Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα ιδανικά μέρη για οικονομικές οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα

Τα ιδανικά μέρη για οικονομικές οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα πιτσιρίκια σάς φωνάζουν όλο και πιο συχνά «Πάμε θάλασσα!», μια προσταγή που σας κάνει να λιώνετε και να θέλετε να προσφέρετε στο παιδί σας τη δροσιά που λαχταρά. Οι οικογενειακές διακοπές που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε είναι ένα εφικτό όνειρο, αρκεί να δράσετε άμεσα. Αρχικά διαλέξτε τον πρooρισμό, βρείτε το ιδανικό για εσάς οικογενειακό ξενοδοχείο, βάλτε βενζίνη στο αμάξι, τις βαλίτσες στο πορτ μπαγκάζ και είστε έτοιμοι για καλοκαιρινές διακοπές!

Για να κάνουμε πιο εύκολη την οργάνωση των διακοπών σας, σας παρουσιάζουμε 10 ελληνικούς προορισμούς όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε οικονομικές οικογενειακές διακοπές.


Επιλογές για οικογενειακές διακοπές με το αμάξι


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Λατρεμένος πρooρισμός για κάθε βορειοελλαδίτη και για κάθε οικογένεια που την έχει επισκεφτεί: Η Χαλκιδική σε μαγεύει με τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της, το πράσινο της φύσης και τις άρτια οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις που προσφέρουν άνεση και πολυτέλεια.

 

οικονομικες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα χαλκιδικη
Σιθωνία, Χαλκιδική © Boggy

Η πρότασή μας για διαμονή για οικογένειες στην Χαλκιδική 

★★★★ Secret Paradise Hotel & Spa, Νέα Καλλικράτεια

Τοποθετημένο στο δυτικό κομμάτι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και σε πολύ κοντινή απόσταση από την Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο Μακεδονία, το Secret Paradise Hotel & Spa αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια. Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν θέα είτε τον Θερμαϊκό κόλπο είτε τον Όλυμπο. Το σπα του ξενοδοχείου, διακοσμημένο σε αρχαίο ελληνικό ρυθμό, είναι έτοιμο να προφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας στους επισκέπτες του.

hotel

Ταξίδια – Τουρισμός ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Ένα μεγάλο προνόμιο της αποτελεί η εύκολη προσβασιμότητα  – πέρα από κάποια προβλήματα κίνησης που πιθανώς να συναντήσετε στο δρόμο από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική.
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο ξεκινά από 45 ευρώ.
  • Περιοχές με επιλογές σε οικογενειακά ξενοδοχεία στη Χαλκιδική: Ποτίδαια, Σάνη, Άφυτος Κορώνη, Άγιος Νικόλαος.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Χαλκιδικής.

 


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τι κάνει την Πελοπόννησο αγαπημένο οικογενειακό προορισμό; Από τα παράλια της Αργολίδας με θέα το Αιγαίο ως την απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά της Ζαχάρως με τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, η Πελοπόννησος αποτελεί έναν ανεξάντλητο τόπο, που πάντα θα βρίσκετε λόγους να επισκέπτεστε. Είναι τόσο οργανωμένη, όσο κι εύκολα προσβάσιμη, με πληθώρα οικογενειακών ξενοδοχείων και ξενώνων.

οικονομικες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα πελοποννησοςΚάστρο Μεθώνης © Oleg Znamenskiy

Ξενοδοχέιο σε ιδανική θέση για εξερεύνηση του Ναυπλίου

Το Grand Sarai θα το βρείτε κοντά στο λιμάνι του Ναυπλίου σε μια τοποθεσία που σας επιτρέπει να είστε στο κέντρο του Ναυπλίου σε λιγότερο από πέντε λεπτά με τα πόδια (Πλατεία Συντάγματος). Το superior δωμάτιο καθώς και οι junior σουίτα είναι ιδανικά για να φιλοξενήσουν μια ολόκληρη οικογένεια. To Grand Sarai προσφέρει δωρεάν πρωινό σε μορφή μπουφέ.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Πολύ εύκολα προσβάσιμη, μόλις μερικές ώρες μακριά με το αμάξι.
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο ξεκινά από 37 ευρώ.
  • Περιοχές με επιλογές σε οικογενειακά ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο:  Ναύπλιο, Καρδαμύλη, Μαυροβούνι, Αρκούδι.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Πελοποννήσου.

 


ΉΠΕΙΡΟΣ

Στην Ήπειρο θα βρείτε παρθένα φύση, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και θα απολαύσετε τόσο τη δροσιά του βουνού, όσο και της θάλασσας. Ανάμεσα στην Πίνδο και στο Ιόνιο πέλαγος, σε οροσειρές και σε φαράγγια, σε κάστρα και σε παραδοσιακά χωριά, η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που θα συναρπάσει τόσο εσάς, όσο και τα παιδιά σας. Μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών που θα θέλετε σίγουρα να επαναλάβετε.

