Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Kορινθιακό σαβόρ

Kορινθιακό σαβόρ

Για τους λάτρεις του ψαριού,  υπάρχει η Κορινθιακή συνταγή για ψάρια μαρινάτα, ή αλλιώς «ψάρια σαβόρ».

web-korinthos-6

Υλικά :

1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες,σαφρίδια,λιθρίνια,μπαρμπούνια, κουτσουμούρες κ.λ.π.)
1/2 ποτήρι λάδι
1/4 του ποτηριού ξίδι ή και λιγότερο αναλόγως με το πόσο αψύ είναι το ξίδι
2 μικρά φύλλα δάφνης (βάγιας)
1 κλαράκι δεντρολίβανο ( λασμάρι)
1-1 1/2 κουταλιά αλεύρι
λίγο αλάτι
2 ντομάτες κόκκινες τριμμένες και λειωμένες
λίγος πελτές
1/4 ποτηριού νερό
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
πιπέρι μαύρο τριμμένο ή καυτερό κοκκινοπίπερο

Εκτέλεση :

Τηγανίζουμε τα ψάρια ως συνήθως. Τα βάζουμε στεγνά σε πιατέλα βαθειά. Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε άλλο λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου ροδίσει.
Προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, το σκόρδο , την δάφνη, το δενδρολίβανο, τις τριμμένες τομάτες και το αλάτι.
Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος ρίχνουμε το πιπέρι.
Όταν πήξει την περιχύνουμε στα τηγανισμένα ψάρια.

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου