Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χοιρινό κότσι με κύμινο και μπίρα

Χοιρινό κότσι με κύμινο και μπίρα

Το χοιρινό κότσι είναι ο κλασικός μεζές καλής μπύρας στις γερμανικές μπυραρίες και ιδιαίτερα δημοφιλές και στα ελληνικά σπίτια ως χειμωνιάτικο, παρεΐστικο φαγητό –μεζές.

Εμείς το συνοδεύουμε με κορινθιακή μπύρα  Canal Dive

Canal Dive – Handcrafted Beer

 

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

½ φλ. ελαιόλαδο
1 χοιρινό κότσι, περίπου 2 κιλά με το κόκαλο
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, σε ροδέλες
1½ κ.σ. πάπρικα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 1 κ.γ. κύμινου, σε σπόρους
2 μπουκάλια μπίρας Lager

 

ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΠΟΥΤΣΟΥΚΑΚΗΣ Ι.Σ.

 

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με πάπρικα και κύμινο. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το λαδώνουμε καλά. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, τα μοιράζουμε στο ταψί και περιχύνουμε με την μπίρα. Τα υγρά του ταψιού πρέπει να φτάνουν περίπου το 1 δάχτυλο.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2½ ώρες. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά, ώστε να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα. Σερβίρουμε με ψητές ή τηγανητές πατάτες.

About Μαρία Νικολοπούλου