Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος της Ορεινής Κορινθίας καθώς και τα πανέμορφα γραφικά χωριά της, τα οροπέδια, την κοιλάδα του Φενεού, τη λίμνη Δόξα, την Στυμφαλία το χιονοδρομικό κέντρο,  τα πανέμορφα κωνοφόρα δάση που την περιβάλλουν, τα μουσεία, τις εκκλησίες και τα επιβλητικά μοναστήρια αλλά και η κοντινή απόσταση και από την Αθήνα   και περισσότερο από της μεγάλες πόλεις της Κορινθίας, την έχουν εντάξει μέσα στους πιο αγαπημένους προορισμούς για αποδράσεις μικρές ή μεγάλες όλο το χρόνο.

636094443648910638

Είναι ιδανικός προορισμός για τους πεζοπόρους. Από όλα σχεδόν τα χωριά ξεκινούν γραφικά μονοπάτια που εκτείνονται χιλιόμετρα ολόκληρα και οδηγούν στις κορυφές του βουνού, σε άλλα χωριά ή στα κατάφυτα δάση της περιοχής.  Αν έχετε και την διάθεση αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε μέρη που δεν φθάνουν οι τοπικές συγκοινωνίες και οι οργανωμένες εκδρομές.

222222

Είναι ιδανικός προορισμός επίσης για πολλές ακόμη δραστηριότητες:

  • Ορειβασία. plateia-630x330
  • Ιππασία στο «Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας» (στο Ρέθι, 4 χλμ. Β από τα Κάτω Τρίκαλα).
  • Σπηλαιολογία.
  • Αλεξίπτωτο πλαγιάς.
  • Εκδρομικό εντούρο με μηχανές.
  • Mountain bike από την περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας προς τη λίμνη Δασίου, μήκους 4,5 χλμ.
  • Και τους χειμερινούς μήνες σκι, έλκηθρα, μηχανάκια χιονιού (snowmobiles) στο Αθλητικό (Χιονοδρομικό) Κέντρο Ζήρειας.

167

Σε πολλές περιοχές της ορεινής Κορινθίας, υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών, τύπων αλλά και τιμών, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.

 

Η πρόσβαση στα διάφορα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, καθώς και στα επιλεγμένα καταλύματα, είναι γρήγορη και άνετη, όποιο σημείο και αν είναι η αφετηρία σας.

Πως θα πάτε:

Θα πάρετε την Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών και θα βγείτε από την έξοδο του Ξυλοκάστρου. Αμέσως θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες για Ρίζα και Τρίκαλα Κορινθίας.  Μετά δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον προορισμό της αρεσκείας σας…

Προκειμένου να σας δευκολύνουμε και να σας βγάλουμε από τον μπελά του ατελείωτου ψαξίματος στο διαδίκτυο, επιλέξαμε για εσάς τα καλύτερα ξενοδοχεία και ξενώνες στα ομορφότερα χωριά της Κορινθίας.

Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε:

ΧΕΛΥΔΟΡΕΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ

About Μαρία Νικολοπούλου