Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Απίστευτο:Πως να ξεφορτωθείτε τα σπυράκια από το πρόσωπό σας με υλικά που δεν περνάει από το νου σας

Απίστευτο:Πως να  ξεφορτωθείτε τα σπυράκια από το πρόσωπό σας με υλικά που δεν περνάει από το νου σας

 

Αντιαισθητικά και συχνά επώδυνα, τα σημάδια ακμής αποτελούν το συνηθέστερο Δερματολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι καταφεύγουν σε Θεραπείες Ακμής.

Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλοιώσεων ακμής. Συνήθως οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές (εφηβεία, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, εγκυμοσύνη, κ.ά.), καθώς και στο άγχος και την κόπωση, που μπορούν να οδηγήσουν σε υπερπαραγωγή σμήγματος και ανάπτυξη βακτηρίων. Όταν το σμήγμα δεν μπορεί πλέον να ρεύσει  κανονικά, οι πόροι της επιδερμίδας φράσσουν. Τότε εμφανίζονται μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) και σπυράκια.

Σας προτείνουμε μερικούς οικολογικούς τρόπους αντιμετώπισή της 

 

Αν το πρόβλημα δεν είναι πολύ μεγάλο μπορείτε με τρεις  σπιτικές συνταγές που φτιάχνετε στο σπίτι θα την αντιμετωπίσετε γρήγορα και «αναίμακτα».

Πρώτη συνταγή

tomatoes
Χρησιμοποιήστε ντομάτα: Ναι καλά διαβάσατε, ντοματούλα. Η ντομάτα επιτρέπει βαθύ καθαρισμό των φραγμένων πόρων και βάζει στοπ στα σπυράκια. Απλά κόψτε σε λεπτές φέτες την ντομάτα και τοποθετείστε αυτές τις ροδέλες στα επίμαχα σημεία για 20 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με νερό και πλύνετε το πρόσωπο σας με ένα σαπούνι. Για να είστε σίγουροι για τα αποτελέσματα της θεραπείας κάντε εφαρμογή για 8 συνεχόμενες μέρες.
Εύκολο και αποτελεσματικό

Δεύτερη συνταγή

webkorinthos
Δεν θα είναι και πολύ ευχάριστο στη χρήση αλλά τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Θα χρειαστείτε μία μικρή ποσότητα βρασμένο πλιγούρι, ένα κρεμμύδι το οποίο έχετε πολτοποιήσει και 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι. Ανακατέψτε καλά και κατόπιν τοποθετήστε τη μάσκα στο πρόσωπο. Αφήστε την για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το πλιγούρι έχει αντι-βακτηριακή επίδραση, ενώ τα κρεμμύδια συμβάλουν στο να επουλωθούν ταχύτερα τα σημάδια της ακμής.

Τρίτη συνταγή

 

unnamed

Στίψτε στο μπλέντερ ένα κρεμμύδι και πιείτε τον χυμό του .

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, ο δερματολόγος μπορεί να σας προτείνει και φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της ακμής. Μην διστάσετε να μιλήσετε μαζί του σχετικώς.

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ – ΒΛΑΣΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΙΑΤΡΟΣ

 

About Μαρία Νικολοπούλου