οικονομικες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα ηπειρος
© Netfalls

Πρόταση διαμονής για οικογενειακές διακοπές στα Ζαγοροχώρια 

★★★★ Zagori Suites, Βίτσα

Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1000 μέτρων, στην Βίτσα κεντρικού Ζαγορίου, το Zagori Suites είναι ιδανικό για οικογένειες που θέλουν να ανακαλύψουν και να βιώσουν τα όμορφα Ζαγοροχώρια. Το στυλ του ξενοδοχείου δεν μπορεί παρά να δένει με το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Ξύλινα πατώματα, χειροποίητα έπιπλα και ανατολίτικα χαλιά θα φροντίσουν ώστε να χαλαρώσετε και να ηρεμίσετε στον ορεινό παράδεισο των Ζαγοροχωρίων. Κάθε δωμάτιο έχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, δύο ή τρία υπνοδωμάτια, ανάλογα με το δωμάτιο, και τζάκι.

Για τα παιδία υπάρχει ειδικός παιδότοπος καθώς και home cinema για προβολή ταινιών, ηλεκτρονικά και επιτραπέζια παιχνίδια.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Πολύ εύκολα προσβάσιμη, μόλις μερικές ώρες μακριά με το αμάξι.
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο ξεκινά από 36 ευρώ.
  • Περιοχές με επιλογές σε οικογενειακά ξενοδοχεία στην Ήπειρο: Σύβοτα, Πάργα.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Ηπείρου.

 


Νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές με αεροπλάνο ή καράβι

ΚΡΗΤΗ

Ένα νησί με πληθώρα επιλογών που δε σταματά να σε εκπλήσσει και που κάθε φορά που το επισκέπτεσαι σκέφτεσαι το επόμενο ταξίδι σου σε αυτό. Οι παραλίες της Κρήτηςεντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους και προσφέρουν το κατάλληλο έδαφος για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Αν έχετε αρκετές μέρες στη διάθεσή σας νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και πραγματοποιήστε το γύρο της Κρήτης, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

οικονομικες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα χανια κρητη
Χανιά, Κρήτη © nadezhda1906

Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε αυτό το ξενοδοχείο του Ηρακλείου Κρήτης 

★★★ Lato Boutique, Ηράκλειο

Το Lato Boutique έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία του Ηρακλείου Κρήτης χάρη στη υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει και στη έμφαση στην λεπτομέρεια. Η υπηρεσία room service είναι έτοιμοι να σας παρέχει στην πόρτα του δωματίου σας οτιδήποτε χρειάζεστε, ενώ επιτρέπονται και τα μικρόσωμα κατοικίδια. Τα οικογενειακά δωμάτια του ξενοδοχείου είναι διαστάσεων 35 τ.μ., και έχουν ένα διπλό κρεβάτι και ένα κρεβάτι – κουκέτα.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

✈ Αεροδρόμια της Κρήτης:

  1. Κρατικός Aερολιμένας Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης
  2. Κρατικός Αερολιμένας Χανίων
  3. Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να σας κοστίσουν λιγότερα από τα εισιτήρια του πλοίου, καθώς πολλές low-cost αεροπορικές προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Κρήτης.
  • Τα πλοία από Αθήνα (Πειραιάς) πραγματοποιούν δρομολόγια προς τα λιμάνια του Ηράκλειου και των Χανίων.
    Ο μέσος χρόνος ταξιδιού αντιστοιχεί σε εννέα ώρες.
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο στην Κρήτη ξεκινά από 34 ευρώ.
  • Περιοχές με επιλογές σε οικογενειακά ξενοδοχεία στην Κρήτη: Πλατανιάς Χανίων, Γούβες,
    Αγία Μαρίνα, Αγία Πελαγία, Χερσόνησος, Ελούντα.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Κρήτης.

 


ΈΥΒΟΙΑ

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, με πολυάριθμά αξιοθέατα, όμορφες παραλίες και ποικίλες δραστηριότητες. Η Εύβοια είναι ένα άριστα τουριστικά οργανωμένο νησί και είναι ένα από τα πλέον κατάλληλα για οικογενειακές διακοπές. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον οικογενειακό τουρισμό στην Εύβοια στην επίσημη σελίδα της, εδώ.

οικονομικες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα ευβοια
Παραλία Κορασίδα, Εύβοια

Απόλαυση της φύσης σε αγροτουριστική μονάδα στην Εύβοια 

Το πρωινό στον ξενώνα Βατερή είναι μια ευχάριστη έκπληξη! Ταξιδέψτε με την μυρωδιά του φρέσκου ζυμωτού ψωμιού σε συνδυασμό με φρέσκες μαρμελάδες, μέλι, φρέσκα χωριάτικα αυγά και σπιτικές πίτες. Όλα τα δωμάτια έχουν δικό τους τζάκι, ενώ μερικά έχουν και μια μικρή κουζίνα.

