Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χοιρινό με ανανά για το Κυριακάτικο τραπέζι μας

Χοιρινό με ανανά για το Κυριακάτικο τραπέζι μας

Ένα εντυπωσιακό, γιορτινό φαγητό με κρέας, για το Κυριακάτικο τραπέζι μας, που γίνεται εύκολα είναι το καπνιστό χοιρινό με ανανά. Στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο κομμάτι ζαμπόν που έχουμε γλασάρει με χυμούς ανανά και όχι μόνο. Δείτε πώς θα ετοιμάσετε για το γιορτινό σας τραπέζι!

Τι θα χρειαστούμε για το καπνιστό χοιρινό με ανανά

  • 1 κομμάτι καπνιστό χοιρινό (ζαμπόν)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαρύ
  • 2 κ.γ θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου dijon
  • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
  • 2 κονσέρβες κομπόστα ανανά
  • κερασάκια μαρασκίνο για διακόσμηση

 

Πώς θα ετοιμάσουμε το καπνιστό χοιρινό με ανανά

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τη μαύρη ζάχαρη, το θυμάτι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.
  2. Τοποθετούμε σε ένα ταψί το κομμάτι το καπνιστό χοιρινό και με τα χέρια μας (με γάντια) ή με ένα πινέλο περνάμε το μείγμα που μόλις φτιάξαμε να πάει παντού.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό ανανά από πάνω ώστε να μείνει αρκετός στον πάτο του ταψιού.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες, ενώ κατά διαστήματα, περίπου κάθε 20 λεπτά με μισή ώρα, ρίχνουμε κι άλλο χυμό ανανά από πάνω.
  5. Με οδοντοφλυφίδες τοποθετούμε κομμάτια ανανά πάνω στο καπνιστό χοιρινό μας και στο μέσον κάθε κομματιού βάζουμε από ένα κερασάκι. Με πινέλο αλείφουμε και τα κομμάτια ανανά με μαύρη ζάχαρη.
  6. Ξαναβάζουμε το χοιρινό μας στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για περίπου 20 λεπτά κι έπειτα το κόβουμε με μαχαίρι σε λεπτά κομμάτια
  8. womannow.gr

 

kr

Κρεοπωλεία στην Κορινθία

 

About Μαρία Νικολοπούλου