Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

5 εύκολες και γρήγορες συνταγές για το καλοκαίρι!

5 εύκολες και γρήγορες συνταγές για το καλοκαίρι!

Οι περισσότερες από εμάς αναζητάμε δικαιολογίες το καλοκαίρι για να μην μαγειρέψουμε! Οι παρακάτω συνταγές, όμως, έχουν την ιδιότητα να είναι εύκολες και γρήγορες ώστε να μας “κλείσουν” όσο το δυνατό πιο λίγο μέσα στην κουζίνα, αλλά και πεντανόστιμες και ελαφριές. Πάρτε, λοιπόν, μερικές ιδέες για το τι να ετοιμάσετε στην οικογένεια αυτή την εβδομάδα!

Πεντανόστιμη τάρτα με μπέικον και πράσο

5 εύκολες και γρήγορες συνταγές για το καλοκαίρι!

Υλικά:

1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα
80γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 αυγά
200ml γάλα
100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C και αφήστε την ζύμη να ξεπαγώσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε το και βάλτε τα πράσα να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν (γύρω στα 8 λεπτά). Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν μαζί με το μπέικον.

Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι και ψήστε την για 15 με 20 λεπτά.

Βγάλτε την από το φούρνο και ρίξτε μέσα τα πράσα με το μπέικον. Περιχύστε με το μείγμα και βάλτε την τάρτα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να φουσκώσει και η ζύμη να πάρει χρώμα. Αφήστε την λίγο να σταθεί και σερβίρετε.

26991642_944880805669950_2917949432066352948_n

Συνταγή: queen.gr

Λιγκουίνι με λαχανικά και τυρί κρέμα

Υλικά:

2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
1 φλ. ψιλοκομμένο βούτυρο
800 γρ. μακαρόνια φιογκάκια
800 γρ. φρέσκο σπανάκι
3 κρεμμύδια
100 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα, τον μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα λιώνετε στο μπλέντερ και μετά τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα, βράζετε νερό για τα μακαρόνια.

Πλένετε καλά το σπανάκι, το μπρόκολο, τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα λαχανικά με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, ίσα-ίσα για να μαραθούν.

Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν και τα σουρώνετε μόλις είναι έτοιμα. Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζετε σε πιατέλα πρώτα τα μακαρόνια και από πάνω τα λαχανικά.

Συνταγή: sidagi.gr

Πατάτες γεμιστές με πιπεριές φλωρίνης και γαλοπούλα

Υλικά:

4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες, βιολογικής καλλιέργειας
4 φέτες μπέικον
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Αλατοπίπερο
1 κ.γ. πάπρικα
Λίγο λάδι

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

 

Εκτέλεση:

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15΄. Θέλετε να «κρατούν» στο πιρούνι. Τις αδειάζετε σαν βάρκα και τις τοποθετείτε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο. Τη σάρκα την πολτοποιείτε με το μπέικον, προσθέτετε το λάδι και τα μπαχάρια.

Ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάτε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω. Γεμίζετε τις πατάτες και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄. Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.

Συνταγή: cosmo.gr

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:

7 κ.σ. αλεύρι (για όλες της χρήσεις)
250 γρ. τυρί γραβιέρα
1 κ.σ. baking powder
1/2 ποτήρι γάλα
3 κ.σ. λάδι
5 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
Μπόλικο δυόσμο

Εκτέλεση:

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder και τα αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί (τριμμένο), το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και τα ανακατεύετε.

Επίσης προσθέτετε τον δυόσμο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς ενώ λαδώνετε το ταψί. Ψήνετε για περίπου 45-50 λεπτά.

Συνταγή: www.in2life.gr

Καραμελωμένο κοτόπουλο με σαλάτα

Υλικά:

1.5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα σόγια σος
2 κ.σ. κέτσαπ
1 φλ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190C. Βάλτε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μπολ αναμείξτε καλά το λάδι, τη σος σόγιας, την κέτσαπ, το μέλι, το σκόρδο και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.

Περιχύστε με το μείγμα τις φτερούγες. Ψήστε τις στον φούρνο για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να δείτε τη σος να καραμελώνει και να γίνεται κολλώδης.

Συνοδέψτε με μια σαλάτα, ή εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε λίγο ρύζι.

Συνταγή: queen.gr

Ta

About Μαρία Νικολοπούλου