Μιας και πρόκειται για μια αγροτουριστική μονάδα, σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε ή και να συμμετέχετε στις αγροτικές δραστηριότητες στο 20 στρεμμάτων αγρόκτημα. Η θέση του ξενοδοχείου είναι ιδανική για εξορμήσεις, ενώ για φίλους των σπορ το αγρόκτημα διαθέτει γήπεδο τένις, μπάσκετ και παιδική χαρά.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Πολύ εύκολα προσβάσιμη, λιγότερο από δυο ώρες οδήγησης από την Αθήνα.
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο στην Εύβοια ξεκινά από 28 ευρώ.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Εύβοιας.

 

 


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Κεφαλονιά: Ένα από τα πιο δημοφιλή και κοσμοπολίτικα νησιά του Ιονίου, αποτελεί δίχως αμφιβολία και έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές. Με πληθώρα παραλιών και τοπία που εναλλάσσονται συνεχώς, μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα και οι ανάγκες. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο, ώστε να έχετε αξέχαστες διακοπές.

οικονομικες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα κεφαλονιαΧωριό Άσσος, Κεφαλονιά © Galyna Andrushko

Σπιτικό συναίσθημα σε ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά

Το Avra private suites έχει σαν αποστολή του να κάνει τους επισκέπτες του να νιώσουν σα στο σπίτι τους. Από τα σεντόνια, μέχρι τις πετσέτες και το προσεγμένο πρωινό το οποίο σερβίρεται στο μπαλκόνι σας, στο Avra θα νιώσετε κατευθείαν οικία. Οι σουίτες διαστάσεων από 30 έως και 90 τ.μ., εξοπλισμένες με κουζίνα είναι ιδανικές να φιλοξενήσουν ολόκληρη την οικογένεια. Το ξενοδοχείο θα το βρείτε κοντά στην παραλία Μακρύς Γιαλός.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

✈ Ο κρατικός αερολιμένας της Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» σφύζει από δραστηριότητα τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο από εσωτερικούς προορισμούς, όσο κι από την Ευρώπη. Εντός Ελλάδας συνδέεται με: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Πρέβεζα.

  • Για να φτάσετε στην Κεφαλονιά ακτοπλοϊκώς θα πρέπει να πάρετε το πλοίο από την Κυλλήνη. Δείτε αναλυτικά όλα τα δρομολόγια εδώ.
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο στην Κεφαλονιά ξεκινά από 65 ευρώ.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Κεφαλονιάς.

 


ΘΑΣΟΣ

Θάσος, το νησί – σταθμός για τους βορειοελλαδίτες, καθώς απέχει μόλις μια ώρα από το λιμάνι της Καβάλας. Το νησί αυτό  προσφέρεται για ιδανικές οικογενειακές στιγμές. Με τις γαλάζιες, πεντακάθαρες παραλίες και την πλούσια φύση, το ήσυχο νησί της Θάσου θα σας αποζημιώσει με γραφικότητα, άφθονη ηρεμία και μοναδικές αναμνήσεις.

οικονομικες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα θασοςΘάσος © milosducati

Οικογενειακές διακοπές σε ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα στη Θάσου

★★★★ Alea Hotel & Suites, Σκάλα Πρίνου

Φωλιασμένο στη δυτική ακτή της Θάσου σε μια υπέροχη παραθαλάσσια τοποθεσία δίπλα σε αμμώδη παραλία. Το μοναδικό αυτό συγκρότημα κατοικιών είναι σχεδιασμένο σε μοντέρνο στιλ, απλώνεται σε 35.000 τετραγωνικά μέτρα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων και ανέσεων. Οι παροχές υψηλού επιπέδου σε συνδυασμό με τη φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα, το καθιστούν ιδανικό για ζευγάρια και οικογένειες που αναζητούν ένα χαλαρωτικές διακοπές. Βρίσκεται μόλις 850μ μέτρα από το κοντινό χωριό (Σκάλα Πρίνου) και 12 χιλιόμετρα από τον Λιμένα (πόλη της Θάσου). Το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο αποτελείται από 146 superior δωμάτια και σουίτες σε πολλά μικρά κτίρια με ένα έως δυο ορόφους.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Στη Θάσο μπορείτε να φτάσετε μόνο ακτοπλοϊκώς. Ο μέσος χρόνος ταξιδιού από το λιμάνι της Κεραμωτής υπολογίζεται σε 40 λεπτά.
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο στη Θάσο ξεκινά από 69 ευρώ.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Θάσου.

