Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

8 βασικά οφέλη & πλεονεκτήματα που προσφέρει το Φυσικό Αέριο!

8 βασικά οφέλη & πλεονεκτήματα που προσφέρει το Φυσικό Αέριο!

Παιδεύεσαι ακόμα με το να παραγγέλνεις ποσότητες πετρελαίου για τη θέρμανσή σου σπαταλώντας άδικα τα χρήματά σου;

Η χρήση φυσικού αερίου είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη και στη χώρα μας. Είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει να αντικαθιστά τον λεγόμενο “μαύρο χρυσό”, δηλαδή το πετρέλαιο. Η κατανάλωσή του γίνεται τόσο για οικιακούς, όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς.

3

Τα πλεονεκτήματα φυσικού αερίου είναι πολλά, πράγμα που δικαιολογεί την ολοένα αυξανόμενη χρήση του. Εάν σε βασανίζουν οι σκέψεις σχετικά με το να αντικαταστήσεις ή εγκαταστήσεις έναν λέβητα φυσικού αερίου, ήρθε η στιγμή να μάθεις περισσότερα.

Παιδεύεσαι ακόμα με το να παραγγέλνεις ποσότητες πετρελαίου για τη θέρμανσή σου σπαταλώντας άδικα τα χρήματά σου; Είσαι ευαισθητοποιημένος με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος; Βαριέσαι να περιμένεις τα μάτια της κουζίνας σου να ζεστάνουν για να μαγειρέψεις; Όποιος και αν είναι ο λόγος που θα καταφέρει να σου αλλάξει γνώμη, πίστεψέ μας θα είναι για καλό σου.

Η Λίστα με τα Πλεονεκτήματα του Φυσικού Αερίου!

2

1. Οικονομία

Το πρώτο και βασικότερο ίσως πλεονέκτημα. Η τιμή του φυσικού αερίου είναι συγκριτικά χαμηλότερη από αυτή του πετρελαίου ή του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι γεγονός ότι μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 40% από τη θέρμανση του σπιτιού και έως και 50% από τον ηλεκτρισμό! Η εξοικονόμηση αφορά τόσο τα χρήματα όσο και την ενέργεια που χρησιμοποιείται. Επίσης, δε χρειάζεται πλέον να προπληρώνεις την ποσότητα πετρελαίου καλώντας κάποιον να γεμίσει τον λέβητά σου. Με το φυσικό αέριο αυτά ξέχασέ τα. Όσο θα καταναλώσεις τόσο θα πληρώσεις! Θα μετρηθεί με ακρίβεια η ποσότητα που χρησιμοποίησες και μετά θα πληρώσεις το ποσό που σου αναλογεί.

2. Ευκολία χρήσης

Θέλεις ζεστό νερό για να κάνεις μπάνιο; Πάτα το κουμπί και αυτό θα ζεσταθεί όσο εσύ κάνεις μπάνιο για όσο διαρκεί η κατανάλωση. Θέλεις να μαγειρέψεις γρήγορα ένα φαγητό; Άνοιξε το μάτι και θα έχεις άμεσα αέριο ρυθμίζοντάς το εσύ στην ένταση που το θέλεις. Έτσι, δε χρειάζεται να περιμένεις υπομονετικά να ζεστάνουν τα μάτια, εξοικονομώντας πολύτιμη ενέργεια. Όσο για τη θέρμανση, να τονιστεί ότι η ροή του φυσικού αερίου είναι διαρκής σε αντίθεση με αυτή του πετρελαίου.

3. Καθαριότητα

Τέλος οι δυσάρεστες οσμές και τα υπολείμματα πετρελαίου στο λέβητα! Το φυσικό αέριο είναι ένα ορυκτό καύσιμο σε αέρια μορφή. Αποτελεί ένα από τα καθαρότερα. Η καύση του δεν αφήνει ίχνη, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τις δαπάνες για τον καθαρισμό του λέβητα σε τακτά διαστήματα γλιτώνοντας χρήματα.

