Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Oι βασικοί λόγοι για τον οποίο ένας άντρας αποφασίζει να χωρίσει

Oι βασικοί λόγοι για τον οποίο ένας άντρας αποφασίζει να χωρίσει

Οι προσωπικές σχέσεις σίγουρα αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας, αφού μέσα από αυτές συνδεόμαστε βαθιά με έναν άνθρωπο για τον οποίο νιώθουμε έλξη, αγάπη, τρυφερότητα και συντροφικότητα.

Η σχέση που έχουμε με τον σύντροφο μας μπορεί να μας γεμίσει με υπέροχα συναισθήματα,μοναδικές στιγμές και πραγματικά να νιώσουμε πως πλέουμε σε πελάγη απόλυτης ευτυχίας. Όσο περισσότερο συνδεόμαστε μαζί του, τόσο πιο πολύ νιώθουμε γεμάτες χαρά και ελπίδα για το παρόν και το μέλλον μας μαζί του.

 

Μέσα σε όλη αυτή την ευτυχία είναι δύσκολο να μπει στο μυαλό μας η πιθανότητα πως μπορεί να χωρίσουμε, ενώ δεν φαίνεται να βλέπουμε τυχόν σύννεφα που μπορεί να υπάρχουν στην σχέση μας. Κάποιες φορές, αν και ο σύντροφος μας μπορεί να μας δίνει σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά, μας είναι δύσκολο να τα κατανοήσουμε και να αντιληφθούμε πως χρειάζεται από κοινού να δράσουμε ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε καλά και οι δύο. Μερικές φορές οι γυναίκες σκεφτόμαστε πως οι άντρες δεν είναι τόσο συναισθηματικοί όσο εμείς και πως τους είναι πιο εύκολο να αποχωρήσουν από μία σχέση.

Στην πράξη, είναι το ίδιο δύσκολο και για εκείνους και το πότε χωρίζει ένας άντρας δεν είναι προκαθορισμένο, ούτε και εύκολο να το πάρει απόφαση. Χρειάζεται να υπάρξουν κάποιες συνθήκες και καταστάσεις που να τον κάνει πραγματικά να σκεφτεί πως όσο και αν υπάρχει αγάπη μέσα στη σχέση, δεν είναι από μόνη της αρκετή για να κρατήσει το ζευγάρι μαζί.

Και αυτό επειδή η ίδια η σχέση απαρτίζεται από συναισθήματα αλλά και συμπεριφορές- και όταν αυτά τα δύο δεν συνάδουν, τότε δημιουργείται ένα σημαντικό κενό που, εάν μείνει χωρίς να το διαχειριστεί το ζευγάρι, μπορεί να οδηγήσει σε χωρισμό. Πότε χωρίζει ένας άντρας όμως;

 Ποιες είναι οι συνθήκες που μπορεί να τον οδηγήσουν στο να πάρει αυτή την απόφαση, ακόμα και αν αγαπά τη σύντροφο του;

  1. Υπάρχει πολύς πόνος στη σχέση.  Όλοι οι άνθρωποι λειτουργούν με το σκεπτικό ότι θέλουν να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες όμορφες στιγμές στη ζωή τους, παρά δύσκολες. Ο συναισθηματικός πόνος και οι προστριβές είναι πράγματα που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε, ενώ αντίθετα θέλουμε να ζήσουμε στο έπακρο τα συναισθήματα της χαράς και της ευτυχίας.

Για να φτάσει ένας άντρας στο σημείο να χωρίσει, σημαίνει συνήθως πως έχει ζυγίσει τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές και αυτές οι τελευταίες έχουν βγει περισσότερες. Όταν υπάρχουν συχνοί καβγάδες, εντάσεις και παρεξηγήσεις, ένας άντρας θα προτιμήσει να φύγει από τη σχέση του πιο εύκολα από ότι η γυναίκα, η οποία μπορεί να δώσει γενικά περισσότερες ευκαιρίες.

2) Νιώθει ότι δεν εκτιμάται η παρουσία του.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που σχετίζεται με το πότε χωρίζει ένας άντρας είναι αρκετά συχνά η αίσθηση που ο ίδιος έχει ότι τα όσα προσφέρει δεν εκτιμώνται όπως και όσο θα ήθελε. Κανείς δεν θέλει να νιώθει ανεπαρκής μέσα στις προσωπικές του σχέσεις, οπότε όταν ένας άντρας βιώνει κάτι τέτοιο σίγουρα θα σκεφτεί σοβαρά την προοπτική να χωρίσει. Ειδικά όταν γίνεται δέκτης αρνητικών σχολίων σχετικά με τον χαρακτήρα του ή τις δυνατότητες του (το ευαίσθητο σημείο κάθε άντρα, καθώς θέλει να νιώθει ότι είναι αρκετά ικανός να προσφέρει και να επιλύει καταστάσεις), τότε η ζυγαριά κλίνει γρήγορα προς τον χωρισμό.

