Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

16 σοφά λόγια από 10 αγαπημένους σεφ

16 σοφά λόγια από 10 αγαπημένους σεφ

Οι μεγάλοι σεφ, συνήθως είναι και σοφοί. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τόσο κόσμο;

Αν έχετε κάποιον αγαπημένο σεφ, έχετε σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που σας κάνει να τον σέβεστε; Σίγουρα το φαγητό του θα είναι ιδανικό για τον δικό σας ουρανίσκο, μήπως, όμως, βλέπετε και πέρα από τις γεύσεις του; Μήπως σας εμπνέει να μαγειρεύετε πιο συχνά, να πειραματίζεστε και να μη φοβάστε την αποτυχία; Αν ναι, τότε αυτός ο σεφ μπορεί να βρίσκεται ήδη στη λίστα. Αν όχι, προσθέστε τον εσείς.

www.wikipedia.org

Julia Child, Αμερικανίδα σεφ, αναγνωρισμένη για την καθιέρωση της γαλλικής κουζίνας στο αμερικανικό κοινό με το βιβλίο μαγειρικής Mastering the Art of French Cooking, αλλά και με τις τηλεοπτικές εκπομπές της. Πέθανε το 2004.«Δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε φανταχτερές ή πολύπλοκες συνταγές, αλλά καλό φαγητό από φρέσκα υλικά».

© KMERON

Ferran Adria, Ισπανός σεφ, πρώην επικεφαλής σεφ του elBulli κι ένας από τους καλύτερους σεφ του κόσμου«Δεν υπάρχει καλή και κακή κουζίνα, μόνο αυτή που σου αρέσει περισσότερο».

«Να θυμάστε πάντα ότι μια καλή σαρδέλα αποτελεί καλύτερη επιλογή από έναν όχι και τόσο καλό αστακό».

Mario Batali, Ιταλο-αμερικάνος σεφ, με εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Λος Άντζελες, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ κ.ά.«Να ψωνίζετε συχνά, σκληρά και να ξοδεύετε χρήματα για τα καλύτερα διαθέσιμα προϊόντα. Η λογική λέει ότι μπορείτε να φτιάξετε υπέροχο φαγητό, μόνο με υπέροχα υλικά».

James Beard, Αμερικανός συγγραφέας που έχει αφήσει κληρονομιά 20 βιβλίων μαγειρικής, όπως και τα βραβεία James Beard. Πέθανε το 1985.

«Το μυστικό της καλής μαγειρικής είναι, πρώτα, να την αγαπάς. Αν έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι η μαγειρική είναι αγγαρεία, δεν πρόκειται να είσαι ποτέ καλός σε αυτή, οπότε καλύτερα να ζεστάνεις κάτι κατεψυγμένο».

«Πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ένα πραγματικά καλό σάντουιτς».

commons.wikimedia.org

Auguste Escoffier, Γάλλος σεφ και συγγραφέας που ανανέωσε και έκανε δημοφιλή τη γαλλική κουζίνα και τις μαγειρικές μεθόδους της. Πέθανε το 1935.«Το καλό φαγητό είναι το θεμέλιο της πραγματικής ευτυχίας».

Thomas Keller, Αμερικανός σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, βραβευμένος με 7 αστέρια Michelin«Μια συνταγή δεν έχει ψυχή. Εσύ, ως μάγειρας, πρέπει να φέρεις την ψυχή στη συνταγή».

«Κανένας δεν γεννήθηκε καλός μάγειρας. Όλοι μαθαίνουν στην πράξη».

Emeril Lagasse, Αμερικανός celebrity σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, με σόου στο Food Network

«Νομίζω ότι πρέπει να κρατήσετε το φαγητό σας απλό και φρέσκο. Αποφύγετε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα και διαβάζετε τις ετικέτες».

«Για να γίνεις μεγάλος, πρέπει να σκέφτεσαι αναλόγως».

commons.wikimedia.org

Jacques Pepin, διεθνώς αναγνωρισμένος Γάλλος σεφ, τηλεοπτική προσωπικότητα και συγγραφέας πολλών best seller βιβλίων μαγειρικής«Όταν είστε στο σπίτι, ακόμη κι αν το κοτόπουλο “αρπάξει” λίγο, μην το κάνετε θέμα. Χαλαρώστε!».

«Η καλή μαγειρική ευνοεί τα προετοιμασμένα χέρια».

Paul Prudhomme, Αμερικανός celebrity σεφ, γνωστός για τις σπεσιαλιτέ του στην κρεολική κουζίνα. Πέθανε το 2015.«Δεν χρειάζεσαι ασημένιο πιρούνι για να φας καλό φαγητό».

«Δεν νομίζω ότι τη ζωή πρέπει να την παίρνει κανείς πολύ σοβαρά. Αν την παίρνεις σοβαρά, θα σου τη φέρει».

Wolfgang Puck, Αυστρο-αμερικανός celebrity σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίων και περιστασιακός ηθοποιός

«Η μαγειρική είναι σαν τη ζωγραφική ή το γράψιμο ενός τραγουδιού. Όπως υπάρχουν τόσες νότες και χρώματα, έτσι υπάρχουν και τόσες γεύσεις –το πώς τις συνδυάζεις είναι αυτό που σε ξεχωρίζει».

About Μαρία Νικολοπούλου