4. Φιλικό προς το περιβάλλον

Το φυσικό αέριο κατά την καύση του παράγει σημαντικά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με άλλα καύσιμα. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει αντίστοιχα λιγότερο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Επίσης, δεν παράγει ενώσεις θείου, κάτι που αποτελεί αιτία για την πρόκληση της όξινης βροχής και τη μόλυνση του περιβάλλοντος γενικότερα. Λόγω της αέρια μορφής του δεν είναι υπαίτιο για τη μόλυνση του εδάφους και των υπόγειων υδάτων. Ενώ τα αποθέματά του είναι αρκετά για χρήση 100 χρόνων ακόμη.

5. Πολλαπλές Χρήσεις

Συγκαταλέγεται σε ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα φυσικού αερίου που αποτελεί και λόγο επιλογής από πολλά νοικοκυριά. Οι χρήσεις του σε ένα σπίτι είναι πάρα πολλές. Αρχικά, μπορεί να αντικατασταθεί η κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου της πολυκατοικίας ή του σπιτιού σου, αλλά ακόμα και το κλιματιστικό σου. Ο θερμοσίφωναςθα χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα μόνο φυσικό αέριο έχοντας πάντα ζεστό νερό τη στιγμή που το θες! Το μαγείρεμα θα γίνει μια εύκολη υπόθεση μιας και στις εστίες φυσικού αερίου θα ετοιμάζεις το φαγητό στο άψε σβήσε. Ακόμα και αν σε φοβίζει το αέριο στην κουζίνα, μάθε λοιπόν ότι οι συγκεκριμένες συσκευές διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ασφαλείας. Αυτός ελέγχει τη διαρροή σε περίπτωση που σβήσει η φλόγα διακόπτοντας αυτόματα την παροχή φυσικού αερίου.

6. Ευκολία τοποθέτησης

Στην περίπτωση που θέλετε να αντικαταστήσετε το πετρέλαιο με φυσικό αέριο, ο λέβητας πετρελαίου σου είναι πλέον άχρηστος. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομείς παράλληλα και χώρο. Το μόνο που απαιτείται να γίνει είναι η σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου της πόλης σου και η τοποθέτηση ενός μετρητή και ενός κεντρικού λέβητα- καυστήρα. Η αλλαγή των σωλήνων νερού, θέρμανσης ή των σωμάτων καλοριφέρ δε χρειάζεται. Στην περίπτωση της αυτόνομης θέρμανσης, τοποθετείται ένας ατομικός επίτοιχος λέβητας στο σπίτι σου. Η παροχή του φυσικού αερίου γίνεται με εξωτερική σωλήνωση που φτάνει από τον λέβητα έως το μετρητή.

7. Μείωση κόστους συντήρησης

Σε συνδυασμό με ένα από τα προηγούμενα πλεονεκτήματα φυσικού αερίου, αυτό της καθαριότητας, η δαπάνη συντήρησης είναι μικρή. Η χρήση του αυξάνει την απόδοση της ενέργειας έως και 10%. Όντας ένα καθαρό καύσιμο επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του λέβητα μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό κόστος, δηλαδή τα έξοδα για συντήρηση. Ασφαλώς απαιτείται συντήρηση, αλλά αυτή δεν είναι τόσο συχνή όσο αυτής ενός λέβητα πετρελαίου. Μπορείς να κάνεις μια φορά το χρόνο και κυρίως μετά από μια περίοδο εντονότερης χρήσης του.

8. Αυτονομία

Στην περίπτωση που μένεις σε πολυκατοικία και δε συμφωνείτε για τη θέρμανση, τότε σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις ατομικό λέβητα. Με τον τρόπο αυτό είσαι εσύ ο κυρίαρχος του σπιτιού σου χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Είσαι ανεξάρτητος όχι μόνο όσον αφορά τη θέρμανση αλλά και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Βέβαια το ίδιο αυτόνομος θα είσαι και όταν έρθει ο λογαριασμός στο σπίτι, οπότε προσοχή!

Πηγή: Douleutaras.gr Blog

About Μαρία Νικολοπούλου