 


ΚΩΣ

Κως, ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά για Έλληνες και ξένους τουρίστες που με τον οργανωμένο τουρισμό και τις φυσικές ομορφιές του ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές. Τα ιστορικά αξιοθέατα, οι παραλίες, τα τουριστικά θέρετρα είναι μερικές από τις επιλογές σας στον νησί του Ιπποκράτη.

οικονομικες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα κωςΜνημειακό συγκρότημα του Aσκληπιείου, Κως © MNStudio

 

Ξενοδοχείο με θέα που κόβει την ανάσα στην Κω

★★★★ Αλεξάνδρα, Κως

Ιδανικό για οικογένειες μιας και μία από τις βασικές παροχές του ξενοδοχείου είναι η φροντίδα παιδιών στο δωμάτιο, το Alexandra hotel θα το βρείτε στο κέντρο της Κω κοντά σε όλα τα καφέ και εστιατόρια της πόλης. Όντας το ψηλότερο κτήριο της πόλης, το roof garden που διαθέτει θα σας προσφέρει μαγικές εικόνες. Διαθέτει 62 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, εκ των οποίων τα 10 είναι πλήρως εξοπλισμένα αυτόνομα studios.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 

✈ Οι πτήσεις προς τον κρατικό αερολιμένα της Κω, «Ιπποκράτης», κατά τους θερινούς μήνες, είναι πυκνές και πραγματοποιούνται σχεδόν από όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της Ελλάδας.

  • Η διαδρομή με πλοίο από Αθήνα (Ραφήνα, Πειραιάς, Λαύριο) προς Κω διαρκεί περίπου 10 ώρες.
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο στην Κω ξεκινά από 40 ευρώ.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Κω.


ΡΟΔΟΣ

Ένα νησί, πολλές περιοχές να εξερευνήσεις. Στη Ρόδο θα ζωντανέψετε, με τα μικρά σας, το παραμύθι στη Μεσαιωνική πόλη και θα απολαύσετε παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς. Τα αξιοθέατα και τα όμορφα χωριά δε λείπουν από το νησί, ενώ σιγουρά θα βρείτε τη διαμονή που ονειρευόσασταν.

οικονομικες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα ροδοςΠαλιά Πόλη, Ρόδος © Jenifoto

Ξενοδοχείο νεοκλασσικού χαρακτήρα στην Ρόδο 

★★★★ Efchi Suites 1904, Κέντρο Πόλης

To Ευχή 1904 είναι ένα από τα πρώτα κτήρια της νέας πόλης του 20ου αιώνα. Οι πέντε αυτόνομες σουίτες τους, εμπνευσμένες από βότανα της φύσης είναι ιδανικές για οικογένειες. Σε κάθε σουίτα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κρεβατιού μωρού καθώς και υπηρεσίες επίβλεψης παιδιών.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

✈ Κατά τη θερινή περίοδο πραγματοποιούνται πτήσεις σχεδόν από όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της Ελλάδας προς τον κρατικό αερολιμένα της Ρόδου, «Διαγόρα» . Τα αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να σας κοστίσουν ακόμα και λιγότερα από τα ακτοπλοϊκά.

  • Ακτοπλοϊκώς η Ρόδος συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 13 ώρες.
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο στη Ρόδο ξεκινά από 40 ευρώ.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Ρόδου.

 


ΝΑΞΟΣ

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, προσφέρεται για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, οι υπέροχες αμμουδερές παραλίες και η φιλοξενία θα σας κλέψουν την καρδιά (και των πιτσιρικιών μαζί). Ένα ήσυχο και όμορφο νησί που αξίζει να επισκεφτείτε με την οικογένειά σας!

© Chris Barbalis

Ξενοδοχείο σε θέση – κλειδί στη Νάξο 

★★★ Xenia, Χώρα

Βρισκόμενο σε κεντρικό σημείο της Νάξου, κοντά σε μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια, τα δωμάτια του ξενοδοχείου Xenia αποπνέουν ηρεμία, ησυχία και δροσιά. Η σουίτα του ξενοδοχείου είναι ιδανική να φιλοξενήσει μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων. Το λιμάνι της Νάξου απέχει 500 μέτρα από το ξενοδοχείο, ενώ η παραλία μόλις 350 μέτρα μακριά.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

✈ Ο κρατικός αερολιμένας της Νάξου, «Απόλλων», συνδέεται με τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

  • Η διαδρομή με πλοίο από Αθήνα (Ραφήνα, Πειραιάς, Λαύριο) προς τη Νάξο διαρκεί από τρεις έως πεντέμιση ώρες (ανάλογα με τον τύπο του πλοίου).
  • Το κόστος διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο στη Νάξο ξεκινά από 60 ευρώ.

☎ Βρείτε εδώ όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα της Νάξου.

 

About Μαρία Νικολοπούλου