου, αλλά είναι και επικίνδυνες για τη ζωή του. Γι” αυτό την επόμενη φορά που θα σταθεί δίπλα σας την ώρα του γεύματος, επαιτώντας φαγητό σκεφτείτε αν αυτό θα τον ωφελήσει ή θα τον βλάψει.

Επισκεφθείτε το pet shop  AMAZONIOS ZOO Αράτου 34 Κόρινθος

Τηλέφωνο: 27410 28233

και το συνεχώς ενημερωμένο προσωπικό της εταιρείας θα σας κατατοπίσει για την κατάλληλη τροφή ανάλογα με την ηλικία και τον σωματότυπο του σκύλου σας.

ΚΑΙ  ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:

Αποτέλεσμα εικόνας για my dog loves me

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΑΣ ΕΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΕ:

Μη θυμώνεις όταν πηδάω πάνω σου.

Σε αγαπάω πολύ και ενθουσιάζομαι όταν σε βλέπω, αυτός είναι ο τρόπος μου να σε κάνω αγκαλιά.

Μην απογοητεύεσαι και με παρατήσεις. Δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα σου αλλά κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να σε καταλάβω. Δώσε μου χρόνο να σε καταλάβω και να μάθω, το μόνο που θέλω είναι να σε κάνω χαρούμενο.

Μην εκτονώνεις το άγχος σου επάνω μου. Ακόμη και αν πήγε άσχημα η μέρα σου εγώ χαίρομαι που σε βλέπω και μπορώ να κάνω την υπόλοιπη μέρα σου καλύτερη

Μη με πετάξεις αν έρθει νέο μέλος στην οικογένεια. Είμαι κι εγώ μέλος της οικογένειας και θα το αγαπώ και θα τα προσέχω όσο κι εσύ


*****************************

EΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟS ZOO  ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΠΟΛΛΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΖΩΑΚΙΑ, ΩΔΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΨΑΡΑΚΙΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΦΙΛΟ!

ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΖΟΟ (ΚΛΙΚ)

ΜΗΤΡΟΒΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Ωδικά Πτηνά, Τροπικά Ψάρια, Μικρά Ζώα, Τροφές, Φάρμακα, Αξεσουάρ

Η χνουδωτή γάτα σας, ο πανέμορφος σκύλος σας αλλά και οι πιο μικροί της παρέας (ψάρια, κουνέλια, πτηνά, τρωκτικά), έχουν πάντα αυτό που θέλουν, στην σωστή τιμή! Ειδικά σκευάσματα για κλινικές δίαιτες, παιχνίδια, καλαθάκια, εξειδικευμένα αξεσουάρ χαρίζουν πρακτικές λύσεις σε αφεντικά και άνεση στα κατοικίδια.

Ανακαλύψτε στο κατάστημα ΑΜΑΖΟΝΙΟS ZOO τον πιο ποιοτικό τρόπο για να προσφέρετε φροντίδα και περιποίηση στον πιστό σας φίλο!

Και όλα αυτά σε ασυναγώνιστες τιμές, που κάνουν την διαφορά!

Αποτέλεσμα εικόνας για PETS