Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γλυκό κουταλιού Καρπούζι – Υπέροχο – Εύκολο – Οικονομικό

Γλυκό κουταλιού Καρπούζι – Υπέροχο – Εύκολο – Οικονομικό

 

Κάθε καλοκαίρι, με το που ωρίμαζαν τα πρώτα καρπούζια, ξεκίναγε και το «μαρτύριο» της γιαγιάς μου.
Κι αυτό, επειδή τούτο το γλυκό ήταν απ᾿ τα πιο αγαπημένα  μου και την έβαζα να μου το φτιάχνει με τις οκάδες, όπως έλεγε.
Όμως όσο κι αν έφτιαχνε, δεν ήταν ποτέ αρκετό!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ – ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

glika-koutaliou_206728471

 

Υλικά

1κιλό Φλούδες από το καρπούζι καθαρισμένες μαζί με λίγο κόκκινο
 χυμό από 2 λεμόνια
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες 
1 ξυλάκι κανέλας  
Επιπλέον για πρόσθετη έξτρα γεύση προαιρετικά λίγο μέλι αφαιρώντας λίγη από την ζάχαρη και λίγη κοπανισμένη μαστίχα.

Εκτέλεση 
Αφαιρούμε  τον πράσινο φλοιό και αφήνουμε το λευκό και λίγο κόκκινο το βάζουμε  σε νερό με το χυμό από 2 λεμόνια. για 2 ώρες στον ήλιο. 
Να το σκεπάζει το νερό. 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο 1 κιλό ζάχαρη 1 λίτρο νερό στο βράσιμο. ηη 2 κιλά καρπούζι 2 κιλά ζάχαρη. 2 λίτρα νερό στο βράσιμο Μετά από 2 ώρες αφαιρούμε  με τρυπητή κουτάλα το καρπούζι από το λεμονόνερο και το βάζουμε  κατσαρόλα.
Βάζουμε  το νερό 2 βανίλιες 1 ξύλο κανέλας και βράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι. 
Κατά το τέλος ρίχνουμε  μέσα χυμό από ένα λεμόνι και τέλος 
Εγώ πρόσθεσα μέλι και μαστίχα επιπλέον.

Καλή επιτυχία!

About Μαρία Νικολοπούλου