3)Σκέφτεται το μέλλον του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς συμβούλους σχέσεων, ένα ζευγάρι μένει μαζί όχι μόνο λόγω εμφανών χαρακτηριστικών που τους συνδέουν (έλξη, συναίσθημα, αγάπη, επικοινωνία) αλλά και λόγω κάποιων λιγότερο εμφανών χαρακτηριστικών που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά των δύο συντρόφων. Για παράδειγμα, το πόσο σταθεροί είναι στις απόψεις τους, πώς φέρονται στα παιδιά και τα ζώα, πώς αντιμετωπίζουν μία δύσκολη κατάσταση, πώς δείχνουν τα συναισθήματα τους. Ένας άντρας που σκέφτεται το συναισθηματικό του μέλλον, λαμβάνει πολύ σοβαρά και αυτά τα μικροχαρακτηριστικά. Στην περίπτωση που δει ότι σε γενικές γραμμές δεν μπορεί να βασιστεί στην σύντροφο του σε μία δυσκολία ή ότι εκείνη είναι πολύ νευρική ή αντιδραστική, τότε συνήθως σκέφτεται πως και στο μέλλον τα πράγματα θα είναι έτσι- κάτι που τον οδηγεί να σκεφτεί την πιθανότητα να χωρίσει.

4)Έχει χαθεί η έλξη.

Αυτό δεν σχετίζεται αποκλειστικά σε θέμα εμφάνισης, αλλά περισσότερο στο επίπεδο της σύνδεσης ανάμεσα στους δύο συντρόφους και της έλξης συναισθηματικά και νοητικά. Εδώ συνήθως ο άντρας κάνει πιο εύκολα το βήμα να χωρίσει από ότι στις προηγούμενες περιπτώσεις και φαίνεται πως είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι να διορθωθεί ώστε να προχωρήσει η σχέση ως έχει ή και ακόμα καλύτερα.

5)Η βαρύτητα της σχέσης είναι δύσκολα διαχειρίσιμη.

Εδώ είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για το πότε χωρίζει ένας άντρας και το σημείο-κλειδί ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Όταν η σύντροφος βιώνει την σχέση σαν το πιο σημαντικό πράγμα που της συμβαίνει, αφήνοντας στην άκρη τους φίλους, τη δουλειά της, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα της, τότε μεταφέρει όλο το συναισθηματικό της ενδιαφέρον στον σύντροφο της. Αυτό ο ίδιος το μεταφράζει σαν αδυναμία, ότι δηλαδή η σύντροφος του είναι ευτυχισμένη αποκλειστικά από την σχέση της- κάτι που σημαίνει ότι εξαρτιέται συνεχώς από τον ίδιο. Αυτό σημειώνεται από τους άντρες ως το νούμερο ένα στοιχείο που μπορεί να τους οδηγήσει στο να χωρίσουν από τη σύντροφο τους, όσο καλά και αν έχουν περάσει μέχρι εκείνο το σημείο. Είναι σημαντικό για τη γυναίκα να μην χάσει τον εαυτό της μέσα στη σχέση και να συνεχίσει να έχει ενδιαφέροντα και άλλα πράγματα που την κάνουν χαρούμενη.

6)Νιώθει πως η κοπέλα του θέλει να τον αλλάξει. 

Σίγουρα όλοι χρειάζεται να αλλάξουμε κάποιες συμπεριφορές μας, και μέσα σε μία σχέση υπάρχει το πρόσφορο έδαφος στο να ανακαλύψουμε πολλά πράγματα για τον εαυτό μας. Ωστόσο, οι άντρες αντιδρούν πολύ όταν η σύντροφος τους προσπαθεί να τους αλλάξει ώστε να νιώθει καλύτερα εκείνη-να προσπαθήσει, δηλαδή, να πλάσει τον “ιδανικό σύντροφο” που έχει στο μυαλό της. ένας άντρας προτιμά να ακούσει το πώς θα βελτιωθεί ο ίδιος αρχικά για τον εαυτό του, να γίνει δηλαδή γενικά καλύτερος άνθρωπος και όχι απλά να γίνει αυτό που έχει η σύντροφος του ως το τέλειο πρότυπο στο μυαλό της. Όταν ο σύντροφος έρχεται αντιμέτωπος με μία τέτοια συμπεριφορά τότε συνήθως αντιδρά και στη συνέχεια οδηγείται σιγά σιγά προς την σκέψη να χωρίσει. Από όλα αυτά είναι σημαντικό να κρατήσουμε πως μέσα στη σχέση χρειάζεται να υπάρχει αρμονική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, κατανόηση και να μοιράζονται μαζί εμπειρίες. Η σύντροφος χρειάζεται να έχει χρόνο και για πράγματα που αγαπά εκτός από το να ασχολείται αποκλειστικά με τη σχέση της ενώ σημαντικό είναι να δημιουργηθεί μία σύνδεση ανάμεσα στο ζευγάρι που να μπορέσει να αντέξει στη φθορά του χρόνου και των καταστάσεων που υφίστανται στην καθημερινότητα. Αυτή η σύνδεση είναι που θα μπορέσει να κρατήσει το ζευγάρι μαζί σε κάθε αντιξοότητα αλλά και θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν μέσα στη σχέση τους μαζί.

andras2

 Άνδρας στην Κορινθία

Πηγή: myportal.gr/

About Μαρία Νικολοπούλου